Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pisałam do niej, na razie zero odzewu. A ja dziś mam drobne problemy i co i raz jestem poza zasięgiem, to ani nie ma mowy o zadzwonieniu na spokojnie:oops:

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety jak dotąd akcja poszukiwawcza nie przyniosła sukcesu - nikt nie dzwoni, Anka też go nie widziała, mimo że biega wszędzie w poszukiwaniu drobiażdżka.:wallbash:

Posted

Anka mi napisała - zero odzewu, psa nie widziała mimo że łaziła wszędzie gdzie go widziała i w szeroko rozumianej okolicy. Albo się znalazł stary, albo nowy właściciel, albo psu się stała krzywda - trudno powiedzieć. Gdyby wpadł po auto też raczej by jej nie powiedzieli. Schronu w NT nie ma co sprawdzać - jak jakieś yntelygentne dziewczyny zadzwoniły po SM w sprawie wolnożyjącego psa, dokarmianego przez wielu, to 2-3 dni po tym jak go wywieźli do NT babka tam pojechała, żeby go adoptować - nie została wpuszczona, psa nie wyadoptowali, powiedzieli że takiego tu nie ma. A nie był to ani szczególnie ładny, ani bardzo młody pies - pojawił się w Wadowicach 5 lat wcześniej...

Posted

Alienor napisał(a):
Anka mi napisała - zero odzewu, psa nie widziała mimo że łaziła wszędzie gdzie go widziała i w szeroko rozumianej okolicy. Albo się znalazł stary, albo nowy właściciel, albo psu się stała krzywda - trudno powiedzieć. Gdyby wpadł po auto też raczej by jej nie powiedzieli. Schronu w NT nie ma co sprawdzać - jak jakieś yntelygentne dziewczyny zadzwoniły po SM w sprawie wolnożyjącego psa, dokarmianego przez wielu, to 2-3 dni po tym jak go wywieźli do NT babka tam pojechała, żeby go adoptować - nie została wpuszczona, psa nie wyadoptowali, powiedzieli że takiego tu nie ma. A nie był to ani szczególnie ładny, ani bardzo młody pies - pojawił się w Wadowicach 5 lat wcześniej...

Może się ktoś nim zaopiekował, chociaż jakoś nie potrafię być w tej kwestii optymistką.

O ile dobrze kojarzę istnieje wątek psów ze schronu w NT. Poszukam

Posted

W sumie i to mogło się zdarzyć - przecież kociak z potwornym kk znalazł się u jednej pani, która zgarnęła go po tym jak Anka go widziała i zaalarmowała całe miau - 2 dni po fakcie dowiedzieliśmy się że kot zabrany i zaopiekowany:kciuki:. Oby w przypadku tego psa też tak było.

Posted

Niestety zdjęć nie ma - Anka gdy go widziała, albo nie miała telefonu, albo była ze swoimi suniami na spacerze, które nie pałały do tego psa zbytnią sympatią:shake:.
Gdyby Straż Miejska odłowiła psa, Anka powinna o tym wiedzieć bo informowała i ich i panią z UM zajmującą się kwestią zwierząt (i ich ewentualnego odsyłania do NT) że ma dla psa dom i prosi, żeby ją powiadomić. Opisała go dość dokładnie, więc jest spora szansa, że by dali jej znać (oszczędność dla gminy i te sprawy)...

• 3 weeks later...
Posted

Znajoma była w weekend i tydzień wcześniej w Wadowicach - niestety nie było nigdzie psiaka. Obawiam się, że spotkał go zły los, ale pewnie nigdy się nie dowiemy. Dziękuję wyszystkim za chęć pomocy - niestety temu pieskowi już się nie da pomóc:shake:. Wątek do zamknięcia.

Jeśli możecie klikajcie proszę na najbardziej nakarmione psiaki (zwłaszcza z Gorzowa) - [FONT=Arial Black]http://olx.pl/nakarm-psa/[/FONT]
Już tylko niecałe 2 dni a wiele psów z akcji jeszcze nie nakarmionych.

Posted

Witam. Potrzebna wizyta PA. Apel Dorci

"Ponawiam prosbe o pomoc.
Chodzi mi o to,zeby ktos za mnie napisal do cioteczek w Krakowie,ze potrzebna wizyta na ulicy Slomczynskiego.
jesli sie ktos zglosi podam wszystkie dane.

"

Posted

elik napisał(a):
Chciałam nakarmić, ale już wszystkie koty i psy nakarmione w 100 %

Jak nie szło karmienie to nie szło, a potem nagle psy i koty nakarmione były:multi:. Nie wiem, czy jest na dogo wątek taki jak na miau - "Pomagaj tylko klikając"? Bo to wygodne jest - można w jednym miejscu znaleźć wszystkie aktualne akcje pomocowe "na klik".

No i prosimy osoby z Krakowa o PA, jak pisała andegawenka.

Posted

Trzymam kciuki za znalezienie psiaka...

A jeśli o wizycie PA w Krakowie dla szczeniaka ze Szczebrzeszyna od Dory, to poprosiłam Ayame Nisihijima i się zgodziła.:smile:
Wczoraj Dora i Ayame były w kontakcie. Myślę, że się dogadały. ;)

Alienor, miło Cię widzieć na Dogomanii. :loveu:
Ja Cię zmam z miau.pl, a Ty mnie pewnie nie kojarzysz, bo moja obecność na kocim portalu to był incydent. Dokładnie sprzed roku.
Arcana założyła wtedy wątek sześciu kocich kloników z Warszawy, które wyłapała na moim osiedlowym podwórku. Na moją prośbę. W spadku została mi kocia mama czyli Masza. Chodzę do niej dwa razy dziennie z jedzonkiem.
I to jedyny koci wątek w moim życiu.
Zarejestrowałam się na miau, bo potrzebowałam rad o kotach wolno żyjących. Kochana ASK@...
Podczytywałam wtedy Twój piękny koci wątek "Norka Alienorka".
A Arcana z miau to Ludka na Dogo. Tylko rzadko tu bywa...
Przepraszam, że się rozpisałam, ale ciepło mi się na sercu zrobiło, gdy zobaczyłam Cię tutaj. :loveu:

Posted

Nie ma sprawy, bardzo mi miło.
Ja generalnie lubię i psy i koty i świnki morskie i koszatniczki...Tylko ze względu na zdrowie i małe mieszkanie nie wezmę psa, bo by się męczył (chyba że malutkiego i na TDT), a świnki morskie i koszatniczki mogły by się zbytnio stresować obecnością kotów (zwłaszcza jakby koty im podjadały trawę lub sianko z paśnika). Zawsze tak było jak jeszcze żył Kratek
[*] - on jadł w klatce, psiocząc między kęsami na koty, wyjadające mu karmę z paśnika...