oris Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Witam poszukuje wykroju a taki kombinezon dla charta afganskiego Kombinezon zimowy MORO green r.1 (543181416) - Aukcje internetowe Allegro myslalam o czyms takim, ale bez kapocy i jakis niepotrzebnych wydziwian, chodzi tylko aby ochronic siersc przed blockiem i nie jest potrzebne ocieplenie uszyc dam rade sama, ale bez wykroju to bedzie klopot Quote
cockermanka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 oris, odpisałam Ci na PW. A na fotce jest kombinezon mojego autorstwa ;) A z ocieplania psa bandanką nieźle się uśmiałam...:evil_lol: Quote
Kasia79 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 A czy dla Maltańczyka jakiś wykrój by się znalazł? :oops: Byłabym bardzo wdzięczna. abdzim@poczta.onet.pl Quote
dunia77 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Mój pies w tamtym roku nosił zimą ubranka, bo prawie wcale nie miał podszerstka i na porannych spacerach dooopka się trzęsła ;) Nie żebyśmy mieli w Houston mroźne zimy, no ale... za to w tym roku żadnych problemów, futro jak się patrzy... jak jechaliśmy w góry (śnieg i minusowe temperatury) kupiłam mu śliiiiiczną wypasioną polarową bluzę, ale nawet ani razu jej nie potrzebował (a śmigał po śniegu). Dlatego rozumiem obie strony w dyskusji ubrankowej :lol: Spyker nie ma problemu z zakładaniem czegokolwiek, czasem nosi bandany, a regularnie swoją kamizelkę psa asystującego - zero problemów. No ok, nie przepada za butami, ale pracujemy nad tym (w niektórych rejonach gdzie jeździmy na wycieczki ciągle wbijają mu się w łapy osty i inne kłujące nasiona itp) Quote
MakeBelieve Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Tak, ale sory, skoro ktoś próbuje mi wmówić, że malutki kawałek materiału ociepli mojego psa! Quote
koro Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 ja trafilam na fajne ciuszki w www.dobaz.pl bardzo wygodne myslalam ze pieski nie lubia chodzi w ubrankach a tu mile zaskoczenie Quote
Tilia Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Nasze ciuszki mogą dawać nie tylko ciepło , ale również poczucie bezpieczeństwa .Nie tylko zimą piesek potrzebuje ubranka . Piesek nosząc nasze ciuszki utożsamia się ze swoim właś cicielem . Dzięki temu czuje większa wieź z nami , czuje się pewniejszy siebie . koro? :crazyeye: czy mogę prosić o wyjaśnienie, bo nie bardzo rozumiem... bardzo proszę!! hehe szkoda że tylko takie małe rozmiary są dostępne, norrmalnie kupiłabym moim deerhoundom- przeczytałam, że te ubranka są "przeznaczone dla aktywnych piesków" :diabloti: Quote
megi82 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 postanowiłam podnieść temacik-w końcu zimno się zrobiło i deszczowo,no i śnieg już też gdzie niegdzie jest ubieranie zależy od rasy i potrzeb pies rasy shih tzu czy york lub innej z dluga szata-ten co jezdzi na wystawy:papiloty i ubranko siateczkowe,pozatym nawet ja uzywam kombinezonow z ortalionu na deszcz i slote-nie brudza sie tak i dzieki temu nie musze ich codziennie kapac. zima maja kombinezoniki z polaru i swterki ktore sama robie-nie ubieram ich w sukienki itp,nie ubieram ich latem wiosna-chyba ze derke na deszcz jak pada,ale ubieram ich wlasnie na deszcz i zima na mroz i snieg Quote
megi82 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 daję foteczki robionena zamówienie1 2 3 4 Quote
DoggieDog Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mam bernardyna i kundelka. O ile pierwszy zimą ubranka nie potrzebuje... ten drugi z każdą zimą przemarza coraz bardziej (ma już 10 lat!). Dlatego zaczęłam mu kupować ciepłe ciuszki, szczególnie na mrozy, kiedy jedziemy do moich rodziców na wieś w świętokrzyskie- tam zawsze jest zimniej :/. Pomocne są kubraczki jak np. ten kupiony na krakvet.pl CHABA Kubrak dł. 51cm (rozmiar 8). Mój Misiek uwielbia ten kolor :p. Quote
keciulinka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 słuchajcie mamy u nas starego bokserka niestety idzie zima i maluchowi jest strasznie zimno, dach nads głowa ma ,ale wiadomo boks to nie dom :shake: Bokser jest stary więc i o dom ciężko. Czy jest ktoś na forum kto szyje ubranka dla bokserów ,takie najprostsze ale ciepłe. W jakich granicach cenowych ? Narazie pisze po to by się zorientowac jeżeli była by taka propozycja zgłosze to w TOZie. Prosze najlepiej pisać na PW lub kecia1@wp.pl choć w temacie też. Quote
Chantell Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Taks szyje na zamówienie ubranka :) warto byłoby do niej napisać Quote
megi82 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 jeśli ktoś chciałby sweterek dla swego pupila zapraszam na allegro nr.aukcji:808633363 Quote
Claudia_Jazz Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ubranka MUSZĄ nosić rasy bez podszerstka w zimniejsze dni!!! Quote
Jami Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Nie tylko :roll: A co jak pies jest chory? Quote
Weri7 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ja mam pytanie . Chcę kupić dla mojego psa ubranko na chłodne i zimowe dni.Nawet teraz gdy jest jesień na podwórku trzęsie się z zimna.Czy moglibyście mi poradzić jakieś dobre i niedrogie ubranko? I z jakiego materiału byłoby najcieplejsze ? Quote
Feigned Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Weri7 napisał(a):Ja mam pytanie . Chcę kupić dla mojego psa ubranko na chłodne i zimowe dni.Nawet teraz gdy jest jesień na podwórku trzęsie się z zimna.Czy moglibyście mi poradzić jakieś dobre i niedrogie ubranko? I z jakiego materiału byłoby najcieplejsze ? my właśnie kupiliśmy na takie dni derkę. Są np. takie z polarowym podszyciem, żeby ogrzewały, a od zewnątrz są z nieprzemakalnego materiału. Kosztują ok. 50 zł. Quote
MakeBelieve Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Tyle, że wiesz Magda. Np. dla mojej Daisy taka derka by jej zbytnio nic nie dała ;p Jeśli na suche dni- dresik polarowy. Jak na mokre- to albo derka z polarkiem, albo jakiś lżejszy kombinezonik ortalionowy z polarkiem Quote
megi82 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 na pogodę która teraz idzie-snieg,u mnie częsciej deszcz polecam kombinezonik ocieplany,ochroni całego psiaka przed brudem,chlodem,deszczem i sniegiem:kulkami na lapkach i brzuszku Quote
KaRa_ Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Mój pies dzisiaj poraz pierwszy miał na sobie ubranka na psim pokazie mody :lol: i moja ulubiona kurtka Quote
Aiste Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Jaki malutki york , sliczny :-) Ten duży też :-) Quote
Recommended Posts