Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Proszę o zabranie suni z uwagai na brak zainteresowania się nia przez właścicieli.
Sunia jest niedorzywiona, często właściciele zapominają o wyprowadzaniu psa.
Jest niezaszczepiona a u weterynarza była tylko wtedy jak ja ją zabrałam bo właściciel dźgnął ją nożem i nic z tym nie zrobił.
Rana zarosła z sierścią w środku.
Weterynarz musiał ją otwierać i zaszywać.
Sunia jest na prawdę kochana a przez takich ludzi może długo nie pożyć.
Brak szczepień umożliwia zarażenie si eróżnymi chorobami tym bardziej że na podwórku jest pełno bezpańskich i niezaszepionych kotów.
A niedożywienie to kolejny argument."

Posted

5 minut drogi ode mnie (na tej samej ulicy, tylko 8 bloków dalej - ja 20 ta osoba 12) jak się okazało mieszka osoba chętna do adopcji suni. W środę idę na wizytę przedadopcyjną, jak wszystko pójdzie dobrze, to szukamy transportu i sunia może jechać.

Wszystko było załatwiane przez PW i GG przepraszam, że tu nic nie pisałam :)

Posted

kciuki bardzo potrzebne.
powstał problem. forum łódzkiego schronu zostało usunięte, lub też jest czasowo niedostępne (choć raczej to pierwsze). a ja przez forum kontaktowałam się z Panią zgłaszającą, tam w PW miałam adres pod którym przebywa sunia... a teraz wszystko zostało skasowane (?)
poprosiłam Julię - admina o przywrócenie forum, zobaczymy co z tego wyniknie...

Posted

On jest twoim przyjacielem
twoim partnerem,
twoim obrońcą,
twoim psem.
Ty jesteś jego życiem,
jego miłością,
jego panem.
On będzie twój,
wierny i posłuszny
do ostatniego bicia jego serca.
Ty jesteś mu winien
zasłużyć na takie oddanie..

Autor nieznany

Posted

"Bez wyraźnych podstaw do odebrania psa tj. bez zagrożenia życia (to musi niestety być widoczne a nie przypuszczalne) nikt z nas nie jest w stanie odebrać właścicielowi zwierzaka:( No chyba że babka chce ją oddać, może wystarczy jakoś pogadać na spokojnie?"

"Po pierwsze, trzeba skontaktować się z wetem który szył rane po dzgnięciu (choć wątpie aby chciał zeznawać, przecież już wtedy kiedy pies przyszedł do niego poraniony nożem powinien zawiadomić odpowiednie organy). Musi opisać co się stało. Czy właściciel przyznał się do winy?

Generalnie, jeżeli pies w tym momencie nie wygląda na skatowanego, zagłodzonego...nie ma podstaw do odebrania zwierzęcia-chyba że sami będa chcieli się go zrzec...niestety..takie mamy prawo."

Posted

wcześniej były cytaty z maili Pani zgłaszającej, teraz moriii z Fundacji Niechciane i Zapomniane.
spróbować można, ale dobija mnie fakt, że w pewnym sensie musimy płacić komuś za zła traktowanie zwierzęcia :roll: