Jump to content
Dogomania

Gryzie wszystko co plastikowe, nawet czujki od bramy wjazdowej

Recommended Posts

Posted

Mam półtoraroczną suczkę owczarka niemieckiego. Na co dzień przebywa w domu lub na działce, wychodzimy z nią na spacery, dostaje najlepsze puszki. W nocy różnie, ale raczej śpi na zewnątrz. Pies bardzo zżył się z nasza rodziną i nie chcemy się z nim rozstawać. Jednak ilość szkód jakie wyrządza na działce jest nie i do wytrzymania. Bardzo lubi gryźć wszystko co plastikowe. Pal licho zabawki dziecka wyciągane z piaskownicy, siodełko z rowerka, węża do podlewania... ale teraz zjadła fotokomórki do bramy wjazdowej. Koszt wymiany to ok. 500 zł. Dodam, że na czujkach były druciki zabezpieczające przed zębami psa.
Poradźcie do robić? Jak odłuczyć psa gryzienia plastiku?

Posted

SProbuj z repelentami np.dr seidla repelex plus,albo gozki paluszek i posmaruj te elementy.moze pomoze.na spacerach starajcie sie ja zmeczyc,jakies rzucanie pilek moze szukanie drugiego czlonka rodziny.niech pies uzywa rozumu.niech spacery nie beda ciagle takie same i tymi samymi trasami?

Posted

gryf80 napisał(a):
SProbuj z repelentami np.dr seidla repelex plus,albo gozki paluszek i posmaruj te elementy.moze pomoze.na spacerach starajcie sie ja zmeczyc,jakies rzucanie pilek moze szukanie drugiego czlonka rodziny.niech pies uzywa rozumu.niech spacery nie beda ciagle takie same i tymi samymi trasami?

Spróbujemy. Dzieki
Zapach może szybko się ulotnić. Coś trwałego w zapachu na dłużej?

Posted

lepsze będzie coś ostrego-do specyfiku 'pazurek gorzki' zwierzaki się dość szybko przyzwyczajają[moje szczury swego czasu UWIELBIAŁY smak tego płynu o.O]
jak zasadziłam funkie na podwórku,to następnego dnia 'shih-tzu' sąsiadów je wykopało.zasadziłam je znowu[zawlókł je pod płot]-tyle że tym razem do ziemi dosypałam cały zapasik chilli i pieprzu.funkie mają się dobrze,a sąsiedzi nie wiedzą czemu ich pies nie lubi chodzić na podwórko:)