Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
bardzo dobry :loveu: :diabloti:

Czyli znowu zostalam wyreczona :evil_lol: :oops:.nawet sie nie tlumacze :cool1:
Tak nie na temat,ale w przyszlym tygodniu chyba jednak zaloze watek temu mlodemu huskiemu...bezimiennemu jeszcze...domek sie wykrecil :-(
A o zdjecia Elmusia tez bardzo prosze!!!tzn o wieeeecej zdjec:lol:

Posted

czasem jestem tylko zwykłym szarym ogonem :evil_lol:

czesto tracę głowę :-o:lol:

ale to dlatego że mój stan posiadania od niedawna zmienił się diametralnie!!!! posiadam nawet własną Panią Ośmiornicę :crazyeye::multi:

własne fresbee :loveu: tylko musimy się razem z Pańciem nauczyć - On rzucać ja łapać, ale zabawa i tak jest przednia :p

noo ale żeby nie było za kolorowo to wycieranie łap też jest :mad::lol:

obraziłem się :obrazic:

no dooobra - żarcik to był :loveu:

Posted

Helga_psiaki napisał(a):
śliczny fotoreportaż:loveu:
nie ma to jak pies szczęśliwy
a moje pies ma identyczną ośmiornicę:diabloti:

Tylko, że Elmowa już dziś wygląda jakby miała ze sto lat ;)
Ta twoja psinka to średniaczek/średniaczka?

• 2 months later...
Posted

ups przepraszam - zapomniałam tu informować :oops: Elmiś ma się świetnie, przysparza swojemu Pańciowi trochę kłopotów bo jest małym szwędaczem i czasem się wymykał poza ogrodzenie, ale problem został rozwiązany - ogrodzenie uszczelnione - przyznam że jestem pełna podziwu dla cierpliwości Elmisiowego Pańcia - najpierw drewniane ogrodzenie zostało otoczone siatką, a jak to nie pomogło na dole bo łobuz znajdował wyjścia i podkopy to Jego Pan własnoręcznie taczkami rozsypuje dookoła 10 ton tłucznia :crazyeye: :mdleje:

Elmiś teraz wygląda tak :loveu::loveu::loveu:

no i muszę Wam zacytować kawałek maila bo to jest potwierdzenie jak wspaniale trafił Elmo :loveu::multi:

Korzystając z pięknej pogody, Elmiś spędza całe dni w ogrodzie, chyba że ja gdzieś na parę godzin wyjeżdżam (raz na parę dni), no i w nocy. W dzień czasami już ma dość i przychodzi. Ponieważ drzwi zamykam ze względu na myszy, a Elmiś ani nie szczeka, nie piszczy i nie drapie w drzwi, zamontowałem przed drzwiami czujnik ruchu ruchu z antenką połączony z bezprzewodowym dzwonkiem na biurku. W ten sposób Elmiś "dzwoni", kiedy chce przyjść do domu.
Jak widać narazie radzimy sobie z wszystkimi problemikami :smile:
Nadal ma niespożyte siły, chyba ma napęd atomowy, albo coś w tym stylu ;-) Ale od wieczora do rana jest cichutki i spokojny jak aniołeczek :smile: Dopiero po wyjściu na zewnątrz wyrastają mu trzy pary rogów ;-)

Elmo ma swój własny dzwonek do drzwi :multi::loveu:

Posted

Elmuś :multi:
Pamiętasz chłopcze tą ciotke z czarnymi futrami? A Zmoreczke?
Chyba uż nie:shake: Ale to super bo to znaczy że jest Ci wspaniale :loveu::multi:
Ale Elmuś się zaokrąglił :crazyeye::loveu: A taki szczypior był :crazyeye:

• 2 weeks later...
Posted

świeże Elmisiowe newsy :razz: i foteczki :loveu:

Ostatnio jedną z ulubionych zabawek Elmisia są stare plastikowe doniczki od sadzonek.
I ma dwa dość rozrywkowe zwyczaje. Na przejeżdżające wzduż płotu samochody lub rowery "poluje" w ten sposób, że usłyszawszy, że coś jedzie z lewej strony, pędzi na prawy koniec działki i tam czeka aż obiekt dojedzie, obszczekuje go i dzikim pędem wraca w okolice "bazy" (ławeczka, przy której na ogół są zgromadzone jego zabaweczki i patyki, no i czasami ja tam siedzę), po czym natychmiast musi coś złapać w zęby (coś jakby w zastępstwie tego, którego zamierzał rozszarpać przy płocie, ale się nie udało).
Druga to absolutnie filmowe hamowanie, jak z kreskówek Disneya. Na działce a czasem także na spacerach biega w okolicach rekordu świata na setkę i zdarza się, że zwróci jego uwagżę coś, co wymaga zmiany kierunku biegu. Ponieważ drogi są piaszczyste, ślady "hamowania" są bardzo widoczne a hamowanie do złudzenia przypomina disneyowskie kreskówki. W razie czego policja nie miałaby problemu z ustaleniem, czy hamował ;)
Pozdrawiamy

i nowa brama - specjalnie dla (a właściwie przez :lol:) Elma uciekiniera, widać też siatkę i kamienie zabezpieczające ;)

• 2 months later...