Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Północne Mazowsze na granicy z Kurpiami, wieś na końcu świata.
Chudy jak nieszczęście, przyszedł do wsi za ludźmi z lasu.
Bardzo garnie się do ludzi, chce koniecznie wejść do domu. W domu zachowuje się jak słoń w składzie porcelany, bo jest duży i bardzo żywy, podekscytowany obecnością ludzi i perspektywą jedzenia.
Musiał dużo czasu spędzić w lesie sam.
W stosunku do innych psów jest bardzo uległy. Lubi się z nimi bawić.
Nie znam się na owczarkach, ale wydaje mi się, że jak sobie podje, urośnie i zmężnieje to będzie ogromny.
Dlatego wymaga osoby, która go wychowa, bo przy takich gabarytach może być w przyszłości kłopotliwy.
Jest młodziutki, jeszcze może się wszystkiego nauczyć.
Może też się zmarnować jak trafi w ręce buraka uwiązany do budy czy zamknięty w kojcu.

[FONT=comic sans ms]
[/FONT]Sąsiad zadzwonił do gminy i usłyszał w odpowiedzi: Po co Pan do mnie dzwoni ?
Nie wie Pan co należy zrobić z takim psem ?
Może to i dobrze, że go nie zabrali, bo gmina podpisała właśnie umowę z RADYSAMI oszczędzając w ten sposób 100 zł na psie
.[FONT=comic sans ms][FONT=arial black]
[/FONT]
[/FONT]
Na szczęście sąsiad, choć lubi wypić, lubi też psy i nie zrobił mu krzywdy.

Teraz pies zamieszkał pod krzaczkiem w ogrodzie mojej znajomej warszawianki, która go karmi dwa razy dziennie.
Niestety, nie jest psiarą, a i na wsi nie siedzi przez cały czas. Gdy wyjedzie, głodny pies wyjdzie do wsi w poszukiwaniu jedzenia. Boję się, że gdzieś przepadnie.
[FONT=arial black]

[/FONT]NERO, bo tak go nazwała koleżanka jest czarny, łapy ma beżowe i beżowy podszerstek.
Sierść paskudna, sztywna, bez połysku, ale to się zmieni. Pyszczek długi, wysmukły, nieonkowaty. Jak collie, owczarek belgijski ? Uszka stojące jak trzeba, bielutkie zęby.

Edited by Mazowszanka2
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
O matko, końca nie ma... :(

Nie ma, nie ma.
Bo w gminie pod kościołem leżał ten biało-rudy piesek, którego malagos widziała pod GOK-iem jakiś czas temu.

malagos napisał(a):
Będę zagladać. Już o nim mówiłam Tomkowi, moze ktoś, coś...
u nas pod sklepem leży pies, brunatny, duży.

Błagam, popytaj się :)
Wieczorem podeślę Ci mejlem zdjęcia.
Niech nawet w budzie mieszka, byleby nie latał po wsi. U mnie ludzie porządni, ale mogą komuś oddać.
Tak jak sąsiadka oddała szczeniaczka złomiarzom. Przyszli po złom, dostali suczkę.
Aż strach pomyśleć jak skończyła.

Posted (edited)

O Boże :(......
A ja mam od połowy czerwca córczynego samca ON pod opieką :(. Nie licząc Bliss(też duża ;)) i........ wnuka od początku wakacji :(.
To jest nie do ogarnięcia :(......I te RADYSY, które stosując ceny dumpingowe(niższe nie o 10, ale o 100 zł na psie) wypierają normalne schroniska.... Koszmar...... Nedługo całą bezdomna psią Polskę, opanuja Radysy pospołu z Wojtyszkami....

Szkieletor Nero...... Zdjęcia od Mazowszanki

Jest cudny....I...taki biedny. Zdecydowanie, ONkopodobny

Edited by konfirm13
Posted (edited)

Teraz to wygląda lepiej. Podobno jak przyszedł z lasu to była tragedia.
Koleżanka nie jest psiolubna, on demoluje jej ukochany ogród, więc jak szybko nie zniknie to gotowa jest zadzwonić do gminy, aby go zabrali :)
Pojęcie Radysy-mordownia jest dla osoby spoza dogomanii zbyt abstrakcyjne.
Poprosiłam, aby dała mi trochę czasu.

Pomóżcie, błagam !!

Edited by Mazowszanka2
Posted

[quote name='betka']Mazowszanka mam jeden wolny pakiet ogłoszeń TU:http://www.dogomania.pl/forum/threads/252632-OGŁOSZENIOWY-dla-ZOSI-30-ogł-6-zł-20-ogł-4-zł-do-20-05-g-21-00
Weż go dla tego ONeczka, mam słabość do dużych czarnych owczarków :(. Tylko napisz, że to ode mnie, ja potwierdzę.

Dziekuję Ci bardzo, :)
Jutro z samego rana podeślę, bo jeszcze muszę tekst oszlifować.

Posted

Komuś kto lubi psy, to by akurat nie przeszkadzało ;). Piękny jest i młody, miejmy nadzieję, że to wystarczy by go ktoś zechciał adoptować.
Że nieokrzesany - cóż jak młody Onek :), wymaga stanowczej postawy JEDNEGO właściciela. Nad tym da się popracować. Dopisz koniecznie w ogłoszeniu, że jest nieagresywny.

Posted

Dodaję resztę zdjęć, mocno zaciskając kciuki za Nero

Cudo, nie pies:) Może go zgłosić na Skarpetę Owczarkową i na Forum Owczarek?
Ale - własny ludź najważniejszy. Może TZowi malagos uda się znaleźć tego ludzia?

Posted (edited)

betka napisał(a):
Komuś kto lubi psy, to by akurat nie przeszkadzało ;). Piękny jest i młody, miejmy nadzieję, że to wystarczy by go ktoś zechciał adoptować.
Że nieokrzesany - cóż jak młody Onek :), wymaga stanowczej postawy JEDNEGO właściciela. Nad tym da się popracować. Dopisz koniecznie w ogłoszeniu, że jest nieagresywny.

Tak napisałam :) Dla mnie łagodność to zaleta, widocznie jakiemuś burakowi to przeszkadzało skoro go wyrzucił.

Shilomaniak napisał(a):
ło matko, kolejny pies???

Kolejny, kolejny i nie ostatni.
Lepiej podpytaj sąsiadów czy nie chcą psa zanim koleżanka się go pozbędzie.

konfirm13 napisał(a):
Dodaję resztę zdjęć, mocno zaciskając kciuki za Nero

Cudo, nie pies:) Może go zgłosić na Skarpetę Owczarkową i na Forum Owczarek?
Ale - własny ludź najważniejszy. Może TZowi malagos uda się znaleźć tego ludzia?

Napisałam o nim na wątku Owczarkowej Skarpety. A Forum Owczarek jest na dogomanii czy osobno ?

Edited by Mazowszanka2
Posted (edited)

[quote name='Mazowszanka2']Tak napisałam :) Dla mnie łagodność to zaleta, widocznie jakiemuś burakowi to przeszkadzało skoro go wyrzucił.

Kolejny, kolejny i nie ostatni.
Lepiej podpytaj sąsiadów czy nie chcą psa zanim koleżanka się go pozbędzie.

Napisałam o nim na wątku Owczarkowej Skarpety. A Forum Owczarek jest na dogomanii czy osobno ?

Osobno.

Jestem tam zalogowana, mogę zgłosić, ale inne userki, mają tam lepsze przebicie ;) bo są lepiej zorientowane w obsłudze technicznej forum. Mogę wrzucić wątek dogomaniacki. I zdjęcia, oraz skopiować twój wstęp

Udało się. Wątek jest na Owczarku!
http://www.owczarek.pl/forum/index.php?topic=25034.msg1282090#msg1282090

Edited by konfirm13
Aktualizacja
Posted (edited)

konfirm13 napisał(a):
Znowu ten sam problem? Podeślij mi tekst, a ja spróbuje ze "swoimi " zdjęciami(wybierz które) - ale za chwilkę :), bo REAL krzyczy ;)

Dziekuję Ci bardzo, jedno udało mi się wstawić. A resztę dosłałam im mejlem (jest taka opcja).

wolf122 napisał(a):
Wrzucę go na fb z opisek i linkiem do tego wątku-fajny młodzik :roll:,ludzie....

Bardzo Ci dziekuję :) Mam problemy z fejsbukiem :oops:

Edited by Mazowszanka2
Posted

Boziu, jaki piękny.. Ręce opadają przy takiej ilości nieszczęść. Nawet koszt ewentualnego hotelu dla niego to sporo więcej niż dla małego. Ile czasu masz Mazowszanko mniej więcej danego od tej znajomej?