Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

jesteśmy w trakcie decyzji jaka rasa jest dla nas najodpowiedniejsza. Być może pomoże nam wystawa. Zobaczymy na żywo na czym polega wystawianie i w ogóle.
Wszystkie potencjalne okazy w jednym miejscu :lol:
Na wystawę wybieram sie ja, maz i dwojka dzieci (5 i 3 lata), nie wystawiamy psa bo nie posiadamy jeszcze :razz: więc czworonoga nie bedzie.
Napiszcie prosze czy sa jakies ograniczenia? np.wiek dzieci?

Z gory dzieki!

Posted

na większości wystaw takie małe dzieciaki wchodzą za darmo bilet wstepu dla dorosłego to około 6-10 zł ( nie wiem gdzie się wybieracie ) ;)

dzieci szkolne mają zniżkę ( połówkę biletu )

to bardzo dobra decyzja pooglądać na żywo różne psiaki

powodzenia w wyborze

Posted

Ja bym proponowała nie ograniczać się tylko do oglądania,ale także do rozmów z właścielami,hodowcami psów,które się Wam spodobają - będzie mogli dowiedzieć się o wadach i zaletach danej rasy,a to na pewno ułatwi Wam podjęcie decyzji o wyborze odpowiedniej rasy.

Posted

No pewno że pogadamy!Wybieramy się 8 lipca na wystawe chyba miedzynarodowa do warszawy, na stadion gwardii.
Interesuje nas 9 grupa FCI, (jak zle napisalam to poprawcie). Zastanawiamy sie nad chihuahua, moze mops (choc niektorzy je do molosow zaliczaja) moze york moze grzywacz chinski.
Jestem ogolnie niezdecydowana. Co widac powyzej :p ale najwczesniej psiaka przyjmiemy pod swoj dach za kilka lat wiec mam czas. Dzieci musza drosnac, a mama uzbierac fundusze.
Bo przyzam szczerze, ze pies to raczej dla mnie nie dla dzieci, to takie niespelnione marzenie z dziecinstwa...
A ze w domu sa dzieci to musze taka rase wybrac zeby bylo dobrze i dla nas i dla piesa :)

Posted

super podejcie do sprawy:multi:
dodam jeszcze plan wystawy:
07.07.2007 (sobota/Saturday) - grupy/groups: 2, 4, 5, 6, 7
08.07.2007 (niedziela/Sunday) - grupy/groups: 1, 3, 8, 9, 10
Wasze rasy są w niedzielę, ale na sobotę też serdecznie zapraszam, może coś podpatrzycie:eviltong:.

Polecam też obejrzenie konkurencji finałowych, bo wtedy macie na jednym ringu najpięknieszych przedstawicieli wszystkich ras z jednej grupy:p

no i koniecznie poczytajcie dlaczego koniecznie chcecie psa z rodowodem:cool3:

Posted

Dzieki blaira nie mialam pojecia, ze yorki zaliczane sa do terrierow. A sama nazwa na to wskazuje :oops:
Oczywiscie jak dam rade wyciagnac meza w dwa dni to pojdziemy, ale mi zalezy glownie na malych rasach bo mamy male mieszkanie. 50 m2 na 4 osoby i psa to niewiele, duzy psiak by sie meczyl. Zreszta my sporo wyjezdzamy i gdybysmy wyjezdzali z psem duzej rasy musieliysmy ograniczyc bagaz :lol: oczywisce nie bede wozic psa w bagazniku..
ale jak sie jedzie w 4 to wykorzystujemy kazda wolna przestrzen w aucie.

Posted

Aga_nowa nazwy bywają mylące :razz: Boston terier jest w IX:evil_lol: spanieli tam nie brak... a pewnie niedługo i yoreczki dołączą.

Byłaś kiedyś na wystawie?

Posted

skoro piewszy raz to mam taką uwagę: kilka dni przed wystawą na stronie oddziału warszawskiego ZK powinien pojawić się plan sędziowania. Sprawdzcie o której są "wasze" rasy, bo wszystkiego i tak nie zobaczycie, a zbyt długo tam z małymi dziećmi nie wytrzymacie. Warto też kupić katalog, bo będzie tam plan ringów i nie będziecie biegać po całej wystawie w poszukiwaniach właściwego. Możecie też odrazu pozaznaczać w nim, które konkretnie egzemplarze podobają Wam się najbardziej. Jak zaczniecie szukać konkretnego szczeniaka to będziecie już wiedzieli, które linie Wam bardziej pasują.
EDIT:
tu masz plany, rozpiski itd. o warszawskiej wystawie
http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=wystawy_warszawa_m

Posted

Super,wielkie dzięki.
Tylko żeby pogoda była lepsza, bo jak będzie padać to chyba nie pójdziemy.
Syn mi się przeziębił i kicha dziś od rana :shake:

Posted

A mnie się tylko spytali czy pełnoletnia jestem. :roll: Gdybym wiedziała, ze studenci mają zniżke to pokazałabym im moją nieważną legitymację, na którą zawsze mam zniżki :evil_lol: