Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Mój pies w tamtym roku nosił zimą ubranka, bo prawie wcale nie miał podszerstka i na porannych spacerach dooopka się trzęsła ;) Nie żebyśmy mieli w Houston mroźne zimy, no ale... za to w tym roku żadnych problemów, futro jak się patrzy... jak jechaliśmy w góry (śnieg i minusowe temperatury) kupiłam mu śliiiiiczną wypasioną polarową bluzę, ale nawet ani razu jej nie potrzebował (a śmigał po śniegu). Dlatego rozumiem obie strony w dyskusji ubrankowej :lol:
Spyker nie ma problemu z zakładaniem czegokolwiek, czasem nosi bandany, a regularnie swoją kamizelkę psa asystującego - zero problemów. No ok, nie przepada za butami, ale pracujemy nad tym (w niektórych rejonach gdzie jeździmy na wycieczki ciągle wbijają mu się w łapy osty i inne kłujące nasiona itp)

• 5 weeks later...
Posted

Nasze ciuszki mogą dawać nie tylko ciepło , ale również poczucie bezpieczeństwa .Nie tylko zimą piesek potrzebuje ubranka . Piesek nosząc nasze ciuszki utożsamia się ze swoim właś cicielem . Dzięki temu czuje większa wieź z nami , czuje się pewniejszy siebie .

koro? :crazyeye: czy mogę prosić o wyjaśnienie, bo nie bardzo rozumiem... bardzo proszę!!

hehe szkoda że tylko takie małe rozmiary są dostępne, norrmalnie kupiłabym moim deerhoundom- przeczytałam, że te ubranka są "przeznaczone dla aktywnych piesków" :diabloti:

• 5 months later...
Posted

postanowiłam podnieść temacik-w końcu zimno się zrobiło i deszczowo,no i śnieg już też gdzie niegdzie jest
ubieranie zależy od rasy i potrzeb
pies rasy shih tzu czy york lub innej z dluga szata-ten co jezdzi na wystawy:papiloty i ubranko siateczkowe,pozatym nawet ja uzywam kombinezonow z ortalionu na deszcz i slote-nie brudza sie tak i dzieki temu nie musze ich codziennie kapac.
zima maja kombinezoniki z polaru i swterki ktore sama robie-nie ubieram ich w sukienki itp,nie ubieram ich latem wiosna-chyba ze derke na deszcz jak pada,ale ubieram ich wlasnie na deszcz i zima na mroz i snieg

Posted

Mam bernardyna i kundelka. O ile pierwszy zimą ubranka nie potrzebuje... ten drugi z każdą zimą przemarza coraz bardziej (ma już 10 lat!). Dlatego zaczęłam mu kupować ciepłe ciuszki, szczególnie na mrozy, kiedy jedziemy do moich rodziców na wieś w świętokrzyskie- tam zawsze jest zimniej :/. Pomocne są kubraczki jak np. ten kupiony na krakvet.pl CHABA Kubrak dł. 51cm (rozmiar 8). Mój Misiek uwielbia ten kolor :p.

Posted

słuchajcie mamy u nas starego bokserka niestety idzie zima i maluchowi jest strasznie zimno, dach nads głowa ma ,ale wiadomo boks to nie dom :shake:
Bokser jest stary więc i o dom ciężko.
Czy jest ktoś na forum kto szyje ubranka dla bokserów ,takie najprostsze ale ciepłe. W jakich granicach cenowych ?
Narazie pisze po to by się zorientowac jeżeli była by taka propozycja zgłosze to w TOZie.

Prosze najlepiej pisać na PW lub kecia1@wp.pl choć w temacie też.

• 2 weeks later...
Posted

Ja mam pytanie . Chcę kupić dla mojego psa ubranko na chłodne i zimowe dni.Nawet teraz gdy jest jesień na podwórku trzęsie się z zimna.Czy moglibyście mi poradzić jakieś dobre i niedrogie ubranko? I z jakiego materiału byłoby najcieplejsze ?

Posted

Weri7 napisał(a):
Ja mam pytanie . Chcę kupić dla mojego psa ubranko na chłodne i zimowe dni.Nawet teraz gdy jest jesień na podwórku trzęsie się z zimna.Czy moglibyście mi poradzić jakieś dobre i niedrogie ubranko? I z jakiego materiału byłoby najcieplejsze ?

my właśnie kupiliśmy na takie dni derkę. Są np. takie z polarowym podszyciem, żeby ogrzewały, a od zewnątrz są z nieprzemakalnego materiału. Kosztują ok. 50 zł.

Posted

Tyle, że wiesz Magda. Np. dla mojej Daisy taka derka by jej zbytnio nic nie dała ;p
Jeśli na suche dni- dresik polarowy. Jak na mokre- to albo derka z polarkiem, albo jakiś lżejszy kombinezonik ortalionowy z polarkiem

Posted

na pogodę która teraz idzie-snieg,u mnie częsciej deszcz polecam kombinezonik ocieplany,ochroni całego psiaka przed brudem,chlodem,deszczem i sniegiem:kulkami na lapkach i brzuszku