Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Iza , czekam , ciachniemy troche nogawki i mysle ze Bobik bedzie biegal jakby nic na sobie nie mial zalozonego , tak jak Morgan , ktory praktycznie czy to lato , czy zima wychodzi z domu ubrany w kombinezony , siatka ochronna w lecie , jedwabny na wiosne i w jesieni , cieply w zimie i wcale nie znaczy ze jest meczony , bo to nie tylko mu nie przeszkadza ale wrecz pozwala normalnie zyc . Ubranko do reki brane oznacza cos cos lubi najbardziej - spacer na ktorym mozna poszalec bez ograniczania czasu .:pJa tam jestem za ubieraniem psa o ile istnieje tylko taka potrzeba a na dodatek wcale nie mam nic przeciwko temu by ubranka byly ladne , ciekawe , nawet wymyslne czasem o ile nie przeszkadzaja w poruszaniu , nie sa sztywne itp. Dlaczego niby nie ubierac ladnie , a zakladac jakies szmatki ? choc i za szmatkami jestem jesli to jedyna mozliwosc dla kogos a sluzy dobremu ..
Fajnie wyglada Chico i wcale nie widac ze jest taki strasznie nieszczesliwy ,jakby to niektorzy powiedzieli . Na pewno jest mu cieplej niz tym ktorych wlasciciele uwazaja ze ubieranie psa to glupota :eviltong:.

Posted

A to nasz ubranek:

Mój pieso od początku nie miał z nim żadnych problemów i nie marudzi, że musi w nim chodzić. No i dupka się nie trzęsie z zimna ;)

Posted

Chefrenek sorki:oops:,
:crazyeye:BlackSheWolf :crazyeye: jak na 2 pierwszych fotkach jest zima i snieg to ja jestem ksiadz . Napisalam przeciez ze przez caly rok , lato jesien , zima i wiosna moj kudlaty piesk chodzi w ubrankach i wcale nie narzeka z tego powodu , jak widac szczesliwie buszuje po krzakach . :evil_lol:
Torpi - Dobki chyba tez marzna wiec super ma ta derke ,jest mu cieplo .. i tez nie widac aby z tego powwodu wygl;adal na skatowanego :loveu:

Posted

więc ja tak na początek bardzo przepraszam ale nie chce mi się tyle czytać :shake:
I mam kundelka i bym chciała sama uszyć mu golfik, ale nie bardzo wiem, jak się zabrać i tak by nie obsikiwał go xX jakieś propozycję, Proszę o pomoc ;)

A ja chciałabym kupić ubranko dla mojej bernardynki.Wiecie coś o takowym?

Wybacz, nie znam się za bardzo, ale bernardyn nie potrzebuje ubranka chyba, tyko coś na ochłodę na lato ;)

Posted

:-o noo,mozna ubierac wszystkie psiaki ale trzeba wiedziec czem,u to ma sluzyc :cool3: Bernardyn ,jesli mowisz powaznie :eviltong: to chyba jedynie nieprzemakalna pelryne by mogl nosic . Ale czy koniecznie ???:shake: chyba ze to domowy pies i zmokniete futro po deszczowym spacerze bedzie brudzilo mieszkanie . Jesli jest na podworku to chyba ma zadaszenie jesli mieszka w boksie , wiec nie bardzo widze potrzebe ubierania takiego psa . Natomiast shih tzu mimo ze ma duzo wlosa jak najbardziej potrzebuje ochrony , tak samo przed zimnem ,deszczem czy sniegiem jak i wszelkimi innymi paprochami ktore zbiera , zamiatajac swoim wlosem .. Kazdy ma swoj poglad i nic w tym zlego jesli nie szkodzi psu .Mimo ze ma taka straszna ilosc wlosa moj shih tzu tym bardziej potrzebuje ubranka . Dlaczego ? to kazdy kto ma dlugowlosego shihtzaka to doskonale wie .:roll: