Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kontaktogloszenia napisał(a):
Kochani ,Alfik operacyjny !!!!Obydwa oczka są do uratowania i nasz maluch zobaczy kolorowy świat :) Cena operacji z soczewkami to 3800zł ,to spora suma niestety. Dojdą jeszcze wizyty, dzisiejsza 85zł plus w następnym tygodniu kastracja 150zł.Operacja planowana na 16 lipiec i z pomocą Animals Dębica wierzymy że uda się uzbierać całą kwotę :)

To wspaniale!!!!:)

Mam nadzieję, że uda się zebrać pieniążki :)

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pooootwornie się cieszę, że jest szansa na to, że Alfik będzie widział:multi:
Kwota operacji ogromna, ale mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się zebrać potrzebną kwotę.

Posted

Kochani dzisiaj zadzwoniła Pani z Krakowa w sprawie adopcji Alfika. Bardzo konkretnie podchodzi do jego adopcji,chce być w stałym kontakcie ze mną do czasu operacji i po wszystkim zabrać go do domku z ogrodem.Podałam też Pani numer konta i poprosiłam o pomoc finansową dla maluszka.Oczywiście będę prosić o przeprowadzenie wizyty PA i PO :) Będe rozmawiać z Panią w poniedziałek i ustalimy termin wizyty...

Posted

Kochani dzisiaj zadzwoniła Pani z Krakowa w sprawie adopcji Alfika. Bardzo konkretnie podchodzi do jego adopcji,chce być w stałym kontakcie ze mną do czasu operacji i po wszystkim zabrać go do domku z ogrodem.Podałam też Pani numer konta i poprosiłam o pomoc finansową dla maluszka.Oczywiście będę prosić o przeprowadzenie wizyty PA i PO :) Będe rozmawiać z Panią w poniedziałek i ustalimy termin wizyty...

Bardzo fajna wiadomość.Mam nadzieję,że to jest konkretna osoba,która chce pomóc Alfikowi.Trzeba poszukać doświadczonej osoby do przeprowadzenia wizyty.Po cichu sobie właśnie taką osobę wyobrażałam,która będzie interesowała się Alfikiem do momentu operacji i po.

Nowa wpłata dla Alfika za którą serdecznie dziękujemy Pani Karolinie z Wielunia – 8,00 zł

Bardzo dziękuję za pomoc,zapiszę na 1 str.

Posted

Witam, miałam wczoraj bardzo ciekawy telefon w sprawie pomocy finansowej dla Alfika. Pani doktor emerytowana z Warszawy pragnie pomóc maluszkowi. Prosiła o numer konta i będzie dzwonić jak tylko przeleje pieniążki ...Kocha takie pluszaczki jak Alfik bo sama miała takiego za którym bardzo tęskni. W lipcu kiedy wróci z urlopu jest zainteresowana adopcją pieska z naszego azylu :)... Same dobre wiadomości!!! Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!

Posted

Wspaniale, że jest taki odzew zarówno na ogłoszenia, jak i na prośbę o pomoc finansową dla Alfika. Mam nadzieję, że to się wszystko nie rozmyje i faktycznie po operacji chłopaczek znajdzie wspaniały dom :)

Posted (edited)

[quote name='kontaktogloszenia']Dokładnie same dobre wiadomości:) ...Pani doktor z Warszawy napisał dzisiaj meila, że jak wpłaci pieniążki zaraz do mnie napisze :) Animals Dębica na fb zrobiła bazarek dla Alfika
https://www.facebook.com/events/696809623707420/?source=3&source_newsfeed_story_type=regular&fref=nf
Zapraszamy na bazarek Alfikowy :)

Dawno nie zaglądałam do Alficzka, a tu same pozytywne wieści:loveu:

Wiolu, tyle wspaniałych rzeczy na bazarku, a ja nie mam konta na fb. Czy jest możliwość aby ktoś licytował w moim imieniu???

Edited by Gabi79
Posted

Gabi79 napisał(a):
Dawno nie zaglądałam do Alficzka, a tu same pozytywne wieści:loveu:

Wiolu, tyle wspaniałych rzeczy na bazarku, a ja nie mam konta na fb. Czy jest możliwość aby ktoś licytował w moim imieniu???

Witaj Gabi :) ja teraz wyjeżdżam ,ale jak wrócę we wtorek to mogę licytować za Ciebie chyba że masz kogoś kto ma konto na FB to jak najbardziej :) Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za pomoc dla Alfika!!!

Posted

Witaj Gabi :) ja teraz wyjeżdżam ,ale jak wrócę we wtorek to mogę licytować za Ciebie chyba że masz kogoś kto ma konto na FB to jak najbardziej :) Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za pomoc dla Alfika!!!

