Corse Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Niewielka różnica cenowa? Zaplacilam za nią 120zł z przesyłką-hurtta na mojego psa kosztuje 360 zł...także dla mnie różnica jest spora ;). Co do rozmiarow to faktycznie trochę dziwne, ale w kolnierzu jest regulacja, można zmniejszyć. Ogólnie jestem zadowolona :) Quote
taxelina Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Corse napisał(a):Niewielka różnica cenowa? Zaplacilam za nią 120zł z przesyłką-hurtta na mojego psa kosztuje 360 zł...także dla mnie różnica jest spora ;). Co do rozmiarow to faktycznie trochę dziwne, ale w kolnierzu jest regulacja, można zmniejszyć. Ogólnie jestem zadowolona :) Ale ja mowie o hurtta ktora tutaj moge kupic juz za 189 zlotych ;) Pytalam tez: i czym podszyte? nieprzemakalne? z oddychajacego materialu? Quote
omry Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 deer_1987 napisał(a):Pytalam tez: i czym podszyte? nieprzemakalne? z oddychajacego materialu? Polar od środka, z zewnątrz ortalion. Czy oddycha to nie wiem :) Quote
DomixX Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Co sądzicie o tych ubrankach? http://allegro.pl/ubranko-dla-psa-pikowka-z-polarem-odblask-r-xl-i2102601103.html Szukam czegoś dla mieszańca jamnika i nie mogę się zdecydować. Quote
omry Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='DomixX']Co sądzicie o tych ubrankach? http://allegro.pl/ubranko-dla-psa-pikowka-z-polarem-odblask-r-xl-i2102601103.html Szukam czegoś dla mieszańca jamnika i nie mogę się zdecydować. Wydaje się być dobre. Moja Tori ma kurtkę z takiej właśnie tkaniny pikowanej, jest mięciutka i wygodna, tylko ta nasza nie chroni przed zimnem, więc zakładam jej pod spód sweterek. Ta ma polar pod spodem więc jak dla mnie jest jak najbardziej okej ;) A z seledynem bosko wygląda :) Quote
Bobryna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='DomixX']Co sądzicie o tych ubrankach? http://allegro.pl/ubranko-dla-psa-pikowka-z-polarem-odblask-r-xl-i2102601103.html Szukam czegoś dla mieszańca jamnika i nie mogę się zdecydować. Dla niskopodłogowca nie polecam kurtek zapinanych pod brzuchem tylko na rzep (z reguły łatwo się rozpina) - ale to tylko moje zdanie ;) I według mnie powinien być też materiał między łapkami (tak jak na zdjęciu, które wstawiła Corse lub gops). Quote
gosiaja Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 a czy ono jest nie przemakalne bo jak śnieg zacznie topnieć na psie to jeszcze bardziej zmarznie Quote
omry Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Bobryna']Dla niskopodłogowca nie polecam kurtek zapinanych pod brzuchem tylko na rzep (z reguły łatwo się rozpina) - ale to tylko moje zdanie ;) I według mnie powinien być też materiał między łapkami (tak jak na zdjęciu, które wstawiła Corse lub gops). Fakt, dziwnie jest zapinane.. :roll: Ale na rzep miałam kiedyś dla yorczycy i nic mi się nigdy nie rozpięło :) [quote name='gosiaja']a czy ono jest nie przemakalne bo jak śnieg zacznie topnieć na psie to jeszcze bardziej zmarznie Mam kurteczkę z tego materiału i jest nieprzemakalna :) No to pokażę swoje przy okazji. Iwanek: Tori: A w czarnej kurteczce nie mam zdjęć. Quote
Bobryna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 omry, bardzo fajne kurteczki mają Twoje psiaki (u yorczka nawet pod kolor dobrana ;)) A nasz jamnior na zimowo prezentuje się tak: Quote
omry Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Bobryna']omry, bardzo fajne kurteczki mają Twoje psiaki (u yorczka nawet pod kolor dobrana ;)) A nasz jamnior na zimowo prezentuje się tak: Kocham jamniki :loveu: Wygląda bardzo przystojnie w tym wdzianku i widać, że mu cieplutko :) A jak się cieplej zrobi i będzie za ciepło na kurteczki ale za zimno na nic dla starowinki mojej, to kupujemy Tori coś takiego - http://img1.aukcjoner.pl/gallery/007708163/7_f.jpg :) Quote
Bobryna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 No ba, Czesław jest najprzystojniejszym jamnikiem na osiedlu ;P (miło, że jeszcze ktoś zachwyca się parówkami :)) Fajna bluza, tylko trochę taka "męska" ;) no chyba, że będzie w kolorze różowym ;D Quote
