Chefrenek Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Vectra napisał(a):dasz linka Vectruni :loveu: do tej aukcji :loveu: :loveu: Ich nie ma na aukcji. Musisz napisać do drubas to Ci wystawi. Tutaj masz przykładową aukcję tej Pani Quote
Paulina. Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Zainspirowałyscie mnie i wyciągnęłam stare ubranka mojej poprzedniej buldożki.. Mamy jakąs taką kurtkę ocieplaną dla dzieci(ale wcale nie wygląda :oops:) i dwa golfiki, które uszyła nam babcia. Ubrałam obecną bulwę w to dzisiaj i golfy ok, a w bluzie trzeba zrobic trochę poprawek(rękawy za długie i przydeptuje je...). Ale ja jednak mam chęc na cos nowego, to będzie nasza pierwsza zima, ale jak będziemy szalały tak jak w lato to przydałoby się coś ciepłego i nieprzemakalnego.. :razz: Podoba mi się to co ma Chefrenek... :cool3: i wszystko to, co jest na pieski rozmiarów mini mini... Quote
Medorowa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 leemonca napisał(a):ja się od dłuższego czasu przymierzam do kupna ubranka, tylko w moim zadupiu mało kto ubiera swe pupilki i widok psa ubranego ( zwłaszcza dużego ) wzbudza niezdrową sensację:cool1:, pocieszam się tylko tym, że w szelkach też nie chodziły psy dopóki nie pojawił się w nich mój Haker :diabloti: U mnie jest to samo:roll: Paulinaaa napisał(a):Zainspirowałyscie mnie i wyciągnęłam stare ubranka mojej poprzedniej buldożki.. Mamy jakąs taką kurtkę ocieplaną dla dzieci(ale wcale nie wygląda :oops:) i dwa golfiki, które uszyła nam babcia. Ubrałam obecną bulwę w to dzisiaj i golfy ok, a w bluzie trzeba zrobic trochę poprawek(rękawy za długie i przydeptuje je...). Ale ja jednak mam chęc na cos nowego, to będzie nasza pierwsza zima, ale jak będziemy szalały tak jak w lato to przydałoby się coś ciepłego i nieprzemakalnego.. :razz: Podoba mi się to co ma Chefrenek... :cool3: i wszystko to, co jest na pieski rozmiarów mini mini... To kupuj, na co czekasz:loveu::loveu::diabloti: Quote
torpi Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 A ja będę sama szyła :razz: Już mam gotowy szablon z papieru i materiałowy prototyp. I teraz tylko na polarki czekam :diabloti:. Przy okazji robienia prototypu okazało się że mój pies jest urodzonym modelem. Przez ponad godzinę cierpliwie znosił ciągłe przymiarki i poprawki i później dumnie paradował w gotowym prototypie :evil_lol:. Jak już dostane polarki i derka bedzie gotowa to wrzuce fotki =] Quote
cockermanka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='blaira']tyle ze szukam jedynie przeciwdeszczowego bez ocieplacza, za rozsadna cene na staffika :evil_lol: blaira - szyję przeciwdeszczowe kombinezony dla spanieli,mogę spróbować i dla staffika ;) Quote
torpi Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 [quote name='Gabryjella']torpi szablon sama kombinowałaś, czy miałaś gotowca ? Sama robiłam. Najpierw wymierzyłam psa, narysowałam mniej więcej odpowiedni kształt i wycięłam, a dalej już na psie zaznaczałam gdzie ile uciąć. Później odrysowałam na materiale i dalej dopasowywałam już materiał - bo wiadomo - papier nie leży tak ładnie jak materiał i ciężko dobrze dopasować. Quote
Vectra Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 http://www.dogfashion.pl/index.html wypożyczyłam maszyne dziś będę szyć sweterek dla Frania :diabloti: Quote
Medorowa Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Vectra']http://www.dogfashion.pl/index.html wypożyczyłam maszyne dziś będę szyć sweterek dla Frania :diabloti: Już nie mogę doczekać się rezultatów:loveu::loveu::loveu::diabloti: Quote
Vectra Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 madzia i medor napisał(a):Już nie mogę doczekać się rezultatów:loveu::loveu::loveu::diabloti: zaprezentuje :cool3: pierwszy na próbę uszyje z żółtego polara , z mojej starej bluzy :p a co wyjdzie zobaczymy :evil_lol: Quote
Medorowa Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Vectra napisał(a):zaprezentuje :cool3: pierwszy na próbę uszyje z żółtego polara , z mojej starej bluzy :p a co wyjdzie zobaczymy :evil_lol: Kto wie, może i ja u cia zamówienie złożę:cool3::cool3::cool3::evil_lol: EDIT - Czy gdziekolwiek, ktokolwiek wymyślił płaszczyki przeciwdeszczowe dla dużych psów:roll: Quote
