Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zainspirowałyscie mnie i wyciągnęłam stare ubranka mojej poprzedniej buldożki.. Mamy jakąs taką kurtkę ocieplaną dla dzieci(ale wcale nie wygląda :oops:) i dwa golfiki, które uszyła nam babcia. Ubrałam obecną bulwę w to dzisiaj i golfy ok, a w bluzie trzeba zrobic trochę poprawek(rękawy za długie i przydeptuje je...).
Ale ja jednak mam chęc na cos nowego, to będzie nasza pierwsza zima, ale jak będziemy szalały tak jak w lato to przydałoby się coś ciepłego i nieprzemakalnego.. :razz:
Podoba mi się to co ma Chefrenek... :cool3: i wszystko to, co jest na pieski rozmiarów mini mini...

Posted

leemonca napisał(a):
ja się od dłuższego czasu przymierzam do kupna ubranka, tylko w moim zadupiu mało kto ubiera swe pupilki i widok psa ubranego ( zwłaszcza dużego ) wzbudza niezdrową sensację:cool1:, pocieszam się tylko tym, że w szelkach też nie chodziły psy dopóki nie pojawił się w nich mój Haker :diabloti:

U mnie jest to samo:roll:
Paulinaaa napisał(a):
Zainspirowałyscie mnie i wyciągnęłam stare ubranka mojej poprzedniej buldożki.. Mamy jakąs taką kurtkę ocieplaną dla dzieci(ale wcale nie wygląda :oops:) i dwa golfiki, które uszyła nam babcia. Ubrałam obecną bulwę w to dzisiaj i golfy ok, a w bluzie trzeba zrobic trochę poprawek(rękawy za długie i przydeptuje je...).
Ale ja jednak mam chęc na cos nowego, to będzie nasza pierwsza zima, ale jak będziemy szalały tak jak w lato to przydałoby się coś ciepłego i nieprzemakalnego.. :razz:
Podoba mi się to co ma Chefrenek... :cool3: i wszystko to, co jest na pieski rozmiarów mini mini...

To kupuj, na co czekasz:loveu::loveu::diabloti:

Posted

A ja będę sama szyła :razz:
Już mam gotowy szablon z papieru i materiałowy prototyp. I teraz tylko na polarki czekam :diabloti:.

Przy okazji robienia prototypu okazało się że mój pies jest urodzonym modelem. Przez ponad godzinę cierpliwie znosił ciągłe przymiarki i poprawki i później dumnie paradował w gotowym prototypie :evil_lol:.

Jak już dostane polarki i derka bedzie gotowa to wrzuce fotki =]

Posted

[quote name='blaira']tyle ze szukam jedynie przeciwdeszczowego bez ocieplacza, za rozsadna cene na staffika :evil_lol:
blaira - szyję przeciwdeszczowe kombinezony dla spanieli,mogę spróbować i dla staffika ;)

Posted

[quote name='Gabryjella']torpi szablon sama kombinowałaś, czy miałaś gotowca ?

Sama robiłam. Najpierw wymierzyłam psa, narysowałam mniej więcej odpowiedni kształt i wycięłam, a dalej już na psie zaznaczałam gdzie ile uciąć. Później odrysowałam na materiale i dalej dopasowywałam już materiał - bo wiadomo - papier nie leży tak ładnie jak materiał i ciężko dobrze dopasować.

Posted

madzia i medor napisał(a):
Już nie mogę doczekać się rezultatów:loveu::loveu::loveu::diabloti:

zaprezentuje :cool3: pierwszy na próbę uszyje z żółtego polara , z mojej starej bluzy :p a co wyjdzie zobaczymy :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
zaprezentuje :cool3: pierwszy na próbę uszyje z żółtego polara , z mojej starej bluzy :p a co wyjdzie zobaczymy :evil_lol:

Kto wie, może i ja u cia zamówienie złożę:cool3::cool3::cool3::evil_lol:

EDIT - Czy gdziekolwiek, ktokolwiek wymyślił płaszczyki przeciwdeszczowe dla dużych psów:roll:

Posted

madzia i medor napisał(a):
Kto wie, może i ja u cia zamówienie złożę:cool3::cool3::cool3::evil_lol:

EDIT - Czy gdziekolwiek, ktokolwiek wymyślił płaszczyki przeciwdeszczowe dla dużych psów:roll:

ciężko jest coś znaleźć :shake: mój pies niby kurdupel ino wymiary ma nietypowe :evil_lol: 60 cm w klacie i 40 cm długość :crazyeye:
znalazłam na all śliczny sweterek ,ale za mały :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='cockermanka']Madzia i medor - szyłam już kombinezony przeciwdeszczowe dla springer spanieli (i angielskiego i walijskiego) - a to spore psiaki ;-)
Poka:cool3::cool3: Macie jakiś sklep:hmmmm: Czy tylko szyjecie dla "siebie"
:hmmmm:[quote name='Vectra']ciężko jest coś znaleźć :shake: mój pies niby kurdupel ino wymiary ma nietypowe :evil_lol: 60 cm w klacie i 40 cm długość :crazyeye:
znalazłam na all śliczny sweterek ,ale za mały :placz: :placz: :placz:
To jest dyskryminacja - dosłownie:angryy:

Chociaż znalałzma coś na stronie, którą podałaś:razz::razz::razz:
http://www.dogfashion.pl/ubr/o01.html
W zamówieniach indywidualnych - ciekawe ile by sobie zażyczyli za pelerynkę przeciwdeszczową - muszę do nich skrobnąć emaila;)

Posted

A ja zamowilam u Cockermanki, kombinezonki przecideszczowy:cool3::cool3::cool3:
Juz sie nie moge doczekac :multi:

Lubie szyc, jednak kombinezon to dla laika jak ja za duze wyzwanie, a potrzebuje "dobry sprzet" :razz:

pozdr.

Posted

[quote name='madzia i medor']Poka:cool3::cool3: Macie jakiś sklep:hmmmm: Czy tylko szyjecie dla "siebie"
:hmmmm:
Na razie "ubieram" zaprzyjaźnione piesy,ale niebawem to się zmieni w coś poważniejszego:cool3:

aneta25 - oczywiście,że można siku ...

Posted

Ale fajniusie te ubranka!
Aż żałuję, że moich psów nie trzeba ubierać ;)
ale pewnie dla kundliczki mojej siostry coś będziemy szyć/kupować, bo malutka jest i marznąca po zmoknięciu (gdy jest sucho to oki, nie marznie, ale gdy na deszczu lub w śniegu się zmoczy, to dygocze strasznie).

Posted

Do świetności jeszcze troche brakuje ;) bo najtrudniej jest dopasować ubranko by łapek nie uwierało ... Jeszcze nad tym muszę popracować ;)
Miałam trzy głowne problemy :diabloti:
1.Maszyna nie chciała szyć
2.za żadne skarby nie mogłam znaleźć nożyczek , materiał cięłam nożykiem do wykładzin :evilbat:
no i największy problem
3.model był straszliwie zaspany i wszelki przymiarki i pomiary robiłam na lejącym się przez ręce Franiu

jak już prawie było gotowe , nadziałam Franiowi ubranko na grzbiecik , cyknęłam fotki i on w tym poszedł spać :) więc bluzo - kurteczka spełnia teraz rolę piżamki ;)

Jeszcze mam sporo starych bluz wiec bede dalej szyć :diabloti: