Pysia Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 malawaszka napisał(a):i jestem przekonana, że tak będzie :multi: Elmo już w nowym domku - właśnie wróciłam i jestem pod ogromnym wrażeniem terenów jakie Elmo będzie miał do biegania :loveu: przepiękna okolica i lepszego Pana i domu nie mogłam sobie wymarzyć dla tego brzdąca :loveu: Bardzo bardzo dziekuję wszystkim zaangażowanym w pomoc dla Elma, a największe podziękowania dla jego nowego Tatka ;) i wielu wspaniałych wspólnych lat!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Teraz trzeba chyba przenieść watek do szczęśliwych zako nczeń ;) Quote
malawaszka Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 już są :loveu: nowiutkie legowisko leży nieruszone - Elmo jak widać nie lubi sięrozdrabniać i wybrał to większe :lol: a u mnie pchał się na identyczne legowisko Luny - teraz tak sięzastanawiam czy to nie dlatego, że ono pachniało Lunetką :razz: Brakuje mi tego szkraba :loveu: Quote
Ludek Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Super, że Elmo już w nowym domu :) A ja zapytam tak czysto teoretycznie. Co będzie jak teraz odezwie się poprzedni właściciel i będzie chciał odzyskać psa (tfu,tfu)? Jak to wygląda w świetle prawa? Quote
Helga&Ares Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 śliczne zdjęcia widac maly sie juz zadomowil:razz: Quote
taki_sobie_ktoś Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 ELMO jest u mnie i właściciel ma do wyboru: dochodzić sądownie odszkodowania albo odwiedzić mnie i dostać po r... :angryy: Quote
malawaszka Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Ludek napisał(a): A ja zapytam tak czysto teoretycznie. Co będzie jak teraz odezwie się poprzedni właściciel i będzie chciał odzyskać psa (tfu,tfu)? Jak to wygląda w świetle prawa? adopcja jest normalna tak jak ze schroniska po dwutygodniowej kwarantannie - umowa adopcyjna podpisana z Fundacją - więc Elmo ma teraz innego Pana :multi: taki_sobie_ktoś napisał(a):ELMO jest u mnie i właściciel ma do wyboru: dochodzić sądownie odszkodowania albo odwiedzić mnie i dostać po r... :angryy: Witam na forum :multi::loveu: jak widzicie nowy Pańcio Elma tak łatwo go nie odda :loveu::multi: a ja stanę za Nim murem :mad: Quote
Pysia Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 taki_sobie_ktoś napisał(a):ELMO jest u mnie i właściciel ma do wyboru: dochodzić sądownie odszkodowania albo odwiedzić mnie i dostać po r... :angryy: No cóż ;) Jaki właściciel ;) Przeciez Ty nim jestes ;) malawaszka napisał(a):adopcja jest normalna tak jak ze schroniska po dwutygodniowej kwarantannie - umowa adopcyjna podpisana z Fundacją - więc Elmo ma teraz innego Pana :multi: Witam na forum :multi::loveu: jak widzicie nowy Pańcio Elma tak łatwo go nie odda :loveu::multi: a ja stanę za Nim murem :mad: A ja stanę za malawaszką :mad: Quote
Ludek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Żeby było jasne, nie chce aby poprzedni właściciel się odnalazł. Elmo trafił do wspaniałego domu i będzie wiódł teraz szczęśliwe życie.:) Quote
taki_sobie_ktoś Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Traktujcie to trochę ;) . Ale ja uważam, że "prawo" do zwierzęcia to nie prawo własności w ludzkim sensie. Samochód mogę kupić i wolno mi go na drugi dzień całkowicie zniszczyć. To jest LUDZKA własność, chroniona przez prawo. Prawo do psa, nieważne czy ktoś za nie zapłacił, to coś innego i kodeks cywilny nie może go dosłownie regulować. Kto nie opiekuje się zwierzakiem należycie, traci to prawo, wszystko jedno, co o tym sądzi kodeks cywilny i inne takie :eviltong: Ja bym proponował zmianę w kodeksie - nie prawo własności, tylko prawo do wspólnego życia, na które muszą się zgodzić obie strony - coś jak małżeństwo ;) Może by tak wnieść inicjatywę ustawodawczą?:evil_lol: :mad: Quote
Kasia Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Cieszę się, że Elmo znalazł tak cudowny domek :multi: Życzymy Mu i jego nowemu Panu wszystkiego najlepszego :loveu: Quote
Ludek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Popieram, popieram.:p Bo chyba na razie w naszym prawie zwierzę traktowane jest jak rzecz.:angryy: Quote
malawaszka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='Ludek'] Bo chyba na razie w naszym prawie zwierzę traktowane jest jak rzecz.:angryy: no właśnie - mimo zapisu "Zwierze nie jest rzeczą" to jeśli chodzi o "własność" jednak jest tak traktowane - na szczęście my się nie musimy tym martwić bo po dwóch tygodniach kwarantanny w schronisku psiak przechodzi "na własność" schroniska i osoba adoptująca go ma potem do niego pełne prawo - inaczej jest jak psa znajdzie osoba prywatna i znajdzie mu dom - były na dogo opisywane takie przypadki, że po jakimś czasie znajdował się poprzedni "właściciel" i bruździł :roll: no ale NAS tutaj to nie dotyczy - zresztą o czym my tu mówimy - jeżeli Elmo już dwa razy był w schronisku to chyba niespecjalnie tamtym ludziom na nim zależało :mad: tu widać że Elmo ma w nowym domku lepiej niż u mnie - bo ja na obgryzanie patyków w łóżku nie pozwalam :evil_lol: kawaler w kwiatach :loveu: noooo do znaczenia mam caaaaałe mnóstwo "obiektów" :evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 noo nareszcie zmiana tytułu - Elfrida dzięki :multi::multi::multi: Quote
elfrida Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Witam serdecznie Wszystkich!........moge sie tylko wytlumaczyc''cichym''zagladaniem :oops:.Strasznie sie ciesze,Elmusiu,ze tak superowo trafiles:multi: a na zdjeciach widac,ze masz to,co Tygryski lubia najbardziej :evil_lol:czyli trawa,kwiatuszki i laki do biegania!!!a na 1 ze zdjec tylko naliczylam maaase pluszowych poslanek,no kurde,chyba moje koty tak dobrze nie maja :evil_lol:a moze namowisz Pancia na kocie towarzystwo?wiesz jak fajnie jak sie taka bestia wtuli w futerko?a jak po glowie fajnie skacza i w ogole jakies takie pomyslowe sa ;) :lol:.Przepraszam za wtret ale to takie jakies ''zawodowe''skrzywienie :cool1:. Dziewczyny!prosze piszcie teraz co mam robic :roll:.Domyslam sie,ze pewnie Taki sobie Ktosiu zalozysz Psince Swoj nowy watek :loveu: i potoczy sie swoim zyciem:evil_lol: a ten pewnie trzeba bedzie kiedys zamknac:roll:...i znowu wtszlam na sierotke,ale coz ten typ najwidoczniej tak ma!!! Dziekuje Wam jeszcze raz za wielkie serca,milosc i walke o los Elma!a tak bardzo smiejacej sie Psinki juz dawno nie widzialam :loveu: Wczoraj zadzwonila do mnie znajoma z prosba o zalozenie watku psince....W glowie sie nie miesci jakimi bestiami sa ludzie :angryy:.Jej kuzynka byla na spacerze w lesie...i znalazla mlodego huskiego przywiazanego do drzewa:-(...domek znalazl sie od reki..Jemu sie udalo,Elmusiowi tez....ale swiadomosc o losach pozostalych bid jest przerazajaca... Quote
elfrida Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 malawaszka napisał(a):noo nareszcie zmiana tytułu - Elfrida dzięki :multi::multi::multi: Malawaszko!ja to powinnam zrobic juz dawno temu i ''czujem siem''baaardzo zawstydzona:evil_lol: Quote