omry Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Bobryna napisał(a):No ba, Czesław jest najprzystojniejszym jamnikiem na osiedlu ;P (miło, że jeszcze ktoś zachwyca się parówkami :)) Fajna bluza, tylko trochę taka "męska" ;) no chyba, że będzie w kolorze różowym ;D Nie wątpię :) Jamniki są cudowne i szczerze nie przerażają mnie opowieści o nich. Chcę kiedyś poznać osobiście jamniczy charakter :) No to tak dla odmiany 'na sportowo' :) Wszystko różowe to mi się nie widzi, a szara jest najładniejsza jak dla mnie :) Quote
taxelina Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Bobryna napisał(a):No ba, Czesław jest najprzystojniejszym jamnikiem na osiedlu ;P (miło, że jeszcze ktoś zachwyca się parówkami :)) Fajna bluza, tylko trochę taka "męska" ;) no chyba, że będzie w kolorze różowym ;D A macie swoja galerie? :loveu: Ja zajamniczona z Sherry a Milka to tez cos z jamnika ma :D Quote
Bobryna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='omry']No to tak dla odmiany 'na sportowo' :) Wszystko różowe to mi się nie widzi, a szara jest najładniejsza jak dla mnie :) No chyba, że tak. W końcu suczka nie zawsze musi mieć wszystko różowe, delikatne :) deer_1987 tak, mamy galerię (chociaż jest tam tylko kilka zdjęć): http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/9044/ Quote
taxelina Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='Bobryna']No chyba, że tak. W końcu suczka nie zawsze musi mieć wszystko różowe, delikatne :) deer_1987 tak, mamy galerię (chociaż jest tam tylko kilka zdjęć): http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/9044/ Bardziej chodzilo mi o Wasz watek ttuaj na dogo :) Quote
Eliza1975 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Mam miniratlerka i musi byc ubierany szczegolnie zima. W domu w sweterku czuje sie swietnie. Moze spac nie czekajac za ktos go przykryje kocykiem. Bardzo lubi ciepelko.Na spacer ma kurteczki cieplutkie i wcale nie wyglada smiesznie. Nie chce , zeby marzl i byl przez to chory. Poprostu szkoda mi go jak sie trzesie. Jak wiadomo ta rasa nie ma zbyt duzo siersci. Pozdrawiam Quote
MakeBelieve Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 W domu ubierasz psa? Bez przesady... Quote
DomixX Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='Bobryna']omryA nasz jamnior na zimowo prezentuje się tak: Świetnie wygląda w tym moro:) Jaka jest długość tej kurteczki? Quote
Bobryna Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='deer_1987']Bardziej chodzilo mi o Wasz watek ttuaj na dogo :) Aaaa, to nie ma ;P DomixX Długość ekspresu (idzie przez cały grzbiet i kołnierz-stójkę) to 45 cm. Kombinezon był szyty na wymiar, zatem Pani, która go uszyła sama dobrała długość do podanej przeze mnie długości psa (42 cm) ;) Quote
chau Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wow niezły ten kombinezon, na pewno na mrozy w sam raz ;) Ciekawa jestem tylko jak pies się w tym załatwia? Ja znalazłam też takie golfiki, są różne rozmiary :) Wyglądają ciekawie i na pewno są ciepłe. Quote
Bobryna Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 [quote name='chau']Ciekawa jestem tylko jak pies się w tym załatwia? Normalnie się załatwia (zdjęcia takowego jednakże nie posiadam :P), siusiaczek wystaje-sika bez problemu (chociaż zdarza mu się trochę obsikać, jak strumień za bardzo się rozpryskuje od drzewa na przykład ;P), koopkę też normalnie robi ;) Mam zdjęcie tylko jak biegnie: Quote
Bejkowa Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Witajcie. Ostatnio zauważyłam że mój pies ( westie ) strasznie marznie, do tego te kule śniegowe , nie pozwalają się jej ruszać.Pomyślałam o ubranku ( zwykłym , nieprzemakalnym , ciepły, bez zbędnych ozdóbek ).W mojej miejscowości jest firma szyjąca ubranka , i chciałabym was się doradzić który kubraczek z tych http://dogfashion.pl/?p=43 wydaje się wam najbardziej ok :cool3: Quote
Yuveza Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 co do kulek wiem co s o tym nie lepiej kombinezon? Quote
szysz Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ja mam kombinezon dla setera z tej firmy i jest OK. Z ortalionu, podszyty polarem na mrozy i śniegi się sprawdza. Nasz się podarł na szwie, ale westik aż tak nie szaleje po krzakach pewnie :) Quote
Recommended Posts