Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

W miejscowości Rutki-Kossaki (przy wjeździe na drogę E67) na stacji benzynowej Moya są dwa wyrzucone tam psy - jeden w typie owczarka, drugi mniejszy mieszaniec. Oba są ze sobą bardzo zżyte. Pracownicy stacji mówili, że są tam już od dłuższego czasu. Pierwszy raz widziałam je dwa tygodnie temu, drugi wczoraj. Owczarka umieściłam na owczarkach w potrzebie http://www.owczarek.pl/forum/index.php?topic=24891.0 ale tak naprawdę nie mam pomysłu co dalej. Radysy już zostały powiadomione przez szefa stacji. Owczarek wygląda coraz gorzej, a ja nie mam możliwości tak jak dotąd jeździć tam co tydzień i zostawiać im jedzenie. Owczarek bardzo się boi ludzi, ten mniejszy trochę mniej ale też podchodzi tylko na metr. Chociaż wczoraj już mnie poznały i czekały bardzo na jedzenie. Owczarek łykał jedzenie, nawet go nie gryzł. Jestem w totalnej kropce bo nie mam jak ich karmić ani tym bardziej złapać (sedalin?) bo mieszkam ponad 100 kilometrów stamtąd. Czy jakaś dobra duszyczka mogłaby podrzucić im chociaż trochę jedzenia? Może ktoś ma jakiś pomysł? Szkoda ich, bo w Radysach przepadną jak kamień w wodę.

Posted

Już piszę, dziękuję bardzo za info! Od soboty nie miałam czasu zająć się tymi biedakami bardziej ale jutro piszę do reszty fundacji, a zaraz do tej, o której napisałaś

• 2 weeks later...
Posted

Niestety, z moich próśb o pomoc nic nie wynikło. Jestem za daleko żeby im wozić jedzenie, a pewnie są głodne. Jestem w kropce.