Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
i jestem przekonana, że tak będzie :multi:

Elmo już w nowym domku - właśnie wróciłam i jestem pod ogromnym wrażeniem terenów jakie Elmo będzie miał do biegania :loveu: przepiękna okolica i lepszego Pana i domu nie mogłam sobie wymarzyć dla tego brzdąca :loveu:

Bardzo bardzo dziekuję wszystkim zaangażowanym w pomoc dla Elma, a największe podziękowania dla jego nowego Tatka ;) i wielu wspaniałych wspólnych lat!!! :multi:

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Teraz trzeba chyba przenieść watek do szczęśliwych zako nczeń ;)

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już są :loveu:

nowiutkie legowisko leży nieruszone - Elmo jak widać nie lubi sięrozdrabniać i wybrał to większe :lol: a u mnie pchał się na identyczne legowisko Luny - teraz tak sięzastanawiam czy to nie dlatego, że ono pachniało Lunetką :razz:

Brakuje mi tego szkraba :loveu:

Posted

Super, że Elmo już w nowym domu :)

A ja zapytam tak czysto teoretycznie. Co będzie jak teraz odezwie się poprzedni właściciel i będzie chciał odzyskać psa (tfu,tfu)? Jak to wygląda w świetle prawa?

Posted

Ludek napisał(a):

A ja zapytam tak czysto teoretycznie. Co będzie jak teraz odezwie się poprzedni właściciel i będzie chciał odzyskać psa (tfu,tfu)? Jak to wygląda w świetle prawa?

adopcja jest normalna tak jak ze schroniska po dwutygodniowej kwarantannie - umowa adopcyjna podpisana z Fundacją - więc Elmo ma teraz innego Pana :multi:

taki_sobie_ktoś napisał(a):
ELMO jest u mnie i właściciel ma do wyboru: dochodzić sądownie odszkodowania albo odwiedzić mnie i dostać po r... :angryy:

Witam na forum :multi::loveu:

jak widzicie nowy Pańcio Elma tak łatwo go nie odda :loveu::multi: a ja stanę za Nim murem :mad:

Posted

ELMO jest u mnie i właściciel ma do wyboru: dochodzić sądownie odszkodowania albo odwiedzić mnie i dostać po r... :angryy:

No cóż ;) Jaki właściciel ;) Przeciez Ty nim jestes ;)

malawaszka napisał(a):
adopcja jest normalna tak jak ze schroniska po dwutygodniowej kwarantannie - umowa adopcyjna podpisana z Fundacją - więc Elmo ma teraz innego Pana :multi:

Witam na forum :multi::loveu:

jak widzicie nowy Pańcio Elma tak łatwo go nie odda :loveu::multi: a ja stanę za Nim murem :mad:

A ja stanę za malawaszką :mad:

Posted

Żeby było jasne, nie chce aby poprzedni właściciel się odnalazł.

Elmo trafił do wspaniałego domu i będzie wiódł teraz szczęśliwe życie.:)

Posted

Traktujcie to trochę ;) . Ale ja uważam, że "prawo" do zwierzęcia to nie prawo własności w ludzkim sensie. Samochód mogę kupić i wolno mi go na drugi dzień całkowicie zniszczyć. To jest LUDZKA własność, chroniona przez prawo. Prawo do psa, nieważne czy ktoś za nie zapłacił, to coś innego i kodeks cywilny nie może go dosłownie regulować. Kto nie opiekuje się zwierzakiem należycie, traci to prawo, wszystko jedno, co o tym sądzi kodeks cywilny i inne takie :eviltong:
Ja bym proponował zmianę w kodeksie - nie prawo własności, tylko prawo do wspólnego życia, na które muszą się zgodzić obie strony - coś jak małżeństwo ;) Może by tak wnieść inicjatywę ustawodawczą?:evil_lol: :mad:

Posted

[quote name='Ludek']
Bo chyba na razie w naszym prawie zwierzę traktowane jest jak rzecz.:angryy:

no właśnie - mimo zapisu "Zwierze nie jest rzeczą" to jeśli chodzi o "własność" jednak jest tak traktowane - na szczęście my się nie musimy tym martwić bo po dwóch tygodniach kwarantanny w schronisku psiak przechodzi "na własność" schroniska i osoba adoptująca go ma potem do niego pełne prawo - inaczej jest jak psa znajdzie osoba prywatna i znajdzie mu dom - były na dogo opisywane takie przypadki, że po jakimś czasie znajdował się poprzedni "właściciel" i bruździł :roll: no ale NAS tutaj to nie dotyczy - zresztą o czym my tu mówimy - jeżeli Elmo już dwa razy był w schronisku to chyba niespecjalnie tamtym ludziom na nim zależało :mad:

tu widać że Elmo ma w nowym domku lepiej niż u mnie - bo ja na obgryzanie patyków w łóżku nie pozwalam :evil_lol:

kawaler w kwiatach :loveu:

noooo do znaczenia mam caaaaałe mnóstwo "obiektów" :evil_lol:

