Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam dobrej, ale taniej karmy. Wiem, że to się raczej wzajemnie wyklucza, ale może ktoś z Was zna jakąś w miarę tanią karmę z małą ilością zboża, dużą ilością białka.
Chciałabym się tez dowiedzieć, jaka jest najtańsza karma bezbożowa. Chodzi mi o opakowanie 12,5 kg. Po przeczytaniu paru artykułów o składzie karm suchych, bo takie mnie interesują, postanowiłam zacząć żywić psy czymś lepiej dostosowanym do ich potrzeb. BARF odpadł ze względu na koszta i czasochłonność, wiele karm bezbożowych ze względu na cenę. Dotychczas nasze 4 psy karmione były - i nadal są - Pedigree. Nie jest to dobra karma, widzę to po składzie karmy, pogorszeniu się stanu sierści mojego kolaka i jego entuzjazmie do jedzenia, "o masz śniadanie dla mnie, pokaż co ? aaa, znowu to...". Bardzo podoba mi się skład karm firmy Applaws, ale wydaje mi się ona zbyt droga.

Posted

A jaka karma, o wysokobiałkowym ( co najmmniej 20% białka) składzie moze kosztowac do 120 zł ? Zastanawiam się najpierw nad tymi tańszymi, bo np. Pedigree kosztuje ok. 70 zł za 12,5 kg bodajże. Oczywiście będę też patrzyła na te wymienione :)

Posted

Tyle ze pedigree to najnizej bialkowa.tak jak wyzej napisano-jak chcesz dobrej jakosci bialko to musisz niestety zaplacic.
Ja kupuje za 111zl duo delice ppro plan ale ona nie jest karma wysokobialkowa

Posted

Jeśli chcesz coś w podobnej cenie do pedigree to polecam brit premium. Są fajne promocję na 15+3kg, a może akurat twoim przypasuje (niektóre psy puszczają gazy, ale część psów przyswaja bardzo dobrze ;))