Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczny mały wilczek pożarł dziś skórzany uchwyt już od drugiej łańcuszkowej smyczy.:mad:
W sumie pogryzła 2 patry szelek i s 3 smycze. Te łańcuszkowe zaniosę do kaletnika, może dorobi rączki ze skóry.

Posted

Poznałam się dzisiaj z Tolcią, rzeczywiście śliczne pysio wilczka ... była zażenowana, lekko spięta, ale dała się dotknąć i lekko pogłasiać. Nie zwiewała w podskokach, po pewnym czasie powolutku poszła na górę. Mam słabość do malutkich wilczków ... :loveu:zapadła w serducho :razz:

Posted

Alarm! Przeklejam, bo ważne!!!

Ciocie...wróciła Alta/kofeina czy jak też tam ona się zwała-pojawiła się na wybrzeżu-i od razu 1 psa uśpiła, drugi się odnalazł-ona zniknęła:madgo: adoptowała je na swoje prawdziwe dane-chyba czuła sie bezpieczna? ale ona wróci...na pewno wróci :-( być może już tu znów jest na dogo-może ma zupełnie nowy nick...a może jakiś stary-taki, którego nikt z nią nie powiązał? miejcie oczy szeroko otwarte, bo ona....chyba nigdy nie przestanie zabijać psów :-(

Posted

Lucyna napisał(a):
Poznałam się dzisiaj z Tolcią, rzeczywiście śliczne pysio wilczka ... była zażenowana, lekko spięta, ale dała się dotknąć i lekko pogłasiać. Nie zwiewała w podskokach, po pewnym czasie powolutku poszła na górę. Mam słabość do malutkich wilczków ... :loveu:zapadła w serducho :razz:

zazdroszczę spotkania :)

Posted

Rubik napisał(a):
Czytam relacje wszelkie z zapartym tchem :) Tym razem oficjalnie zaglądam :)

Miło nam. Witamy i zapraszamy do częstszych wypowiedzi.
A Tolencja zaczęła buszować w moim łóżku. Tak szalała,że poduszka wylądowała na podłodze.
Ogólnie, to od jakiegoś czasu śpię właściwie w psim legowisku.Jak rano wstaję, to nie mogę oczyścić twarzy i wszystkich odkrytych części ciała z sierści Toli.:mad:
Małpka zaczęła "gadać" schodząc po schodach i trochę zawodzić.Nie reaguję na to ,żeby jej nie zachęcać.Znam psy , które schodząc po schodach w bloku z 4.piętra całą drogę śpiewają.Oszaleć można od tych arii.

Posted

Poker napisał(a):
Miło nam. Witamy i zapraszamy do częstszych wypowiedzi.
A Tolencja zaczęła buszować w moim łóżku. Tak szalała,że poduszka wylądowała na podłodze.
Ogólnie, to od jakiegoś czasu śpię właściwie w psim legowisku.Jak rano wstaję, to nie mogę oczyścić twarzy i wszystkich odkrytych części ciała z sierści Toli.:mad:
Małpka zaczęła "gadać" schodząc po schodach i trochę zawodzić.Nie reaguję na to ,żeby jej nie zachęcać.Znam psy , które schodząc po schodach w bloku z 4.piętra całą drogę śpiewają.Oszaleć można od tych arii.

u mnie tak na schodach śpiewają głównie Misiek i ślepy Dropsik ( ten bardziej szczeka) a reszta im tylko wtóruje...
ponieważ lubię swoich sąsiadów i nie chcę ich denerwować, od jakiegoś czasu wypuszczam psiaki małymi grupkami, tak po dwa, trzy, choć czasem się wyrwą z hałasem wszystkie razem, jak tornado ;)
ze spaniem mam podobnie, tylko psiaków więcej ;)

a postępy Toli bardzo cieszą, nawet, jeśli są troszkę "kłopotliwe" :)

Posted

Śpiewanie na schodach?
Toż to ani chybi reinkarnacja jakiejś znamienitej gwiazdy...
A niezadowolona, bo pewnie brak czerwonego dywanu, lub nie ten kolor, no i odpowiedniej oprawy, aplauzu, itp.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Lucyna napisał(a):
Pokerku, co się dzieje? :p

Z Tolą nic się nie dzieje nadzwyczajnego.My mamy trochę zawirowań co prawda miłych , bo kochani goście,ale czasu wielkie ZERO.
Sunia coraz odważniejsza do nas, podchodzi się miziać, czekanie na spacer przy drzwiach razem z Dolarkiem bardzo ładnie opanowała. Rozumie polecenie"czekaj".
Niestety znowu pogryzła kolejną koszulkę nocną i piżamę męża.
Jej "dorobek" to 2 pary szelek, 3 smycze, 2 koszule nocna, piżama i kapcie.:mad:
Pomijam finanse, to będzie trudniej znaleźć dom dla niej.Co prawda dziś psy były same ok.5 godzin i niczego nie zmajstrowała. Może zrozumiała moje przemowy do nosa.
Na spacerki wychodzi z poniesionym ogonkiem, ale na widok jakiegokolwiek psa czy człowieka chowa ogon pod siebie i zamiera w bezruchu.
Słabo też je, suche nie bardzo, gotowane też jak cię mogę. A na pewno jest zdrowa.Koo wzorcowe, pasażerów nie ma.
Dziś po raz pierwszy nie uciekła przed wnusią.

Posted

Anula napisał(a):
Z Tolą nie jest najgorzej,są gorsze przypadki:lol:.Tola bawi się pluszakami,podgryza je?Może zastąić piżamę,kaputki itd pluszakami?

No właśnie nie chce bawić się pluszakami ,ani innymi psimi zabawkami. Spróbuję przynieść jakiś patyk dla niej albo dam jej stary skórzany pasek.