Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze nie ochłonęłam po najeździe kolejnych gości.
W tym roku mamy obłęd gościowy. Ludzie przyjeżdżali do nas z niemal całego świata. Z jednej strony miłe to , a z drugiej bardzo męczące.

Pokerek żyje sobie, tupta, łokieć nie wygląda za ciekawie, tyle że chyba nie boli go.
Biedak wpada w histerię jak mu czyszczę i smaruję żelem. Na szczęście ma apetyt. W nocy widać było ,że go coś boli , więc daję mu regularnie lek przeciwbólowy na noc i jest spokojniejszy.
W ciągu dnia zawodzi jak nie może się podnieść. Trochę lepiej mu się chodzi po chodnikach , które rozłożyliśmy w salonie i holu.
A Dolarek mniej zipie i nie wiem czy to dzięki tabletkom na serducho czy dlatego ,że nie ma upałów.
Dziś może uda mi się w końcu dostać do weta na kontrolę.

A Tolcia jak Tolcia. Je kiepsko, ucieka przed obcymi, bardzo długo przyzwyczaja się do nowych osób i nigdy do końca nie ufa. Do nas cieszy się bardzo.
Trudno ją uczyć, bo nie jest łasa na smaczki, nie ma czym jej przekupić.
Obawiam się ,że w nowym domu będzie miała potężną cofkę.

Posted

Toluniu, nie bądź głupia, daj się wreszcie oswoić :shake:

Pokrekowi i Dolarkowi zdrowia życzę. Teraz się ochłodziło, ale podobno w przyszłym tygodniu znowu mają być upały...

Posted

Nadrabiam zaległości, co by być na bieżąco...

Zaczęły się kłopoty zdrowotne z chłopakami.:-(
Pokerek ma trudniejsze dni. W nocy daje często popalić, chodzi po dolnej kondygnacji, sapie, zipie i namiętnie liże podłogę.Wypuszczam go na ogródek nieraz kilka razy.

Moja babcinka Toga robi dokładnie to samo, z lizaniem podłogi włącznie.
Jej nieustanne ziajanie zagłusza mi telewizor...

Posted

W miarę po staremu.
Pokerek ma dni lepsze i gorsze. czasem śpi większą część nocy, a czasem biegam do niego kilka razy. łokieć słabo się goi, dziąsła kiepskie. Wykonuję wszystkie zalecone zabiegi co się wiąże z wielkim stresem dla neigo i z tego powodu dla mnie. Jestem ta ZŁA. Na szczęście ma nadal dobry apetyt i wydalanie.
Dolarek mniej zipie, reszta w porządku.Jestem wstępnie umówiona na zabieg po naszym powrocie z krótkiego urlopu czyli po 7. września.
A bohaterka wątku, Tola, jakby bardziej szuka kontaktu z człowiekiem. Dziś nawet wybiegła za mną i Dolarkiem na ogródek i pochodziła trochę.Głównie trzymała się mnie. Po powrocie do domu od razu czmychnęła do swojej kryjówki czyli pod biurko pańcia.
Z jedzeniem nadal koszmar. Je mało , głównie przy pańciu.

Posted

Nutusia napisał(a):
A próbowałaś ciasteczek, np. cioci kejciu? ;) Znaczy czy Tolcia próbowała :)
Chłopaki, trzymacie się!!!!!

ostrzegam, że przy podawaniu psom ciasteczek cioci kejciu trzeba uważać na palce ;)

zdrowia życzę chłopakom - starowinkom, a Toli - szybkiego pokonania lęków

• 3 weeks later...
Posted

Dobry wieczór...w nowej odsłonie dogo  :peace:

Co tu tak cichutko? Jak Tolcia sobie radzi...

albo inaczej, co jej się udało zjeść?  :evil_lol:

Ciocia Poker, proszę napisz cosik 

Poznikały fotki i banerki. :pissed:  Jak trochę ogarnę te nowości, to wstawię jeszcze raz

Posted

iwstar, dzięki za odwiedziny. Jestem wkurzona ,że banerki poznikały. Miałam już przeszukać cały wątek w poszukiwaniu banerka Toli. Chętnie skorzystam z pomocy.

Tola ostatnio niczego nie pożarła,ale zamykamy pokoje.Piesy mają do dyspozycji 2 hole, schody , z których oglądają świat przez szybę w wejściowych drzwiach.

Tolcia ma lepsze i gorsze dni z jedzeniem ,ale jest jakby ciut lepiej.

Od wczoraj częściej chodzi za mną.Dziś nawet nie zwiała z łazienki jak suszyłam włosy. Teraz też o dziwo leży u mnie w pokoju,ale może ze strachu przed przechodzącą u nas burzą.

Na spacerach nadal strach przed obcym ludziem i psami.

I tak żyjemy sobie wszyscy pomalutku. Pokerek na szczęście bez zmain na gorsze.

Posted

dt%20u%20Poker%C3%B3w.jpg     banerek%20Tola.jpg

Noooo nareszcie udało mi się banerki wkleić w post  :mdleje: 

Ale ulepszyli, niech to licho. W ogóle nie podoba mi się ten nowy interfejs.

Dla mnie forum jest mniej czytelne.

Aleś ciocia szybka ....ja jeszcze nie skończyłam pisać   :evil_lol:  

Posted

dt%20u%20Poker%C3%B3w.jpg     banerek%20Tola.jpg

Noooo nareszcie udało mi się banerki wkleić w post  :mdleje:

Ale ulepszyli, niech to licho. W ogóle nie podoba mi się ten nowy interfejs.

Dla mnie forum jest mniej czytelne.

iwstar, bardzo, bardzo dziękuję za przywrócenie banerków.

Aleś ciocia szybka ....ja jeszcze nie skończyłam pisać   :evil_lol:  

Tola po tych antystresowych kroplach jest bardziej wyciszona, one dają 

w ogóle jakiś efekt?

Brakiem apetytu nie martwiłabym się za bardzo, bo na fotkach na chudzinę nie wygląda.

Dobrze, że dziadzio Pokerek powrócił do swojej formy. Niech sobie jeszcze potupta psina 

Posted

Dla mnie też mniej czytelne. Nie wiem które to wiadmości są do mnie ,a które ode mnie.

Trzeba szukać w emotionkach , bo wyświetlają się wszystkie , poprzednia wersja była lepsza.

Cytaty też są mniej wyraziste.

A w ogóle to przestawił mi się czas na 12.godzinny i teraz na dogo  mam 12.44 :madgo:

Tola nie brała w koncu żadnych kropelek.

Naprawdę czas robić jej ogłoszenie.

Posted

Ja na wszelki wypadek nie wstawiam zdjęć ,żeby się nie denerwować.

Tolcia dziś z lekka narozrabiała. Zapomniałam zabrać ze schodów worek z ciuchami i książkę.Po powrocie do domu wszystkie ciuchy były wypatroszone, na szczęscie nie pogryzione.Natomiast gorzej z ksiażką,Tola chciała poczytać ją ząbkami i trochę się jej udało.

Mąż sie wkurzył i huknął na nią.

Przed chwilą śmiał się ,że książka jest o kataklizmach w Polsce  w okresie międzywojennym i  że Tolcia dostosowała się do tematyki :evil_lol:

Posted

A co Tola zrobiła jak mąż na nią huknął? na płask i nie ma psa?

Schowała się tam gdzie zawsze siedzi czyli pod biurko męża. Widać było po niej ,że wiedziała , że nabroiła.

Znalazłam nareszcie Tolę. Widzę że u Was po staremu....

Niestety po staremu.

Nie wiem jakim cudem udało mi się to multicytowanie, co prawda w niewłaściwej kolejności , ale dla mnie to i tak sukces.

Nie można anulować postów.

• Upvote 1