Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jest jeszcze dobrze, w nocy sprawdzałam, czy w ogóle oddycha. Zrobiła siusiu na podłogę i wymiotowała, ale to rano zobaczyłam. Musiałam wyjechać na ten konkurs, Tomek wynosił ją dwukrotnie na trawę - raz dłuuugie siusianko. Teraz leży jak niebożątko, nie śpi, bo oczy ma otwarte. I ogonek się poruszył, jak sprawdzałam, czy nie ma mokro. Tak mi jej żal, bieduleńki....

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Nie jest jeszcze dobrze, w nocy sprawdzałam, czy w ogóle oddycha. Zrobiła siusiu na podłogę i wymiotowała, ale to rano zobaczyłam. Musiałam wyjechać na ten konkurs, Tomek wynosił ją dwukrotnie na trawę - raz dłuuugie siusianko. Teraz leży jak niebożątko, nie śpi, bo oczy ma otwarte. I ogonek się poruszył, jak sprawdzałam, czy nie ma mokro. Tak mi jej żal, bieduleńki....

Bidna malutka.Jutro będzie lepiej.

Posted

malagos napisał(a):
Jest postępik - zjedzone skrzydełko kurczaka z zupy, a potem żółtko, i maleńki spacerek po trawie.
Będzie dobrze!

Musi być dobrze ,to dzielna dziewczyna .
malagos napisał(a):
Wszystkie do Krakowa?

Jedną (tą najmniejszą) jutro zawozi moje dziecko do Krakowa,odbierją ją Państwo i jadą do ds do Skowronek (chyba?) gdzieś pod Zakopane.
Mała będzie Góraleczka :loveu:.Domek zapowiada się super.Rozmawiałam dziś z Panią dość długo.

Kudłatka jedzie pod Wieliczkę. Niestety jutro nie będzie mógł DS odebrać jej z Krakowa ,bo za późno ,syn wyjedzie gdzieś o 21 ,od nas to jakieś 100 km.
A ta średnia chyba do Katowic.
Węgielkowa to jakimś cudem ogarnia wszystko. Tak w ogóle to jej się jakiś medal należy. Odbiera tel. od ludzi, szuka transportu,itd..... telefonu nie wypuszcza z ręki.
Najgorszą robotę odwala Ona,za co jestem Jej ogromnie wdzięczna :iloveyou:

Posted

Mattilu napisał(a):
Super, ze maluszki ida do domkow. A beda wizyty PA?

Glaski dla Karusi, zdrowiej malenka
Mattilu, ta mała, ktora jedzie do Tych nie miala wizyty. Masz możesz kogoś w tej okolicy do zrobienia wizyty PA?

Posted

Ja tez podziwiam i kocham tę wegielkową, choć kobity na oczy nie widziałam! Gdyby więcej było takich Osób, świat byłby o niebo lepszy!

Nasza Karunia już po dwóch spacerkach, sama podreptała do sadu i z powrotem, zjadła kawałek gotowanego mięsa. Piła też wodę.
Leży cichutko na tym posłanku, tylko oczyska wpatrzone w e mnie, jak się krzątam po kuchni.
Tak mi się marzyła taka tymczasowiczka - ideał, po tych dość zwariowanych ostatnich psiakach, a tu - Los nam ją zesłał.
Taka, której nie chce się oddać.

Posted

Ja też Węgielkową kocham i podziwiam, miałam przyjemność ją osobiście poznać:loveu: i Ciebie Malagosku też kocham i podziwiam:iloveyou: za wszystko, co robisz dla psiaków:buzi: No i czytam Twoje wątki.

