Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

docha napisał(a):
czytamy, czytamy z ukrycia;-)

Ona gdy wyjdzie na prostą to będzie bardzo adopcyjna.

A czemuż to z ukrycia? Konspiracja jakaś czy cuś?

Posted (edited)

Puściłam dziś Tolę na ogródek na długiej smyczy licząc sie z tym,że trzeba będzie wyciągać ją zza krzaczorów.
Byłam przestraszona wyjściem na ogródek może dlatego ,że dziś był u nas duży ruch samochodowy.
W pewnym momencie zaczęła biec za dom.Myślałam ,że schowa się za nim albo pod samochodem.
Patrzę i co widzę? :crazyeye: Sunia dobiegła do drzwi, położyła się pod nimi i dygotała. Otworzyłam je ,a ona wpadła jak bomba i szybko na górę do swojego azylu pod moim łóżkiem.
Biedulka, pewnie myślała,że już nie będzie mogła wrócić do domciu.

Tak przemykała pod krzaczkami

Chwilka odpoczynku

Już pod drzwiami m wpuszczą czy nie wpuszczą ?

Poleżę i poczekam , może wpuszczą

Edited by Poker
Posted (edited)

Jaka ślicznota, minkami strzela i wszystko jasne :loveu:

a z tym ruchem samochodowym to będzie tak przez najbliższe trzy miesiące. Zamknięty jest przejazd przez most Zwierzyniecki w stronę miasta.
Ja będę jeździć przez obwodnicę wschodnią :p

Edited by Lucyna
Posted

Oj, u mnie większość tymczasów tak ma, że z domu na siłę trzeba wyciągać, bo żadnej pewności czy wpuszczą z powrotem do tej bezpiecznej i wygodnej... "budy" ;)

Posted

[quote name='Lucyna']Jaka ślicznota, minkami strzela i wszystko jasne :loveu:

a z tym ruchem samochodowym to będzie tak przez najbliższe trzy miesiące. Zamknięty jest przejazd przez most Zwierzyniecki w stronę miasta.
Ja będę jeździć przez obwodnicę wschodnią :pKorki takie się porobiły, że po pół godziny sie dzieciaki i nauczyciele pospóźniali

Posted

Nutusia napisał(a):
Oj, u mnie większość tymczasów tak ma, że z domu na siłę trzeba wyciągać, bo żadnej pewności czy wpuszczą z powrotem do tej bezpiecznej i wygodnej... "budy" ;)

to tak, jak i u mnie ;) jedynie Pikuś i Miłeczka to wyjątki, które pobiegac dłużej lubią

a Tola rozczulająca z tą miną pod drzwiami :)

Posted (edited)

[quote name='Mattilu']Co u Toli? Dalej siedzi pod drzwiami, czy moze juz na kanapie?

Właściwe pytanie i stosowna odpowiedź :evil_lol:

Jak widać nawet zdążyłam pójść po aparat do drugiego pokoju.
Tola nadal robi postępy. Często przychodzi na zawołanie.
Na spacerku ogonek w górze.Ogląda się na mnie czy aby idę za nią i podstawia łebek do głasków.
Bardzo się boi napotkanych psów.Zastanawiam się dlaczego.Przecież ostatnie pół roku żyła w stadzie 20. dużych psów i bawiła się z nimi.
Dziś zrobiłam eksperyment .Po spaczerze puściłam Tolę i Dolarka luzem pod drzwiami ,a sama poszłam za dom sprzątać.Dolar jak zawsze jest moim cieniem.Sunia nie poszła z nami.
Po kilkunastu minutach znalazła mnie jednak.A ile było radości, machania ogonkiem, podstawiania się do głasków.
Trochę się martwię, bo ona je niedużo i raz dziennie.Mam wrażenie ,że schudła. Koo robi bardzo ładne, robali nie ma. Może karma jej nie pasuje.Ale gotowanego też nie za chętnie.
Dziś i tak cud, bo zjadła smaczki.
Tola jest bardzo miłą suńką.Bardzo ją lubimy.
Mąż wyjechał dziś na tydzień.Ciekawe czy będzie go witała.

Edited by Poker
Posted

Ona tak bardzo potrzebuje spokoju i miłości, jak dobrze, ze jesteś Poker!
Zazdroszę mojemu Tomkowi, bo w środę będzie we Wrocławiu, potem jedzie do Kopańca na warsztaty fotograficzne - gdybym była z nim, to bym poznała Poker i Tolinkę - dzikuskę.

Posted

malagos napisał(a):
Ona tak bardzo potrzebuje spokoju i miłości, jak dobrze, ze jesteś Poker!
Zazdroszę mojemu Tomkowi, bo w środę będzie we Wrocławiu, potem jedzie do Kopańca na warsztaty fotograficzne - gdybym była z nim, to bym poznała Poker i Tolinkę - dzikuskę.

Szkoda ,że nie jedziesz, chętnie bym Was ugościła.
AnkaG napisał(a):
Kanapowiec :smile:

Łóżkowiec :evil_lol: