egradska Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 (edited) [quote name='bela51']Do kiedy mozna wpłacac pieniązki ? Belu, w wydarzeniu napisalam do konca pazdziernika. Mysle, ze pomoc moze byc dlugo potrzebna. Zobaczymy, jak nam to pojdzie i jak sie bedzie rozwijala sytuacja. Chcialabym tu dokumentowac kazdy nasz krok. Na razie i na juz pomoc jest potrzebna tu: https://www.prva.rs/zivot/svet-zivotinja/41846/evo-gde-se-nalaze-spasene-kuce-iz-obrenovca.html edit, wrzucilam w google translatora, tekst jest smieszny, ale mozna sie polapac. Artykul: oto, gdzie sie znajduja uratowane psy z Obrenovca Mysle, ze tam nasza pomoc przydalaby sie na "dzien dobry" Edited May 22, 2014 by egradska Quote
egradska Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 ewu napisał(a):O Boże co za tragedia:( Rano poślę przelew. Dziekuje :loveu: Na fb psiarze z Serbii juz przyszli nam dziekowac, za wsparcie i dobre slowo:loveu: Dzieki Wam wszystkim na jedzonko tez nazbieramy Quote
Rudzia-Bianca Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Na fb dziewczyna pyta o Pay Pal , zwykle osoby spoza granic o to pytają bo tańsze przelewy są , popytajcie czy ktoś nie ma żeby udostępnić albo czy fundacja nie może sobie założyć . Quote
egradska Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 [quote name='Rudzia-Bianca']Na fb dziewczyna pyta o Pay Pal , zwykle osoby spoza granic o to pytają bo tańsze przelewy są , popytajcie czy ktoś nie ma żeby udostępnić albo czy fundacja nie może sobie założyć . moze ktos swoj udostepni, Stowarzyszenie nie ma poki co wlasnego.. [quote name='milagros19853201']biedactwa zaraz pare grosikow podesle dziekuje:loveu: Pieknie dziekuje wszystkim za wplaty, ktore juz dotarly: [FONT=Helvetica][h=5] [/h] [/FONT] [FONT=Helvetica]Stan wpłat na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 22.05.2014r Aneta M. - 50 zł Anna G-R - 50 zł Anna W. - 20 zł Alla Ch. - 100 zł Serdecznie dziękujemy [/FONT] Quote
Bonsai Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Jejku... chciałoby się pomóc bardziej niż te kilka grosików... Nie chcę nawet sobie wyobrażać przez co muszą przechodzić ci ludzi i ich zwierzęta. Quote
egradska Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 (edited) [FONT=Helvetica]edit2: Jeśli ktoś chciałby pomóc przynosząc dla POWODZIAN SERBSKICH dobra doczesne, może to zrobić, dostarczając je do serbskich placówek dyplomatycznych. Potrzebne są: materace - pościel - łóżka składane - pieluszki dla dzieci i dorosłych - skarpetki - bielizna - odzież dziecięca - latarki - baterie do latarek - środki higieniczne (mydło, papier toaletowy, ręczniki papierowe, podpaski, szczoteczki do zębów, pasty do zębów...) - Asepsol 5P (Benzalkoni chloridum 5%) - gumowe buty Pomoc humanitarną można przekazać do Konsulatu Republiki Serbii w Katowicach (ul. Borowa 85, 41-253 Czeladź, tel. 32 265 81 66) oraz bezpośrednio do Ambasady Republiki Serbii (Al. Róż 5, 00-556 Warszawa, tel. 22 628 51 61). Uwaga, uwaga, wiemy juz ze tir z darami ma wyjechac 2 czerwca z Warszawy, z przystankiem w Katowicach. Gdyby ktos wolal doniesc cos potrzebnego z powyzszej listy, bo ma i sam nie potrzebuje, to trzeba to zrobic przed 2 czerwca. Bardzo potrzebne kalosze! [/FONT] [FONT=Helvetica] [/FONT] Edited May 23, 2014 by egradska Quote
egradska Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 gluchypies napisał(a):Jestem i ja, rozsyłam wydarzenie na FB. DZIEKUJE:loveu: Dziekuje Wam wszystkim, wiedzialam, ze na Was mozna liczyc, za bardzo kochamy te czworonogi, by choc troszke im nie pomoc... HVALA NAJLJEPŠA! :loveu: Od poludnia bede rzadziej wpadac, wyjezdzam do Krakowa, skad jutro bladym switem do Chorwacji. Dostep do netu moge miec ograniczony. Na FB przy wydarzeniu pomagaja wolf i DONnka:calus::calus: Mam nadzieje, ze dzis dolaczy tez corka p. Ani i doda nowe informacje, ktore p. Ania zdobedzie. Quote
zozola77 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 [quote name='egradska'] dziekuje:loveu: Pieknie dziekuje wszystkim za wplaty, ktore juz dotarly:[FONT=Helvetica] [/FONT] [FONT=Helvetica]Stan wpłat na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 22.05.2014r Aneta M. - 50 zł Anna G-R - 50 zł Anna W. - 20 zł Alla Ch. - 100 zł Serdecznie dziękujemy [/FONT] Aneta M to ja :p jakby było potrzebne do rozliczenia ja mam nadziej ze te psy uratowane są bezpieczne i nic im nie grozi ..(mam na mysli tamtejsze władze) dobrze ze masz mozliwosc pojechac...zawsze to inf z "pierwszej ręki" będzie powodzenia Quote
mari23 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 jestem i ja.... straszna tragedia ! wprawdzie mam trudną bardzo sytuację ostatnio,ale tam przecież mają jeszcze gorzej, więc poczekam tylko na wypłatę i choć trochę prześlę ogromny szacunek i wyrazy uznania dla organizatorów pomocy!!!!! Quote
Malgoska Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 (edited) straszne......................:(:( poleciał grosik:( Edited May 23, 2014 by Malgoska Quote
grazia_1979 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 (edited) A docelowo w jakim kraju chcecie pomóc?Serbia,Bośnia czy Chorwacja?do Obrenowca pomoc już dociera,tutaj uzbierali juz ponad 3000 euro :) oprócz tego dary https://m.facebook.com/Tierjammer?v=timeline&filter=1&refid=17&ref=stream a tutaj jeszcze pare zdjęć http://www.tierjammer.de/ Edited May 23, 2014 by grazia_1979 Quote
Beta&Czata Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Jestem. Poszedł przelew. Wydarzenie rozesłałam :shake: Quote
grazia_1979 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 ode mnie też już grosik poleciał.ciociu egradska szerokiej drogi życze i uważajcie tam na siebie. Quote
Alla Chrzanowska Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 egradska napisał(a):DZIEKUJE:loveu: Dziekuje Wam wszystkim, wiedzialam, ze na Was mozna liczyc, za bardzo kochamy te czworonogi, by choc troszke im nie pomoc... HVALA NAJLJEPŠA! :loveu: Od poludnia bede rzadziej wpadac, wyjezdzam do Krakowa, skad jutro bladym switem do Chorwacji. Dostep do netu moge miec ograniczony. Na FB przy wydarzeniu pomagaja wolf i DONnka:calus::calus: Mam nadzieje, ze dzis dolaczy tez corka p. Ani i doda nowe informacje, ktore p. Ania zdobedzie. Szerokiej drogi i bezpiecznego powrotu! Quote
DONnka Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Stan wpłat na koncie SKARPETY OWCZARKOWEJ na dzień 23.05.2014r Bardzo dziękujemy :loveu: :loveu: :loveu: Aneta M. - 50 zł Anna G-R - 50 zł Anna W. - 20 zł Alla Ch. - 100 zł Bernadeta P. - 15 zł Anna Eugenia K. - 100 zł Grażyna R-G - 30 zł Mateusz W. - 20 zł Anna D-B - 500 zł Ewa N-Cz - 20 zł Monika K. 100 zł Ewa R. 150 zł Anna Maria Sz. - 50 zł Quote
DONnka Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 [quote name='grazia_1979']A docelowo w jakim kraju chcecie pomóc?Serbia,Bośnia czy Chorwacja?do Obrenowca pomoc już dociera,tutaj uzbierali juz ponad 3000 euro :) oprócz tego dary https://m.facebook.com/Tierjammer?v=timeline&filter=1&refid=17&ref=stream a tutaj jeszcze pare zdjęć http://www.tierjammer.de/ Jeśli chodzi o pomoc dla stricte czworonożnych powodzian, to chcemy w pierwszej kolejności kupić jedzonko dla psów przygarniętych przez p. Vesne tutaj, w Draženovcu: https://www.prva.rs/zivot/svet-zivotinja/41846/evo-gde-se-nalaze-spasene-kuce-iz-obrenovca.html Quote
bea100 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 [quote name='DONnka']Jeśli chodzi o pomoc dla stricte czworonożnych powodzian, to chcemy w pierwszej kolejności kupić jedzonko dla psów przygarniętych przez p. Vesne tutaj, w Draženovcu: https://www.prva.rs/zivot/svet-zivotinja/41846/evo-gde-se-nalaze-spasene-kuce-iz-obrenovca.html Ja też uważam, że trzeba wybrać konkretne miejsce zamiast się rozdrabniać. Quote
Bonsai Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 http://www.tygodnikpodhalanski.pl/?mod=news&strona=1&id=23151 Quote
grazia_1979 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Macie tam kogos na miejscu kolo Obrenovca co sie orientuje jaka tam jest sytuacja?tam napewno jest pomoc potrzebna ale z tego co przeglądałam różne strony w necie to chorwacja ma chyba tej pomocy znacznie mniej :( niewiem,moze źle szukałam.gdzies wyczytałam tez że potrzeba leków na żołądek i na robale ,wiadomo ze tam teraz woda do najczystszych nie nalezy i bakteri i roznych swinstw jest mnóstwo. Quote
Magolek Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 egradska napisał(a):DZIEKUJE:loveu: Dziekuje Wam wszystkim, wiedzialam, ze na Was mozna liczyc, za bardzo kochamy te czworonogi, by choc troszke im nie pomoc... HVALA NAJLJEPŠA! :loveu: Od poludnia bede rzadziej wpadac, wyjezdzam do Krakowa, skad jutro bladym switem do Chorwacji. Dostep do netu moge miec ograniczony. Na FB przy wydarzeniu pomagaja wolf i DONnka:calus::calus: Mam nadzieje, ze dzis dolaczy tez corka p. Ani i doda nowe informacje, ktore p. Ania zdobedzie. Szerokiej drogi i powodzenia w Waszych działaniach oraz szczęśliwego powrotu. :) Quote
Recommended Posts