Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Helga_psiaki napisał(a):
no dokładnie...:crazyeye:
już ma domek zaklepany?

raczej tak, ale czekamy jeszcze na info od ew. właścicieli - no i ja cały czas myślę, żeby udało się te pozostałe trzy miniki z Łodzi wyciągnąć "przy okazji" Elma

czy ktoś może mi powiedzieć jakie informacje są zakodowane w chipie? i czy przy zmianie właściciela można te dane tam wymienić???? :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):
raczej tak, ale czekamy jeszcze na info od ew. właścicieli - no i ja cały czas myślę, żeby udało się te pozostałe trzy miniki z Łodzi wyciągnąć "przy okazji" Elma

czy ktoś może mi powiedzieć jakie informacje są zakodowane w chipie? i czy przy zmianie właściciela można te dane tam wymienić???? :oops:

adres, nazwisko wlasciciela, imie psa, numer chipa, plec, rasa....mozna zmienic

Posted

malawaszka napisał(a):
kurcze - noo Łodzianki - to jakie on ma imię na chipie???? wiadomo coś?

To jest czip schroniskowy..czyli Elmo już dwa razy był w schronie...teraz i wcześniej kiedy został zabrany z niego przez swoich tamtejszych właścicieli.
W bazie czipów schroniskowych raczej nie ma imienia..są dane właściciela i orientacyjny wiek.

Posted

Elmo jest wspaniały :loveu: :loveu: :loveu: Te uszyska i błysk diabli w oczętach :diabloti:
Oczywiście cudownie się przepoczwarzył z filco-kudła w sznaucera!
Malawaszko ależ ci go zazdroszczę :cool3: :evil_lol:

Posted

weszka napisał(a):

Malawaszko ależ ci go zazdroszczę :cool3: :evil_lol:

ja go zazdroszczę przyszłemu Pańciowi :oops:

wtatara napisał(a):
jest śliczny, a gdzie on teraz jest

w tej chwili w Dąbrowie Górniczej, ale za parę godzin wracamy na wieś 25 km od Dąbrowy :lol:

Posted

Malawaszko, dostałam 2 kolejne zapytania o psiaka.
Jeśli Elmo ma zaklepany ten domek o którym myślę, to może warto tym pozostałym chętnym pokazać inne sznaucerki? :lol:

Gdzie mam dać Ci dane tych domków i ich pytania? Tu czy wysłać na PW?

Posted

fidelek2 w schronie w Kaliszu jest psiaczek sznaucerek mini podobny do Elmo - może jego by podesłać...?
No i baaardzo czekamy na fotki pozostałych 3 miniaturek z łódzkiego schronu.

Posted

[quote name='fidelek2']Malawaszko, dostałam 2 kolejne zapytania o psiaka.
Jeśli Elmo ma zaklepany ten domek o którym myślę, to może warto tym pozostałym chętnym pokazać inne sznaucerki? :lol:

Gdzie mam dać Ci dane tych domków i ich pytania? Tu czy wysłać na PW?

W sochaczewskim Azorku jest też taki brodatek
[quote name='asiamm']

i takiego sznaucera średniego mamy:

Posted

malawaszka napisał(a):
aaahaaaa to ja bym wolała, żeby oni się nie odezwali :shake::shake::shake: i co znowu za rok takiego zaniedbanego znajdzie ktoś????? :angryy:

Właśnie !! Bo te jego filce nie powstały w miesiąc ani w dwa!! Pamiętam jak TZ zebrał niufke z drogi. Miała około 2 lat i przy jednym uchu filce ważyły 2 kg !! Czyli nie była czesana całe zycie!! Postanowiłam wtedy nie szukać właściciela bo stwierdziłam że nawet jeżeli takowy jest to nie zasługuje na psa...Teraz niunia jest zawsze czysta, wyczesana i KOCHANA!

Posted

Pysiu!jestem tego samego zdania,jak pewnie wszyscy zagladajacy do Elmusia!
Malawaszko!!!,chyle czola i skladam poklony:lol:.Brak mi slow!!!
Elmo wyglada jak szczeniaczek z tymi niewinnymi oczkami:loveu:
Dziewczyny,bede jutro w schronisku,wiec moge porobic zdjecia psiakom o ile nikt ich jeszcze nie porobi i wstawic do wgladu!l:roll:

Posted

hej hej - jestem na chwilkę :lol: Elmo ma się świetnie :loveu: ojjj będę ryczeć jak będę go oddawać buuuu jest cudny i wpatrzony we mnie jak w obrazek :loveu: Dziś odrobaczyłam go i zakropiłam advantixem. Nockę spędziliśmy w łóżku we troje :crazyeye::crazyeye::crazyeye: jestem w szoku, że Luna zgodziła się na to, żeby Elmo spał z nami :crazyeye:

Dzisiejszy dzień Elmo spędził ze mną i Luną w terenie :lol: ojjj musiał się chłopak sporo dziś nauczyć podpatrując Lunę - ale jest super inteligentny i bardzo szybko łapał jak należy się poruszać po łanach zbóż albo po mega zarośniętych łąkach :cool1: świetnie to pewnie wyglądało z daleka - jak była wcześniej w zbożu ścieżynka to psy biegły przodem, a jak ścieżynki nie było to ja przodem a psy gęsiego za mną :lol::lol::lol: Teraz Elmo śpi jak zabity, a niedługo jedziemy na wieś spać :p Buziaki od Elma dla cioteczek :loveu:

Elfrida - tak tak czekamy na fotki psiaków pozostałych

Posted

a ja miałam przygarnąć suńkę miniaturkę z Elbląga i aniknęła!! :(.
Jak wiecie coś o suczce sznaucerkowej malutkiej to proszę o informację