Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja na wszelki wypadek nie wstawiam zdjęć ,żeby się nie denerwować.

Tolcia dziś z lekka narozrabiała. Zapomniałam zabrać ze schodów worek z ciuchami i książkę.Po powrocie do domu wszystkie ciuchy były wypatroszone, na szczęscie nie pogryzione.Natomiast gorzej z ksiażką,Tola chciała poczytać ją ząbkami i trochę się jej udało.

Mąż sie wkurzył i huknął na nią.

Przed chwilą śmiał się ,że książka jest o kataklizmach w Polsce  w okresie międzywojennym i  że Tolcia dostosowała się do tematyki :evil_lol:

O, wykrakałam? Ale kiedy Tola coś spsoci, to przynajmniej są jakieś wieści  :evil_lol:

Wkurzające, ale trzeba próbować wstawiać fotki różnymi sposobami. Ja dziś przeprosiłam się 

z przeglądarką IE. Myślałam, że będzie lepiej. Nie dość, że nic nie wskórałam, to jeszcze nie mogę

się na niej wylogować z dogo  :mad:

------------------- a032.gif         a037.gif

Może więc trzeba zacząć korzystać z zamieszczania plików z dysku. 

Schowała się tam gdzie zawsze siedzi czyli pod biurko męża. Widać było po niej ,że wiedziała , że nabroiła.

Niestety po staremu.

Nie wiem jakim cudem udało mi się to multicytowanie, co prawda w niewłaściwej kolejności , ale dla mnie to i tak sukces.

Nie można anulować postów.

Multicytowanie zapamiętywane jest w kolejności zaznaczenia posta. Odpowiedź, to klik w czarną ramkę

Doszłam do tego, że zdjęcia wstawia się po staremu :)

Ile zdjęć udało Ci się wstawić po staremu  :evil_lol:  Tydzień temu też tak myślałam.

Dziś wkleiłam...ale nie bardzo po staremu

Posted

Udało mi się wkleić WROCLOVE :sweetCyb:

Dzięki za odwiedziny.

U nas bez zmian.

Hahaha, no tośmy się dużo dowiedziały  :evil_lol:

I ja też zaglądam na wąteczek i tęsknię za fotkami Toli i nie tylko Toli :smile: .

Ciocia Poker, ładnie się uśmiechamy :grins:  i prosimy o fotki.

Przy okazji można  poćwiczyć przed bazarkiem...albo skorzystać z 

innej, wygodnej opcji- miniatur. Tylko wtedy trzeba kliknąć <-więcej opcji odpisywania->

Poniżej emotek<- wybierz plik-> a po załadowaniu  <- dodaj do posta->  itd.

Zdjęcia wejdą do posta jako miniaturki, ale po kliknięciu otworzą się do

swoich rozmiarów.

Dobrej nocki :bye:  

Posted

Wieści stare, bo nic szczególnego się nie dzieje. Tolcia do nas radosna, na powitanie szaleje,ale czasem i dygocze ze strachu.Takie pomieszanie z poplątaniem.Nie chce spać z nami. Sztywna jest jak drucik.

Z jedzeniem jak cię mogę. Musimy omaszczać karmę czy to gotowaną czy suchą pasztetową. Dziś dawałam jej i Dolarowi śmierdziuchy do ciamkania.Tolcia po zorientowaniu się ,że mam w ręce coś do jedzenia  dała dyla po schodach na górę z prędkością światła.

Z Pokerkiem mamy problemy.Dziadziuś urządza nam nieprzespane noce, szczególnie mi. Popiskuje, postękuje w nocy.Schodzę do niego nieraz i 10 razy.Układam go , głaszczę ,zasypia na chwilę i znowu to samo.Dziś miał też zły dzień. Chyba go boli albo łokieć albo zęby.Dostaje co wieczór lek przeciwbólowy, bo chyba  inaczej by nie dał rady ,a my z nim. Na szczęście ma świetny apetyt.

Nie mam nowych zdjęć Toli , bo ona zwiewa przed aparatem albo się odwraca zadkiem.

Ostatnio bawiły się z kotą,bezszelestnie ( dla mnie) wzięłam aparat, ale ona i tak zauważyła i po ptakach. Z tego też powodu nie proszę o ogłoszenia , bo nie mam ładnych zdjęć.

Posted

Jutro Tolcia będzie miała sesję zdjęciową u profesjonalnej fotografki. Trzymajcie kciuki ,żeby coś z tego wyszło.

Dziś byłam w naszym schronie i wyprowadziłam na spacer sunię ,która czeka na miejsce u nas po Toli.

Posted

Tola miała dziś gratisową sesję zdjęciową wykonaną przez profesjonalną fotografkę, panią Kamilę.  Bardzo jej dziękujemy. Nacykała ze 300 zdjęć i teraz ma wybrać najlepsze i podesłać mi na mejl.

Tola była przerażona, bo aparat strzelał jak karabin maszynowy. W parku ogon podkulony, oczy przerażone.Trochę lepiej było na ogródku.

A sunia , która czeka na miejsce u nas, jest po co najmniej 2. gigantach.Jest obawa ,że po trafieniu do przypadkowego domu znowu da dyla.Dlatego też potrzebuje DT ,żeby ją ucywilizować. Jest wielkości mniej więcej Toli, gatunek sierści podobny. Ma na imię Myszka.

Posted

Tola miała dziś gratisową sesję zdjęciową wykonaną przez profesjonalną fotografkę, panią Kamilę.  Bardzo jej dziękujemy. Nacykała ze 300 zdjęć i teraz ma wybrać najlepsze i podesłać mi na mejl.

Tola była przerażona, bo aparat strzelał jak karabin maszynowy. W parku ogon podkulony, oczy przerażone.Trochę lepiej było na ogródku.

A sunia , która czeka na miejsce u nas, jest po co najmniej 2. gigantach.Jest obawa ,że po trafieniu do przypadkowego domu znowu da dyla.Dlatego też potrzebuje DT ,żeby ją ucywilizować. Jest wielkości mniej więcej Toli, gatunek sierści podobny. Ma na imię Myszka.

No to Cię czeka duże wyzwanie, Pokerku. ( o Myszce myślę)

Posted

Mi sie wydaje, ze juz Tola jest wyzwaniem, ktore jeszcze potrwa...

Myślałam ,że Tola już stanęła w miejscu a okazuje się ,że nie. Od czwartku lepiej je przy nas ,a dziś nawet przy wnuczce jadła. Częściej przebywa z własnej woli  w pokoju, gdy siedzę przy komputerze. Cieszy się jak szalona po naszym powrocie do domu, no i mniej napada na rzeczy,

Za to dziś spędziliśmy 3 godziny u weta z Pokerkiem. Ostatnie kilka nocy popłakiwał , ale od ok.godz.3 spał do 9.Ostatniej nocy i rano w niedzielę płakał prawie nieustająco, nie chciał leżeć, tuptał i ział.

Badania krwi wypadły całkiem dobrze.Próby wątrobowe w stosunku do marcowych wyników poprawiły się, Nerki jak na jego wiek OK. morfologia świetna.

W USG wyszło ,że ma zagęszczoną żółć i drobne złogi w nerkach. Najbardziej prawdopodobne jest ,że boli go woreczek żółciowy.

Dostał 2 zastrzyki rozkurczowe i na razie jest OK. Na szczęście je.

U weta mało nie zszedł na zawał ze strachu,Histeryzował jak zwykle, wyrywał się.Do pobrania krwi musiały go trzymać 3 osoby.

Biedny dziadziuś.Dopóki daje się mu pomóc będzie z nami.

Tola pod względem dzikości nie jest większym wyzwaniem niż były Tami ,Gusia, Braszka, Kredka i pewnie jakaś by się jeszcze znalazła  na liście.

Posted

Pokerku - trzymaj się Dziedeczku!!!! Jaką masz pewność, że gdzieś tam Ci będzie lepiej niż u Pokerkowej Rodzinki? ;)

A co do dzikości i wyzwań - Poker zaprawiona w boju, na nic się dziki upór Tolki zda :)

Posted

Zdrowia Pokerkowi życzę! a co do wyzwania - nie mam najmniejszej wątpliwości, że Tola w końcu stanie się w pełni adopcyjnym psem, myślę tylko, że to jeszcze trochę potrwa :-)

Posted

Pospałam dopóki spał Poker.Nafaszerowany tyloma lekami ,że strach, w końcu usnął.Więc i ja z nim bo nie wiem jaka reszta nocy mnie czeka.

Po konsultacji telefonicznej z moim ulubionym wetem dostał Teofilinę przeciw duszności, Buskopan przeciw bólom pęcherzyka żółciowego,Encorton na wszystko , Cardiosure na serducho, Furosemid na odwodnienie.Usnął biedak i jakby poprawił mu się oddech. Przedtem zjadł kolację ,a teraz go wysiusiałam na ogródku. Może oboje pośpimy, bo mąż znowu wyjechał.Na szczęście jutro wieczorem wraca.

Spotkałam dziś panią chętną na Tolę. Powiedziała ,że jeżeli sunia wytrzyma sama w domu ok. 9  godzin, to może ją zabrać już. Niestety idzie na emeryturę o miesiąc później czyli od grudnia. Nie chodzi jej o brudzenie, bo top dla pani nie problem. Chodzi jej o Tolę.

Pani ma dwa koty co dla Toli nie jest problemem, bo Kulkę zaakceptowała natychmiast.

I nie wiem co robić.Dać teraz czy czekać do grudnia? A jak jednak po drodze się rozmyśli, to zostaniemy na lodzie.

Zareagowała chęcią wzięcia Toli już , na moją informację ,że będziemy jej robić ogłoszenia i że jak zgłosi się dom, to pójdzie.

Co sądzicie?

Posted

Jeśli Pani jest osobą zaufaną i odpowiedzialną oraz jest świadoma ile pracy i cierpliwości jeszcze trzeba, by Tola wyszła "na prostą", to ja bym ją oddała już teraz, zanim ona przywiąże się do Was jeszcze mocniej, a Wy do niej... Do grudnia przecież już niedługo ;)