Posted

Witam serdecznie Wszystkich!........moge sie tylko wytlumaczyc''cichym''zagladaniem :oops:.Strasznie sie ciesze,Elmusiu,ze tak superowo trafiles:multi: a na zdjeciach widac,ze masz to,co Tygryski lubia najbardziej :evil_lol:czyli trawa,kwiatuszki i laki do biegania!!!a na 1 ze zdjec tylko naliczylam maaase pluszowych poslanek,no kurde,chyba moje koty tak dobrze nie maja :evil_lol:a moze namowisz Pancia na kocie towarzystwo?wiesz jak fajnie jak sie taka bestia wtuli w futerko?a jak po glowie fajnie skacza i w ogole jakies takie pomyslowe sa ;) :lol:.Przepraszam za wtret ale to takie jakies ''zawodowe''skrzywienie :cool1:.
Dziewczyny!prosze piszcie teraz co mam robic :roll:.Domyslam sie,ze pewnie Taki sobie Ktosiu zalozysz Psince Swoj nowy watek :loveu: i potoczy sie swoim zyciem:evil_lol: a ten pewnie trzeba bedzie kiedys zamknac:roll:...i znowu wtszlam na sierotke,ale coz ten typ najwidoczniej tak ma!!!
Dziekuje Wam jeszcze raz za wielkie serca,milosc i walke o los Elma!a tak bardzo smiejacej sie Psinki juz dawno nie widzialam :loveu:
Wczoraj zadzwonila do mnie znajoma z prosba o zalozenie watku psince....W glowie sie nie miesci jakimi bestiami sa ludzie :angryy:.Jej kuzynka byla na spacerze w lesie...i znalazla mlodego huskiego przywiazanego do drzewa:-(...domek znalazl sie od reki..Jemu sie udalo,Elmusiowi tez....ale swiadomosc o losach pozostalych bid jest przerazajaca...

Posted

malawaszka napisał(a):
noo nareszcie zmiana tytułu - Elfrida dzięki :multi::multi::multi:

Malawaszko!ja to powinnam zrobic juz dawno temu i ''czujem siem''baaardzo zawstydzona:evil_lol:

Posted

elfrida - nie zamykamy watku, pisze sie w nim nadal a moderator przenosi go do innego dzialu- Juz w nowym domu :)
a wlasciciel wkleja mnostwo zdjec :diabloti:

Elmusiu- ale bedziesz szczesliwy :loveu: :evil_lol: :loveu:
Pan bedzie za Ciebie walczyl jak lew :diabloti:

Posted

Z nadmiaru wrażeń i zdarzeń nie zdążyłem jeszcze z całego serca podziękować wszystkim, dzięki którym Elmo znalazł się u mnie. Co to znaczy dla Elma, wolałbym nie mówić, lepiej, aby on to opowiadał sam :multi:. Ale to także wielkie szczęście dla mnie i ... już chyba za wiele słów :lol: Może przede wszystkim Elfridzie, która udzieliła "pierwszej pomocy" i uruchomia cały ten łańcuszek. A w ogóle to wszystkich was szczerze podziwiam - jesteście światełkiem w tunelu :lol: w tym dość podłym :angryy: świecie.

A "nie-właściciel", bo chcę być konsekwentny. Nie czuję się właścicielem, ale - chyba tak jak wy wszyscy - opiekunem i przyjacielem istoty, która zawsze daje o wiele więcej niż bierze :lol: :lol: :lol: .

To był chyba trochę za długi i za poważny post, ale ... taką miałem potrzebę i już :loveu:

Posted

Z nadmiaru wrażeń i zdarzeń nie zdążyłem jeszcze z całego serca podziękować wszystkim, dzięki którym Elmo znalazł się u mnie. Co to znaczy dla Elma, wolałbym nie mówić, lepiej, aby on to opowiadał sam :multi:. Ale to także wielkie szczęście dla mnie i ... już chyba za wiele słów :lol: Może przede wszystkim Elfridzie, która udzieliła "pierwszej pomocy" i uruchomia cały ten łańcuszek. A w ogóle to wszystkich was szczerze podziwiam - jesteście światełkiem w tunelu :lol: w tym dość podłym :angryy: świecie.

A "nie-właściciel", bo chcę być konsekwentny. Nie czuję się właścicielem, ale - chyba tak jak wy wszyscy - opiekunem i przyjacielem istoty, która zawsze daje o wiele więcej niż bierze :lol: :lol: :lol: .

To był chyba trochę za długi i za poważny post, ale ... taką miałem potrzebę i już :loveu:

Cioteczki są wspaniałe :loveu: A Ty zostałeś teraz " wujkiem" ;) :multi: Nie zapominaj o dogomanii :) Napisz choć od czasu do czasu o wyczynach Elma ;) I niekoniecznie ze grzeczny itd :) Chcemy też opowieści co zbroił ;)
I ja...nieśmiało proszę dla Zmorki ( miłości Elmo) od czasu do czasu jakąś fotke :oops:

Posted

fotki fotki fotki :loveu::multi:

kolacyjkę wciągam jak mały odkurzaczyk :razz: i proporcje jakieś lepsze niż u cioci waszki bo ryżyku nic a nic nie zostawiam :evil_lol:

dostałem niepoprawną politycznie piszczącą kaczkę :evil_lol: miała być kura, ale... cóż dam jej wycisk :diabloti:

Posted

Bić kaczuchę Elmo :diabloti: :diabloti: :diabloti:
Ależ macie razem fajnie - Ty Elmo i Twój wspaniały prawdziwy opiekun - jak zwał to zwał, grunt że będziecie razem już na zawsze, na dobre i na złe :loveu:

Posted

[quote name='Jowita Poznań']elfrida - nie zamykamy watku, pisze sie w nim nadal a moderator przenosi go do innego dzialu- Juz w nowym domu :)
a wlasciciel wkleja mnostwo zdjec :diabloti:

Moderator znalazł ... moderator przenosi do "właściwego" działu. ;)