Yuveza Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 gosiaja napisał(a):koszt kombinezonu to około 30 - 40 zł w zależności od tego jaki życzy sonie pani polar jako podszewkę. Znaczy ja myślałam o kombinezonie z ortalionu podszytego polarem, niezbyt grubym, jeśli była by taka opcja to ja jestem chętna;), i jakie kolory są dostępne?;) Quote
taks Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='gosiaja']Jakby ktoś potrzebował to robię ubranka na każdego psa http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/FOTO5.jpg więcej na abamax.pl Widzę, że w swojej handlowej działalności dokładnie skopiowałaś moje rozwiązanie z kupionego u mnie na bazarku kubraka. No cóż , patentu nie mam ale...:shake: Eleganckie to nie jest. Wypadało choć zapytać. Tym bardziej przykre, że na dodatek łamiesz regulamin tego forum - oferty handlowe są tu zabronione a handel dopuszczony tylko na bazarku i dochód w całości dla psów w potrzebie. Quote
gosiaja Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='taks']Widzę, że w swojej handlowej działalności dokładnie skopiowałaś moje rozwiązanie z kupionego u mnie na bazarku kubraka. No cóż , patentu nie mam ale...:shake: Eleganckie to nie jest. Wypadało choć zapytać. Tym bardziej przykre, że na dodatek łamiesz regulamin tego forum - oferty handlowe są tu zabronione a handel dopuszczony tylko na bazarku i dochód w całości dla psów w potrzebie. Taks przepraszam ale z krawcową dokonałam przeróbek kubraczka jeśli Cię to uraziło to przepraszam Quote
MakeBelieve Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 gosiaja- napisałam mejla do Ciebie w sprawie kombinezonu. Nie wiem gdzie Ci lepiej odpisać, ale prosze, bo u mnie już śnieg i mróóz :( Quote
taks Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='gosiaja']Taks przepraszam ale z krawcową dokonałam przeróbek kubraczka jeśli Cię to uraziło to przepraszam Przeróbki? Zmieniłaś kolor materiału? ;) tu Twój "przerobiony" fason: http://i473.photobucket.com/albums/rr93/szalony_duch/FOTO5.jpg tu mój, który który opracowałam na użytek bazarku jeszcze 2 lata temu http://img149.imageshack.us/img149/4079/zdjcie002rv7.jpg no ale nie ważne bo jak pisałam patentu nie mam - chciałabym tylko abyśmy trzymały się faktów i dlatego reaguję na Twoja odpowiedź. Znacznie bardziej nie podoba mi sie reklamowanie własnej zarobkowej firmy na dogo (w postach). To po prostu nie jest w porządku wobec tych którzy wykupują płatne reklamy albo ( jak ich nie stać) wybierają inne, LEGALNE formy promocji. A że podobieństwo naszych wyrobów jest uderzające juz na pierwszy rzut oka, chce aby dla przeglądających ten wątek było jasne, że z Twoją produkcją nie mam nic wspólnego. Nie prowadzę działalności zarobkowej ani legalnej , ani "na dziko" i wszystkie rzeczy ode mnie służą w 100% wsparciu psów w potrzebie ( z ponoszonymi przeze mnie kosztami materiału włącznie). Tak rozumiem ideę dogo ( i nie mylę tego forum z np. Allegro)- jak widac nie wszyscy to podzielają. Przykre że i Ty również...Przeciez jest tyle miejsc gdzie możesz sprzedawać legalnie. To że modzi ( byc może z braku czasu) nie reagują natychmiast na to co dzieje sie w tym dziale nie oznacza, że wszystko jest OK. A napalonym na takie nieregulaminowe zakupy radzę nie zaśmiecać dodatkowo forum tylko skontaktować się bezpośrednio z "firmami". Quote
Charly Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Dziewczyny potrzebuję pomocy;) Moja mała nie jest jak się okazuje taka mała i wedlug tabeli nie mieści się w Mce:-o długość 33cm, obwód klatki piersiowej 43cm, szyja 26cm a takie są wymiary z butiku, w którym chcialam zamówić kurtkę http://www.psibutik.pl/produkt/132/1139/3567/32/kurtka_mala_KU103.html czy teraz mam wziąść Lkę? Myślę, ze skontaktuję się z nimi i zapytam, ale może Wy wiecie dzięki:) Quote
gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Cherly wez rozmiar ktory odpowiada dl grzebitu to najwazniejszy wymiar , regulacja na klatce zazwyczaj jets odpowdnia do dlugosci :) moja nosi Mke z tej firmy co ja kupowalam wiec tym sie nie kieruj Quote
Charly Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 gops napisał(a):Cherly wez rozmiar ktory odpowiada dl grzebitu to najwazniejszy wymiar , regulacja na klatce zazwyczaj jets odpowdnia do dlugosci :) moja nosi Mke z tej firmy co ja kupowalam wiec tym sie nie kieruj Dzięki Gops:) zapytam tylko czy szyja ma jakiś ściągacz. edit: zmierzylam teraz Filipa- prawie takie same wymiary oprócz dlugości. Dziwy;). On waży raz tyle i wygląda dwa razy szerzej. Taki sam obwód klatki piersiowej- ale to pewnie dlatego, bo Tośka ma dość głęboką klatkę piersiową i bardzo wąską talię. A Filipe jest jak klocek. No zobaczymy co to będzie z tą kurtką. Quote
NightQueen Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='taks'] To że modzi ( byc może z braku czasu) nie reagują natychmiast na to co dzieje sie w tym dziale nie oznacza, że wszystko jest OK. zawsze możesz im pomóc, raportując zły post ;) gops nie masz racji, często ubranka są szyte pod jakąś rasę, a jak wiadomo gabaryty psy mają różne, więc ja bym nie radziła się sugerować tylko długością grzbietu (ja już się tak raz nacięłam i ubranie nie pasowało) Quote
Charly Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='NightQueen']zawsze możesz im pomóc, raportując zły post ;) gops nie masz racji, często ubranka są szyte pod jakąś rasę, a jak wiadomo gabaryty psy mają różne, więc ja bym nie radziła się sugerować tylko długością grzbietu (ja już się tak raz nacięłam i ubranie nie pasowało) napisałam do nich. zobaczymy co mi odpowiedzą. Cos widzę, ze będe jednak szyla na miarę. Quote
gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='NightQueen']zawsze możesz im pomóc, raportując zły post ;) gops nie masz racji, często ubranka są szyte pod jakąś rasę, a jak wiadomo gabaryty psy mają różne, więc ja bym nie radziła się sugerować tylko długością grzbietu (ja już się tak raz nacięłam i ubranie nie pasowało) ja sie wlasnie nacielam, moj podpis :) dl jak na pudelsa a w klacie 10cm za duzo ! ale przy rozmiarze 30kilka cm nie powinna sie naciac , bo to sa kubraki na male psy konkretnie . no ale dla wlasnego spokoju mozna napisac do sprzedawcy zawsze Quote
NightQueen Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 gops napisał(a):ja sie wlasnie nacielam, moj podpis :) dl jak na pudelsa a w klacie 10cm za duzo ! ale przy rozmiarze 30kilka cm nie powinna sie naciac , bo to sa kubraki na male psy konkretnie . no ale dla wlasnego spokoju mozna napisac do sprzedawcy zawsze Jak patrzę na wymiary tego ubranka co masz w podpisie, to wychodzi na to samo co u mnie :evil_lol: zamówiłam na długość, w klacie było o 10 za dużo i wisiało Nawet u dużych psów nei jest fajnie jak wisi 10 cm, bo tam dostaje się powietrze/woda/śnieg i ograny nie są chronione, najlepsze ubranie to dopasowane ubranie Quote
gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 NightQueen napisał(a):Jak patrzę na wymiary tego ubranka co masz w podpisie, to wychodzi na to samo co u mnie :evil_lol: zamówiłam na długość, w klacie było o 10 za dużo i wisiało Nawet u dużych psów nei jest fajnie jak wisi 10 cm, bo tam dostaje się powietrze/woda/śnieg i ograny nie są chronione, najlepsze ubranie to dopasowane ubranie to prawda musi byc przylegajacy , z suka mam latwiej biore rozmiar spaniel/beagle :evil_lol: zawsze jest ten rozmiar i zawsze jest dobre :lol: Quote
NightQueen Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 gops napisał(a):to prawda musi byc przylegajacy , z suka mam latwiej biore rozmiar spaniel/beagle :evil_lol: zawsze jest ten rozmiar i zawsze jest dobre :lol: ja mam sukę w rozmiarze niestandardowym, budowa niby shih ale za to 2 razy większa :evil_lol: klata - 50cm mówi sama za siebie, trudno znaleźć "gotowe" ubranie na taki wymiar, kilka razy się przejechałam, bo było za krótkie/szerokie/małe/wąskie itd. i wiem że najpewniej to szyć na miarę Quote
gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 NightQueen napisał(a):ja mam sukę w rozmiarze niestandardowym, budowa niby shih ale za to 2 razy większa :evil_lol: klata - 50cm mówi sama za siebie, trudno znaleźć "gotowe" ubranie na taki wymiar, kilka razy się przejechałam, bo było za krótkie/szerokie/małe/wąskie itd. i wiem że najpewniej to szyć na miarę ja wlasnie szukam kubraka na 55cm dlugiego i 60 w klacie dla suki , na allegro za taki rozmiar ceny z kosmosu wszystko blisko 100zl i wszystkie kubraki sa w rozmiarze york ... ciezko znalezc cos ciekawego wiekszego Quote
Yuveza Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 gops napisał(a): ciezko znalezc cos ciekawego wiekszego To prawda, ja mam westa ale patrze na allegro a tam ,,york, shih, chichuahua" Quote
Czekunia Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 My zaopatrzyliśmy się w tą samą kurtkę, którą ma Gops dla swojego futra. No i muszę powiedzieć, że to, co dziewczyny mówią odnośnie dobierania rozmiarów tylko po długości, jest prawdą. Najpierw zamówiłam Lkę, która teoretycznie była OK, ale niestety rzepy ciągle się rozpinały przez głęboką klatę mojego Sajana, więc musieliśmy wymienić na rozmiar większy, czyli XL. Gops, przy okazji pytanie do Ciebie: czy w Twojej kurtce rozpinają się rzepy? Bo w mojej czasem tak, zwłaszcza jak Sajan się przeciąga i biega, więc myślę nad doszyciem rzepów o większej powierzchni, bo standardowo są cienkie paski, które wg mnie nie trzymają idealnie. Podsumowując: jestem zadowolona z zakupu, Sajan chyba też:lol:, bo sam wkłada pychola w kurtkę:evil_lol:. Nasze fotka - tylko jedna, bo imageshack szwankuje: Quote
gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 moj kubrak sie wogole nie odpina bo ma klips , ja mam ciasno wyregulowane, zmiejsz ta regulacje i powinno byc okey :) moja suka lata 2 sezon i jest wszystko w najlepszym porzadku , teraz szukam czegos na zmiane ale nie za ta cene juz niestety kopie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us naprawde polecam :) a Sajanowi slicznie w kubraku ! Quote
Korenia Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Ja jak na swoją wezmę odpowiednią długośc to ją mogę tak z 2 razy obwinąc nim dookoła ;p Quote
Charly Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 hihihi no własnie. tego się obawiam. chyba jednak dam szyć. Szkoda, bo ta kurtka bardzo mi się podobała. Quote
MakeBelieve Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Zdecydowałam się na kombinezonik- 30 zł ^ Tylko jaki kolor: Z tych dwóch zaznaczonych :P Tylko szybko błagam, bo zima u mnie już straszna xD Quote
barberry Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ja bym wzięła ciemniejszy. A może jakieś połączenie? Masz jakieś zdjecie jak będzie on wyglądał? Ja też już wczoraj zamówiłam kombinezon :evil_lol: Quote
Chantell Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 sweterek ochydka (robiony przez okno z siatką) Quote
MakeBelieve Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 http://yarek.cba.pl/upload/2010/11/20/20101120213128-776b6a53.jpg ło tak :) A połączenie, to jakie np.? ; P A jaki zamówiłaś? :D Quote
Recommended Posts