Jowita Poznań Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 elfrida - nie zamykamy watku, pisze sie w nim nadal a moderator przenosi go do innego dzialu- Juz w nowym domu :) a wlasciciel wkleja mnostwo zdjec :diabloti: Elmusiu- ale bedziesz szczesliwy :loveu: :evil_lol: :loveu: Pan bedzie za Ciebie walczyl jak lew :diabloti: Quote
weszka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Witam nowego dogomaniaka, wspaniałego właściciela cudownego Elmo :) elfrida - musisz napisać do moda o przeniesieniu wątku :) Quote
taki_sobie_ktoś Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Z nadmiaru wrażeń i zdarzeń nie zdążyłem jeszcze z całego serca podziękować wszystkim, dzięki którym Elmo znalazł się u mnie. Co to znaczy dla Elma, wolałbym nie mówić, lepiej, aby on to opowiadał sam :multi:. Ale to także wielkie szczęście dla mnie i ... już chyba za wiele słów :lol: Może przede wszystkim Elfridzie, która udzieliła "pierwszej pomocy" i uruchomia cały ten łańcuszek. A w ogóle to wszystkich was szczerze podziwiam - jesteście światełkiem w tunelu :lol: w tym dość podłym :angryy: świecie. A "nie-właściciel", bo chcę być konsekwentny. Nie czuję się właścicielem, ale - chyba tak jak wy wszyscy - opiekunem i przyjacielem istoty, która zawsze daje o wiele więcej niż bierze :lol: :lol: :lol: . To był chyba trochę za długi i za poważny post, ale ... taką miałem potrzebę i już :loveu: Quote
Pysia Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 taki_sobie_ktoś napisał(a):Z nadmiaru wrażeń i zdarzeń nie zdążyłem jeszcze z całego serca podziękować wszystkim, dzięki którym Elmo znalazł się u mnie. Co to znaczy dla Elma, wolałbym nie mówić, lepiej, aby on to opowiadał sam :multi:. Ale to także wielkie szczęście dla mnie i ... już chyba za wiele słów :lol: Może przede wszystkim Elfridzie, która udzieliła "pierwszej pomocy" i uruchomia cały ten łańcuszek. A w ogóle to wszystkich was szczerze podziwiam - jesteście światełkiem w tunelu :lol: w tym dość podłym :angryy: świecie. A "nie-właściciel", bo chcę być konsekwentny. Nie czuję się właścicielem, ale - chyba tak jak wy wszyscy - opiekunem i przyjacielem istoty, która zawsze daje o wiele więcej niż bierze :lol: :lol: :lol: . To był chyba trochę za długi i za poważny post, ale ... taką miałem potrzebę i już :loveu: Cioteczki są wspaniałe :loveu: A Ty zostałeś teraz " wujkiem" ;) :multi: Nie zapominaj o dogomanii :) Napisz choć od czasu do czasu o wyczynach Elma ;) I niekoniecznie ze grzeczny itd :) Chcemy też opowieści co zbroił ;) I ja...nieśmiało proszę dla Zmorki ( miłości Elmo) od czasu do czasu jakąś fotke :oops: Quote
malawaszka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 fotki fotki fotki :loveu::multi: kolacyjkę wciągam jak mały odkurzaczyk :razz: i proporcje jakieś lepsze niż u cioci waszki bo ryżyku nic a nic nie zostawiam :evil_lol: dostałem niepoprawną politycznie piszczącą kaczkę :evil_lol: miała być kura, ale... cóż dam jej wycisk :diabloti: Quote
weszka Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Bić kaczuchę Elmo :diabloti: :diabloti: :diabloti: Ależ macie razem fajnie - Ty Elmo i Twój wspaniały prawdziwy opiekun - jak zwał to zwał, grunt że będziecie razem już na zawsze, na dobre i na złe :loveu: Quote
Maupa4 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 [quote name='Jowita Poznań']elfrida - nie zamykamy watku, pisze sie w nim nadal a moderator przenosi go do innego dzialu- Juz w nowym domu :) a wlasciciel wkleja mnostwo zdjec :diabloti: Moderator znalazł ... moderator przenosi do "właściwego" działu. ;) Quote
Helga&Ares Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 ale on śliczny i jaką kaczuche dostał tylko gryźć i bawić się żyć nie umierać:wink: Quote
Recommended Posts