Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry,
Szukałam podobnego tematu ale nie znalazłam.
Od pół roku mamy psa, samca. Dorosłego. Nie załatwia się w mieszkaniu ale od kiedy zrobiło się ciepło i zaczął wychodzić na balkon gdy myśli, że nikt nie widzi siusia ;) Nie jest to wielki problem ale boję się, że sąsiedzi mogą się zdenerwować (obsiusiuje mate, która zasłania balkon, niby nic nie leci na dół ale może to być problem jak ktoś zauważy). Chcę założyć mu trawnik na balkonie, mamy kuwete metr na metr i tu pojawia sie problem. Co mu wstawić albo jak osłonić kuwete, żeby nie siusiał na ściane albo maty osłaniające barierki? Może ktoś przygotował coś takiego dla swojego psa i ma jakiś pomysł żeby nakłonić do siusiania w tym jednym miejscu? Jest to samiec podnosi łapki do góry jak siusia. Okno balkonowe to jedyne w mieszkaniu i w lato będę musiała zostawiać je otwarte gdy będzie sam a nie mam pomysłu jak to przygotować żeby nikt nie mówił, że obsiusiuje blok albo sika z góry na niższe balkony.
Pozdrwaiamy :)

Posted

A nie lepiej pomóc psiakowi zrozumieć, że balkon to też część mieszkania, a w mieszkaniu się przecież nie siusia? Mojemu psiakowi adoptowanemu ze schroniska też ze dwa razy zdarzyło się siuśnąć na balkonie. Teraz ma tam swój kocyk i traktuje balkon jako dodatkową sypialnię/punkt obserwacyjny. I mowy nie ma o nasiusianiu :)