Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
Najważniejsze,to wyślij w terminie dokumenty. A jakby nie było namiociku, to zawsze zostaje nam p.J. Matyjas.:lol:
pzdr.

Mnie to chyba i tak wszystko jedno - bo różnica między 1 i 2 terminem to 5 EUR. A te 5 EUR własnie mam na opłatę przelewową, więc jezeli zaplace kontem to wyjdzie mnie tyle samo, co jakbym placila we Wroclawiu.
Tylko czy ten Pan przyjmie od nas pieniazki :cool3:

Czy oprócz zgłoszenia coś wysłać jeszcze? jak nie mam rodowodu.....?

Posted

panienkabubu napisał(a):
a może będzie namiocik z wystawą w Nitrze?

Jagoodka, tzn. chcesz jechać na sobotę i zostać do niedzieli?
Bo ja w niedzielę mogłabym Cię zabrać :loveu:

Chciałam jechać na sobotę i niedzielę, bo mamy w jeden dzień międzynarodówkę, a w drugi klubówkę.
Sama niedzielna klubówka mi nic nie daje, bo potrzebujemy CACa z sobotniej miedzynarodowki do skonczenia Ch.Sk.

Posted

Jagoodka napisał(a):
Chciałam jechać na sobotę i niedzielę, bo mamy w jeden dzień międzynarodówkę, a w drugi klubówkę.
Sama niedzielna klubówka mi nic nie daje, bo potrzebujemy CACa z sobotniej miedzynarodowki do skonczenia Ch.Sk.

o to szkoda.
Ale może w jedną stronę załapiesz się z Asiaczkiem (powinni przejeżdżać obok śląska :lol:) a wrócisz ze mną w niedzielę :lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
o to szkoda.
Ale może w jedną stronę załapiesz się z Asiaczkiem (powinni przejeżdżać obok śląska :lol:) a wrócisz ze mną w niedzielę :lol:

Niestety do Asiaczkowego busika poszukiwany maly piesek..., bo same duze jada.

Posted

Specjalnie zalozylam konto BZ WBK na przelewy zagraniczne. O ile za przelewy do Austrii i Niemiec rzeczywiscie wychodza 30 zł, o tyle przelew do Słowacji kosztowal mnie 80 zł:angryy:

Posted

dorotal napisał(a):
Specjalnie zalozylam konto BZ WBK na przelewy zagraniczne. O ile za przelewy do Austrii i Niemiec rzeczywiscie wychodza 30 zł, o tyle przelew do Słowacji kosztowal mnie 80 zł:angryy:

czyżby panowie w banku oszukiwali???? no to trzeba ich ukarać !!!!

Posted

dorotal napisał(a):

O kurcze! wlasnie tez z tego powodu chce tam zalozyc konto. Probowalas wyjasnic te sytuacje w banku?

Posted

Zeliika napisał(a):
Koszty przelewow zagranicznych sa niestety w wiekszosci bankow bardzo wysokie i najczesciej najbardziej oplaca sie wniesc wyzsza oplate na wystawie.

Jesli ktos wie, ktory bank ma dobra oferte na przelewy zagraniczne - niech napisze :)
Ja kiedys placilam czekami, wysyłalam czek listem poleconym, ale ostatnio czeki wycofali z uzycia, prawie we wszystkich bankach. Wiele wystaw pobiera sobie oplaty prosto z karty platniczej i wtedy treba im tylko podać nr karty. ja placilam tez przelewem bankowym przez Bank PKO SA i płacilam za przelew tylko 10zł

Posted

panienkabubu napisał(a):
Na stronie BZ WBK podobno jest kalkulator gdzie można obliczyć wszystkie koszty - czy ktoś może mi pomóc go zlokalizować?

http://dlaciebie.bzwbk.pl/12774
moze tu jest pies pogrzebany: W przypadku, gdy koszty banków pośredniczących trzykrotnie przekroczą kwotę dodatkowej opłaty uzależnionej od waluty płatności, BZ WBK może obciążyć Klienta kwotą różnicy pomiędzy dodatkową opłatą a kosztami rzeczywistymi.