Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ooooo to bombowo ! :loveu: Ale coś czuję że pani nie doczeka, chodzą słuchy że ktoś inny fajny się na nią zasadza :evil_lol: Kontakt może byc na mnie, nie ma problemu. Prawda jak zawsze leży pośrodku - Becia za bardzo emocjonalnie a ja byc może za bardzo brutalnie. Niemniej jednak nadal stoję na stanowisku że rzetelna i pełna informacja przede wszystkim - to najlepsze sito do przesiewu rodzin adopcyjnych chociaz czasami sprawia że mamy pod górkę, poza tym tylko w ten sposób zbudujemy sobie wizerunek rzetelnej profesjonalnej i budzącej zaufanie organizacji. Zaktualizowałam lekko opis Sary, chyba jest coraz lepiej, słyszałam że tuz przed wizytą państwa z Chmielnika jeszcze gwałciła Cześka - no tak, wyszkolił kolejne pokolenie perwersyjnych szaleńców i pojechał :lol:

Becia66 napisał(a):
z tekstem karolakoli z wydarzenia na fb. Jesli Karolciu bedziesz robila ogłoszenia, bardzo cie proszę daj namiar na karolakolę, ona tak bardziej zdroworozsądkowo podchodzi do adopcji, ja z kolei bardziej kieruję sie sercem ale akurat w stosunku do Sary rozsądek bardziej potrzebny żeby drugi raz nie wróciła z adopcji.
I sprawdza się niestety :diabloti: co ona pisze, że dla doświadczonej osoby bo dzwoniła do mnie pani spod Walbrzycha z Forum Wyżłów zainteresowana Sarą i rozpoczęła rozmowę od sugestii, że przeczytała iż potrzebujemy osoby doświadczonej, a ona taką jest, też ma wyżełkę pomieszaną i zna tą rasę. Ale ewentualna adopcja możliwa dopiero w pierwszy łikend sierpnia bo wyjeżdża niedługo do Bristolu na miesiąc. Jeśli do tej pory Sara domu nie znajdzie to ona chętna, jesteśmy w kontakcie. Oczywiście to kupa czasu, można sie rozmyslić 5 razy, tak więc szukamy nadal - może coś fajnego wyskoczy.

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karolcia, nie musisz wrzucać całości tekstu. Możesz a nawet sugerowałabym obciąć historię Sary, można napisać że wróciła z adopcji z powodu nieodpowiedzialności właścicieli czy ich trudnej sytuacji rodzinnej i tyle. Albo w ogóle wrzucać samą cześc "JAKA jest SARA" Wiadomo że fb rządzi się swoimi prawami, te treści trochę inaczej się tam tworzy, w ogłoszeniu nie musi to byc takie rozbudowane.

karolciasz28 napisał(a):
Zrobiłam pakiet, ale bez krosna, bo tam jest limit słów.

Posted

karolakola napisał(a):
Karolcia, nie musisz wrzucać całości tekstu. Możesz a nawet sugerowałabym obciąć historię Sary, można napisać że wróciła z adopcji z powodu nieodpowiedzialności właścicieli czy ich trudnej sytuacji rodzinnej i tyle. Albo w ogóle wrzucać samą cześc "JAKA jest SARA" Wiadomo że fb rządzi się swoimi prawami, te treści trochę inaczej się tam tworzy, w ogłoszeniu nie musi to byc takie rozbudowane.

Karola, zrobiłam właśnie tak jak napisałaś :).

Posted

Sara bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, ucieszyla sie na mój widok chociaż mnie nie zna, przywitała się, a potem łaziła za mną szczególnie kiedy wchodziłam do kontenera z myślą że coś dodatkowego wysępi. I miala rację :diabloti:, a ja tym sposobem zdobyłam szybko jej przychylnośc. To świetny psiak ale potrzebuje bardzo dużo ruchu, zabawy, naprawdę nie wiem na ile jej potrzeby były zaspokojone w tamtym domu ale chyba nikt specjalnie o to nie dbał.

Posted

tylko napiszcie, jak jest z charakterem dziewczynki, bo to, że jest gdzieś tam "w typie" vizsla może zasugerować potencjalnego chętnego, który się rozczaruje, że Sarcia np. nie jest tak energiczna i chętna do pracy jak węgry..

Posted

nie no pewnie , że ze świadomością , wiadomo ,ze nie można takiej ściemy uskuteczniać
bardziej chodzi mi o chwytający tytuł , bo w tej masie bezdomniaków ogłaszanych w necie to niestety jak to nie jest szczeniaczek , yorczek czy inna malizna to trudno się wyróżnić
...ech , niestety trudno się przebić , za dużo tego nieszczęścia :shake:

Posted

Pani Profesor napisał(a):
tylko napiszcie, jak jest z charakterem dziewczynki, bo to, że jest gdzieś tam "w typie" vizsla może zasugerować potencjalnego chętnego, który się rozczaruje, że Sarcia np. nie jest tak energiczna i chętna do pracy jak węgry..

ależ Sarcia jest wybitnie energiczna, takie ADHD i chętna do pracy .