anstar Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 Mam półtoraroczną suczkę owczarka niemieckiego. Na co dzień przebywa w domu lub na działce, wychodzimy z nią na spacery, dostaje najlepsze puszki. W nocy różnie, ale raczej śpi na zewnątrz. Pies bardzo zżył się z nasza rodziną i nie chcemy się z nim rozstawać. Jednak ilość szkód jakie wyrządza na działce jest nie i do wytrzymania. Bardzo lubi gryźć wszystko co plastikowe. Pal licho zabawki dziecka wyciągane z piaskownicy, siodełko z rowerka, węża do podlewania... ale teraz zjadła fotokomórki do bramy wjazdowej. Koszt wymiany to ok. 500 zł. Dodam, że na czujkach były druciki zabezpieczające przed zębami psa. Poradźcie do robić? Jak odłuczyć psa gryzienia plastiku? Quote
gryf80 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 SProbuj z repelentami np.dr seidla repelex plus,albo gozki paluszek i posmaruj te elementy.moze pomoze.na spacerach starajcie sie ja zmeczyc,jakies rzucanie pilek moze szukanie drugiego czlonka rodziny.niech pies uzywa rozumu.niech spacery nie beda ciagle takie same i tymi samymi trasami? Quote
anstar Posted May 30, 2014 Author Posted May 30, 2014 gryf80 napisał(a):SProbuj z repelentami np.dr seidla repelex plus,albo gozki paluszek i posmaruj te elementy.moze pomoze.na spacerach starajcie sie ja zmeczyc,jakies rzucanie pilek moze szukanie drugiego czlonka rodziny.niech pies uzywa rozumu.niech spacery nie beda ciagle takie same i tymi samymi trasami? Spróbujemy. Dzieki Zapach może szybko się ulotnić. Coś trwałego w zapachu na dłużej? Quote
gryf80 Posted May 30, 2014 Posted May 30, 2014 JA mialam repelex plus dziala do 8 h.jak nie pada oczywiscie.smarowalam tez pasta chili dosypujac jeszcze pieprzy cayenne. Quote
Koszmaria Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 lepsze będzie coś ostrego-do specyfiku 'pazurek gorzki' zwierzaki się dość szybko przyzwyczajają[moje szczury swego czasu UWIELBIAŁY smak tego płynu o.O] jak zasadziłam funkie na podwórku,to następnego dnia 'shih-tzu' sąsiadów je wykopało.zasadziłam je znowu[zawlókł je pod płot]-tyle że tym razem do ziemi dosypałam cały zapasik chilli i pieprzu.funkie mają się dobrze,a sąsiedzi nie wiedzą czemu ich pies nie lubi chodzić na podwórko:) Quote
Recommended Posts