cockermanka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Madzia i medor - szyłam już kombinezony przeciwdeszczowe dla springer spanieli (i angielskiego i walijskiego) - a to spore psiaki ;-) Quote
Vectra Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 madzia i medor napisał(a):Kto wie, może i ja u cia zamówienie złożę:cool3::cool3::cool3::evil_lol: EDIT - Czy gdziekolwiek, ktokolwiek wymyślił płaszczyki przeciwdeszczowe dla dużych psów:roll: ciężko jest coś znaleźć :shake: mój pies niby kurdupel ino wymiary ma nietypowe :evil_lol: 60 cm w klacie i 40 cm długość :crazyeye: znalazłam na all śliczny sweterek ,ale za mały :placz: :placz: :placz: Quote
Medorowa Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='cockermanka']Madzia i medor - szyłam już kombinezony przeciwdeszczowe dla springer spanieli (i angielskiego i walijskiego) - a to spore psiaki ;-) Poka:cool3::cool3: Macie jakiś sklep:hmmmm: Czy tylko szyjecie dla "siebie" :hmmmm:[quote name='Vectra']ciężko jest coś znaleźć :shake: mój pies niby kurdupel ino wymiary ma nietypowe :evil_lol: 60 cm w klacie i 40 cm długość :crazyeye: znalazłam na all śliczny sweterek ,ale za mały :placz: :placz: :placz: To jest dyskryminacja - dosłownie:angryy: Chociaż znalałzma coś na stronie, którą podałaś:razz::razz::razz: http://www.dogfashion.pl/ubr/o01.html W zamówieniach indywidualnych - ciekawe ile by sobie zażyczyli za pelerynkę przeciwdeszczową - muszę do nich skrobnąć emaila;) Quote
blaira Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A ja zamowilam u Cockermanki, kombinezonki przecideszczowy:cool3::cool3::cool3: Juz sie nie moge doczekac :multi: Lubie szyc, jednak kombinezon to dla laika jak ja za duze wyzwanie, a potrzebuje "dobry sprzet" :razz: pozdr. Quote
blaira Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Wydaje mi sie ze powinno, no wkoncu pies po domu w tym nie bedzie biegal :evil_lol: pozdr. Quote
cockermanka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='madzia i medor']Poka:cool3::cool3: Macie jakiś sklep:hmmmm: Czy tylko szyjecie dla "siebie" :hmmmm: Na razie "ubieram" zaprzyjaźnione piesy,ale niebawem to się zmieni w coś poważniejszego:cool3: aneta25 - oczywiście,że można siku ... Quote
Greven Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='aneta25']Czy w takim czymś można siku itp?Wszystkie ubrania dla psów są (a w każdym razie powinny być!) tak zaprojektowane, aby pies "mógł siku itp." ;) Quote
Vectra Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Oto moje dzieło :) jeszcze wymaga małych poprawek ,ale mój żywy model odmawiał współpracy , bo był strasznie śpiący Quote
Chefrenek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Vectra to jest super. Ja nie potrafię szyć :( Quote
Mi. Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 ale fajne :) az mnie naszlo aby zrobic cos dla Ergi:lol:ciekawe co z tego wyjdzie:diabloti: Quote
PALATINA Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Ale fajniusie te ubranka! Aż żałuję, że moich psów nie trzeba ubierać ;) ale pewnie dla kundliczki mojej siostry coś będziemy szyć/kupować, bo malutka jest i marznąca po zmoknięciu (gdy jest sucho to oki, nie marznie, ale gdy na deszczu lub w śniegu się zmoczy, to dygocze strasznie). Quote
Tilia Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Vectra- świetna kurtka!! brawo :) elegancko wygląda :) Quote
blaira Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 No no :razz::razz: Vectra Ty to normalnie masz dar....juz widze ta kolejke przed Twoim domem :lol: pozdr. Quote
Vectra Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Do świetności jeszcze troche brakuje ;) bo najtrudniej jest dopasować ubranko by łapek nie uwierało ... Jeszcze nad tym muszę popracować ;) Miałam trzy głowne problemy :diabloti: 1.Maszyna nie chciała szyć 2.za żadne skarby nie mogłam znaleźć nożyczek , materiał cięłam nożykiem do wykładzin :evilbat: no i największy problem 3.model był straszliwie zaspany i wszelki przymiarki i pomiary robiłam na lejącym się przez ręce Franiu jak już prawie było gotowe , nadziałam Franiowi ubranko na grzbiecik , cyknęłam fotki i on w tym poszedł spać :) więc bluzo - kurteczka spełnia teraz rolę piżamki ;) Jeszcze mam sporo starych bluz wiec bede dalej szyć :diabloti: Quote
Recommended Posts