Posted

O mamuś, ale się zawstydziłam :oops:
Jest na dogo kilka osób,którym się wierzy i z którymi się współpracuje (Handzia, Ty wiesz co... :p), a część to wariatkowo :shake:

Posted

Chyba na portal randkowy trafiłam. No dobra, kocham Agatępe, Handzię i Babcię Bigosową.
A narazie walczę z 2-tyg kociakiem ze schronu, noc nieprzespana. Po obudzeniu kociak ma sklejone oko. Czy to kocir katar? W nocy wymiotowal i miał biegunkę. Reanimowałam go o pólnocy i dałam glukozę, bo zemdlal.Dziś się unormowało, ale wetka powiedziała, że w tym wieku u gnojka, albo wóz albo przewóz.Termofory zmieniam i "wylizuję" brzucho. Czym przemywać skutecznie to oczko?

Posted

No dobra to jak już tak słodzimy to powiem jeszcze ,że jakimś cudem węgielkowej się udało załatwić wcześniejszy transport dla kudłatki (ta co pod wieliczkę jedzie)
I to jeszcze z odbiorem ode mnie z domu ,tak że nie muszę nigdzie podwozić.
Ja nie wiem jak Ona to robi,ale zaczynam wierzyć w to co kiedyś dziewczyny kieleckie pisały : że ''węgielkowa to jest wiedźma świętokrzyska '' dla normalnego człowieka to by było nie do ogarnięcia.Jeszcze ten koci dzieciak :shake:. Poza tym jeszcze inne piesy się na Nią ogłasza :roll: (chyba ma gdzieś diuracelki zamontowane ;))

Posted

[quote name='wegielkowa']Chyba na portal randkowy trafiłam. No dobra, kocham Agatępe, Handzię i Babcię Bigosową.
A narazie walczę z 2-tyg kociakiem ze schronu, noc nieprzespana. Po obudzeniu kociak ma sklejone oko. Czy to kocir katar? W nocy wymiotowal i miał biegunkę. Reanimowałam go o pólnocy i dałam glukozę, bo zemdlal.Dziś się unormowało, ale wetka powiedziała, że w tym wieku u gnojka, albo wóz albo przewóz.Termofory zmieniam i "wylizuję" brzucho. Czym przemywać skutecznie to oczko?
Krople z gentammycyną, najlepiej.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Mattilu, ta mała, ktora jedzie do Tych nie miala wizyty. Masz możesz kogoś w tej okolicy do zrobienia wizyty PA?

Moze napisz do Pinczerka_i_Gizmo w tej sprawie, moze ona zna kogos stamtad?

malagos napisał(a):
Ja tez podziwiam i kocham tę wegielkową, choć kobity na oczy nie widziałam! Gdyby więcej było takich Osób, świat byłby o niebo lepszy!

Nasza Karunia już po dwóch spacerkach, sama podreptała do sadu i z powrotem, zjadła kawałek gotowanego mięsa. Piła też wodę.
Leży cichutko na tym posłanku, tylko oczyska wpatrzone w e mnie, jak się krzątam po kuchni.
Tak mi się marzyła taka tymczasowiczka - ideał, po tych dość zwariowanych ostatnich psiakach, a tu - Los nam ją zesłał.
Taka, której nie chce się oddać.

a w ogole zachodzilaby taka mozliwosc? Zeby Karusia zostala u Ciebie?

Posted

Wieczorkiem zdjęlismy jej kaftanik, bo był brudny, i opryskaliśmy rankę Alusprayem. Ładnie się goi, odpukać, ranka mała, sucha. Założyłam jej zapasowa koszulinkę. Dziś rano Karusia pomaszerowała z nami do sadu, machała ogonkiem, uśmiechała się. I zjadła garstkę chrupek, choć nie z miseczki, ale z kocyka, gdzie położyłam jej kolo noska.

Posted

A ja Ci zazdraszczam tego Krakowa.... może się uda oswoić smoka, to by na bazarku się go wystawiło jako domowego pupila?

Jak weszłam rano do sklepu po bułeczki, pani sklepowa się ucieszyła i mówi "O, to do pani się zgłasza bezdomne psy? Ja mam też takiego"... Odesłałam do gminy, ma ją na przeciwko sklepu.