Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Szojego czasu jak mieszkalem w Szklarskiej Porebie to zimy byly od Pazdziernika do koncowki Marca , a teraz nie to samo , mniej sniegu powietrze juz calkiem do bani widac po lasach jak dostalo ii msie rowno od pepiczkow i niemcow, ale i tak nieomieszkam jak mam sposobnosc bycia w polsce zima podjechac na pare dni , choc ostatnio byl to Karpacz

Pozdrowienia

Posted

Wiem , wiem :) ale Inaczej sie na to teraz spoglada jak sie tam juz niemieszka i pojawia sie od czasu do czasu

Kiedys pamietam byla taka zima ze przez noc napadalo tyle sniegu ze trzeba bylo wyjsc oknem i ogarniac snieg aby mozna bylo otworzyc drzwi , to byly zimy :D

Posted

Szkoda , teraz to nawiedzaja Ameryke Polnocna zreszta wogole klimat zdestabilizowal sie , zeszle lato mieliscie extra w polsce a tutaj , to szkoda gadac, kraina deszczowcow , dni sloneczne to zadkosc

• 2 weeks later...
Posted

Przed chwila w POLSACIE w Informacjach byl material z Jakuszyc, rozmowa m.in. z Payookiem, Wilczopolskim, Pay zakwalifikowal sie do jutrzejszych biegow!!!

Brawo dla Paya! :angel:

:multi: :smilecol: :olympic: :BIG:

Posted

ze skijouringu moze dlatego, ze dzis startowala reszta zawodnikow ktorzy nie zakwalifikowali sie wczoraj...

eh.. swietnie bylo :) cala klisza poszla :)

Posted

Nat - bylas? opowiadaj, w Informacjach widzialam, ze pogoda dopisala, humory uczestnikow tez, a poza tym? czy spotkalas kogos z forum?Czy mozna bylo nabyc jakies gadzety haszczakowo-malamucie?

Posted

Bylam, na krotko niestety (bo od godziny 11 do 14), ale widzialam wszystkie starty :) Z forum spotkalam Monike (od Manu&Chinooka), FP, Pay'a i Jole :) Pogoda byla w miare dobra, czasem nawet slonko wyjrzalo :) Trasa swietna, przeszlam sie kawalek i porobilam pare zdjec. Psow bylo po prostu tysiace :) i wszystkie piekne, a nasze polskie oczywiscie najpiekniejsze :) Bylo stoisko z artykulami Man-mata i Rowerlandu, i jakies gadzety z federacji (kubki, koszulki, naklejki itp..). Bylam z moja Aqua - jej takze bardzo sie podobalo :) Nawet na poczatku wyrwala z samochodu i z radoscia w oczach pobiegla do przyczep, ale udalo mi sie ja zlapac zaraz :) Byla zachwycona tak wielka iloscia psow i wszystkie takie podobne.. :)

Bardzo bym chciala pojechac jutro, ale raczej watpie (rodzina mnie na narty wyciaga..). Moze uda mi sie jeszcze na midy pojechac za tydzien.

Jak wywolam klisze i zeskanuje fotki, to umieszcze je na mojej stronce.. Czekam tez na fotki Joli, podobno 3 klisze juz wypstrykala :)

Szkoda tylko, ze nie moglam zostac na Wieczorze Maszera.. no ale tak czy tak bylo fantastycznie :)

Posted

Hej-Hej !!! No to teraz moja relacja !

W sobotę cały czas padał snieg (mniejszy raczej) i jestenm ciekawa jak wyjdą zdjęcia z takiej pogody. W sobote zrobiło sie ładniej, były przejasnienia, a niedziela to juz w ogóle słoneczna. W piatek ludzi mało,ale spotkałam wtedy PaYooKa, FP i Alaskę. W sobotę ludziska się zjechali pooglądać (dużo było oczywiście ze swoimi psami). W niedzielę juz tam niestety nie zaglądałam, bo trzeba było ruszać w droge powrotną. W sobotę doczekałam sie wreszcie Nat i Joli, odszukałam Szybkiego i trafiłam na Bogusia. Tak więc sporo Forumowiczów było. Ruffikus (łobuz jeden !) tylko nie dopisał z tych, co się zapowiadali. No, i nie wiem, jak Metros...

Na sprzedaż czegokolwiek (oprócz prod. jadalnych) zgode dostał tylko Roverland i oni sprzedawali swoje artykuły (sama zasiliłam im troche kasę...) i chłopaki mieszkali w tym samym schronisku, co my (my i Wataha). Z gadżetami było kiepściutko (buuu :cry: ). Kubki, koszulki, naszywki i naklejki - wszystko to było jedynie z logo Federacji lub tychże Mistrzostw Europy. Dolphine: zaraz się odezwę ! Fair Play mnie tylko trochę podratowała (no i Dol też... :) ) :wink:

Ogólnie było WSPANIALE i jestem BARDZO zadowolona z tego wyjazdu ! Nat, szkoda, że Twoja Aqua miała końcówkę cieczki i Twój Tata był taki bodyguard... :wink: Ile sie psiaków naogladałam ! Samojedy, Grenlandy, Husky "wyścigowe" , to wszystko po raz pierwszy na żywo. Nasz Manu wzbudzał odrobinę sensacji swoim wyglądem, no ale nic... To były pierwsze zawody zaprzęgów, jakie widziałam i stąd te zachwyty.

Zdjęcia, jak tylko wywołam, to zaraz wklepię do komputera i porozsyłam, jak kto będzie chciał.

Posted

czesc Monika :)

strasznie zaluje, ze nie moglam byc w niedziele.. ale przejezdzalam kolo granicy i widzialam (z samochodu) zaprzeg B2 :)

zdjecia oczywiscie chce zobaczyc wszystkie :)

szkoda, ze juz koniec wszystkiego... choc moze uda mi sie wybrac jeszcze za tydzien na midy, ale na pewno nie beda one tak spektakularne jak sprinty.

Posted

Nat - dzieki za pierwsze pochwaly :)

nad reszta dzialow pracujemy ( a dokladnie moj malzonek,) dzien i noc, wiec sukcesywnie beda sie pojawialy nowe rzeczy. Jesli pozwolisz to do dzialu przyjaciele wrzucimy zdjecia Aquy? oczywiscie link na twoja strone rowniez :)

Posted

No czesc!

Wiecie ja moge powiedziec ze bylo SUPER - mi sie strasznie podobało i jestem pod olbrzymim wrazeniem. Załuje ze musiałam w niedziele jechac juz o 12 i nie moglam byc na wreczaniu nagrod - niestety tak to jest jak ktos mieszka na koncu swiata :(

Zdjecia jak bede to wszystkich powiadomie choc jak zwykle na moje sie niestety troche poczeka i nie wiem co wyjdze :)

Od dawna nie mialam tak udanego wyjazdu a ten byl extra :)