Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elfrida napisał(a):

Odezwala sie do mnie Asia,ktora wypatrzyla Mapecika na allegro....i czekam na odpowiedz..Tak bardzo prosil,zeby Go zabrac z tego paskudnego miejsca...az serce sie krajalo:-(
Mapeciku hop,hop po najwspanialszy domek pod Sloncem!!! :loveu:

Z całych sił trzymam kciuki!!!!

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łomatko :placz: :placz: :placz:
Przecież to sznaucer miniaturowy! Biedaczysko takie zaniedbane :-( :shake:
Szkoda że tak długo się błąkał i nie znalazł się przez dogo albo inną drogą dom tymczasowy i musiał trafić do schronu.
Proszę zmieńcie tytuł wątku wpisując że to sznaucer mini - takie bardzo szybko znajdują domki i tytuł przyciągnie. Ja trafiłam tu całkiem przez przypadek :roll:
Mam nadzieję że Asia zdecyduje się na niego. 3mam kciuki!

Posted

weszka napisał(a):
Łomatko :placz: :placz: :placz:
Przecież to sznaucer miniaturowy! Biedaczysko takie zaniedbane :-( :shake:
Szkoda że tak długo się błąkał i nie znalazł się przez dogo albo inną drogą dom tymczasowy i musiał trafić do schronu.
Proszę zmieńcie tytuł wątku wpisując że to sznaucer mini - takie bardzo szybko znajdują domki i tytuł przyciągnie. Ja trafiłam tu całkiem przez przypadek :roll:
Mam nadzieję że Asia zdecyduje się na niego. 3mam kciuki!

Prawde piszac nosek mnie troche zmylil....on taki duuuzy jest;).Ale jak sznaucer to sznaucer!!!Kurcze,zeby tylko nie zgasl zanim mu ktos pomoze!!!Pytam sie gdzie moge,czy ktos nie moze Go wziac na jakis czas bo nie ukrywajmy...tylko fryzjer i sie beda o niego bic:loveu:choc mam nadzieje,ze Asia sie jeszcze odezwie!!!.Teraz ciezki okres..wakacje,wyjazdy...

Posted

jo_ann napisał(a):
;) ile w łodzi trwa kwarantanna w schronie? i jakiej on jest wielkosci, okreslcie prosze? sredniak, mini czy sredniako-mini? :D

Asiu na oko cos okolo 40 :roll: :oops: .Jesli chodzi o kwarantanne,to mysle,ze mozna Go wziac nawet jutro..no wiesz sa uklady i ukladziki:lol:.Dodam tylko,ze schronisko ma podpisana umowe z jedna lecznice gdzie za 10 zl.masz fool serwis dla zwierzatek.ogledziny i wizyta w salonie kosmetycznym;) nie bylam ale podobno jest w nim calkiem calkie ;)

Posted

Asiu!ale to i tak juz cos i nawet domku tymczasowego z konkretna data latwiej szukac;).Asiu pewnie znasz''procedury'',ze zawsze podpisuje sie umowe adopcyjna i ogolne''przemaglowanie''tez na pewno bedzie w to wliczone! :evil_lol:

Posted

dopiero tu trafiłam, buuuu, żeby wszystko dobrze się skończyło. To taka większa miniatura,:oops: . Moja przyjaciółka ma takiego, był kupowany jako mini a urósł ciut większy ale nie jak sznaucer średni,:lol: .

Posted

Agnie Koty napisał(a):
dopiero tu trafiłam, buuuu, żeby wszystko dobrze się skończyło. To taka większa miniatura,:oops: . Moja przyjaciółka ma takiego, był kupowany jako mini a urósł ciut większy ale nie jak sznaucer średni,:lol: .

No wlasnie chyba troszke wiekszy co nie zmienia faktu,ze kochany :loveu:
Tfu,tfu,tfu...zeby poszlo :multi:

Posted

elfrida napisał(a):
Dodam tylko,ze schronisko ma podpisana umowe z jedna lecznice gdzie za 10 zl.masz fool serwis dla zwierzatek.ogledziny i wizyta w salonie kosmetycznym;) nie bylam ale podobno jest w nim calkiem calkie ;)

Jeśli to ten salon kosmentyczny co strzygł np. Momusa albo Kłaku to już lepiej niech go nie ruszają przez ten tydzień :cool3: :evil_lol:
Fatalnie strzygą sznaucery - wymyślają jakieś nowe fryzury :roll: :shake:
On nie jest aż w tak złym stanie jeśli chodzi o sierść więc spokojnie troszkę jeszcze wytrzyma.

Posted

jo_ann napisał(a):
poki co to siedze na walizkach,paczkach i pedzelkach... przeprowadzka.. :] najblizszy wolny termin to dopiero 8lipca i tak :(

jo_ann widzę że odwiedzasz wątki sznaucerów szukajacych domu.
Czy to również Ty jesteś tą Asią z allegro?
Ja mam tylko pytanie czy to zainteresowanie jest na poważnie? I czy na tymczas czy na stałe? Pisałaś też na sznaucerach o jakimś średniaku którego może będziesz brać...:roll:

Posted

jest na powaznie!
wlasnie sie dowiedzialam, ze sredniak aktualny :lol:
wiec wlasnie z mapeta musze sie wypisac...
tamten ma trafic do mnie 8lipca :loveu:

Posted

[quote name='jo_ann']jest na powaznie!
wlasnie sie dowiedzialam, ze sredniak aktualny :lol:
wiec wlasnie z mapeta musze sie wypisac...
tamten ma trafic do mnie 8lipca :loveu:

Czyli w tej sytuacji Mapet nie ma DT :placz: I to ma być na poważnie :shake: skoro to już któryś pies którym zaczynasz się interesować robiąc nadzieję, a potem się wycofujesz :roll:
No nic skoro tak to MAPET SZUKA PILNIE DOMU chociaż TYMCZASOWEGO!!!

Posted

[quote name='weszka']Czyli w tej sytuacji Mapet nie ma DT :placz: I to ma być na poważnie :shake: skoro to już któryś pies którym zaczynasz się interesować robiąc nadzieję, a potem się wycofujesz :roll:
No nic skoro tak to MAPET SZUKA PILNIE DOMU chociaż TYMCZASOWEGO!!!
Weszka, ukamieniuj mnie za to, tylko najpierw dowody poprosze...

cyuje sama siebie:

"ja czekam na odpowiedz od tymczasowych wlascicieli sredniaka. Jesli nie wypali... za 2 tyg moglabym wziac biedaka na tymczas lub jesli mu si emoj tryb zycia spodoba na zawsze... ;-) zobaczymy!"

innymi slowy-z tymczasem sredniaka mam kontakt od jakis 2 tyg, a Mapeta zobaczylam 2 dni temu chyba. Sredniak mial tez inna chetna rodzine, ktora jednak sie rozmyslila. I tyle.

Mapecikowi zycze powodzenia! :)

Posted

a co do tego ze sie interesowalam kilkoma psami- owszem. I chyba nikt, kto byl w podobnej sytuacji mi sie nie dziwi. Gdybym chciala wziac rasowego malucha z hodowli, tez na kontakcie z jedna by sie nei skonczylo.

pozdrawiam

Posted

Teraz doczytalam!.....Rozumiem Asiu....troche szkoda,bo juz sie ucieszylam,ze Mapecik znalazl domek :-( .W takim razie...
MAPECIATKO NADAL SZUKA SWOJEGO DOMKU i SWOJEGO DUZEGO!!!!!
Weszko!a chodzi Ci o jakis salon w Lodzi?:roll:,jesli tak,to pewnie to ten sam :-o
ale siersc Mapecika jest w naprawde kiepskim stanie,czego nie widac na zdjeciach,ale to sa po prostu sfilcowane platy pokryte niezle wygladajacymi klaczkami:diabloti: a poza tym,przeciez zawsze mozna sobie zazyczyc mniej wyciecia tutaj a wiecej tam ;).Tak czy inaczej teraz to sprawa drugorzedna!!!
MAPECIK PROSI O DOM!!!!:Dog_run:

Posted

A ja już myślałam, że Mapecik będzie miał domek...:shake:

Na allegro ma 3 obserwatorów - miejmy nadzieję że coś z tego wyjdzie!!!!

Powiedzcie mi jeszcze czy to jest mix sznaucerka czy sznaucerek...zmieniłabym tytuł aukcji.

Posted

Elfrida- zmiencie tytul aukcji, tak zeby bylo "sznaucer" w tytule - wtedy wyskoczy ludziom korzystajacym z wyszukiwarki /mysle, ze spokojnie mozna w tytule nazwac, ze Mapet to sznaucer miniaturowy, a szczegoly dac w opisie/ ;)