Super, jeśli możesz licytować, to byłabym bardzo wdzięczna, chciałabym mus do ciała, mgiełkę do ciała i portfel, tylko nie wiem jaka jest aktualna cena.
Poczekam na Ciebie cierpliwie. Pozdrawiam!!!

Posted

Jutro wizyta PA u rodziny która chce dać domek Alfikowi :) Trzymamy kciuki aby się udało !!!!!

Trzymamy mocno, mocno!
A czy to któraś z rodzin, o której wspominałaś czy jakiś nowy telefon? :)

Posted (edited)

Jestem umówiona około południa-po wszystkim zdam relację Wioli. Dziś jeszcze rozmawiałam z Makilą, u której jest Alfik, żeby wywiedzieć się wszystkiego:lol:

Edited by Panna Marple
Posted

Ciotki, ja już po wizycie pa i po konsultacjach z Wiolą (kontaktogłoszenia) i Anetką (Makila). Wiola ma awarię internetu (burza...) i nie ma dostępu do netu, więc odezwie się dopiero wtedy, kiedy wróci do świata:evil_lol:.
Państwo oboje pracujący jeszcze, mają wnuki, ale w takim wieku (10 i 12 lat), że da się im wytłumaczyć, że Alfik nie toleruje nieprzewidzianych, gwałtownych ruchów i może wtedy ze strachu dziabnąć. Dom z ogródkiem, dobrze zabezpieczonym; jedynym problemem może być brama wjazdowa, bo szczebelki są dość szerokie, ale ewentualne zabezpieczenie bramy siatką nie stanowi żadnego problemu i wyszło ze strony Domku:lol:. Państwo lubią pieski (syn, mieszkający osobno, ma labradorkę łagodną i przyjazną, z gatunku tych, co złodzieja do domu wpuszczą, wyliżą, a na koniec włamania pomachają radośnie ogonem), ale do tej pory nie mieli zwierzaka, bo nie pozwalał na to tryb życia. Jest dużo dobrej woli, serca i poczucia odpowiedzialności, ale brakuje doświadczenia. Z tego powodu bardzo chętnie przystali na pomysł odwiedzania Alfika u Makili, żeby go poznać, zobaczyć jak sobie radzi, a także (i to przede wszystkim), żeby dać mu możliwość zapoznania się. Bardzo chcieli brać do siebie Alfika kilkakrotnie na parę dni (po to, by piesek poznał nowe otoczenie), ale wszystkie (Wiola, Aneta i ja) uznałyśmy, że to nie jest dobry pomysł, bo grozi kompletnym zamieszaniem w głowie Alfika, a ewentualne wnioski (Domek chce się przekonać, że Alfik będzie szczęśliwy w nowym miejscu) ze względu na stres będą niewymierne. Wszyscy wiemy, że pierwsze dni mogą być mylące, bo pies próbuje odnaleźć się w nowej sytuacji i niekoniecznie zachowuje się w charakterystyczny dla siebie sposób. Ustaliłyśmy, że Państwo będą kontaktować się z Anetą i ewentualnie pieska odwiedzać i wtedy podejmą decyzję

Posted

Panna Marple napisał(a):
Ciotki, ja już po wizycie pa i po konsultacjach z Wiolą (kontaktogłoszenia) i Anetką (Makila). Wiola ma awarię internetu (burza...) i nie ma dostępu do netu, więc odezwie się dopiero wtedy, kiedy wróci do świata:evil_lol:.
Państwo oboje pracujący jeszcze, mają wnuki, ale w takim wieku (10 i 12 lat), że da się im wytłumaczyć, że Alfik nie toleruje nieprzewidzianych, gwałtownych ruchów i może wtedy ze strachu dziabnąć. Dom z ogródkiem, dobrze zabezpieczonym; jedynym problemem może być brama wjazdowa, bo szczebelki są dość szerokie, ale ewentualne zabezpieczenie bramy siatką nie stanowi żadnego problemu i wyszło ze strony Domku:lol:. Państwo lubią pieski (syn, mieszkający osobno, ma labradorkę łagodną i przyjazną, z gatunku tych, co złodzieja do domu wpuszczą, wyliżą, a na koniec włamania pomachają radośnie ogonem), ale do tej pory nie mieli zwierzaka, bo nie pozwalał na to tryb życia. Jest dużo dobrej woli, serca i poczucia odpowiedzialności, ale brakuje doświadczenia. Z tego powodu bardzo chętnie przystali na pomysł odwiedzania Alfika u Makili, żeby go poznać, zobaczyć jak sobie radzi, a także (i to przede wszystkim), żeby dać mu możliwość zapoznania się. Bardzo chcieli brać do siebie Alfika kilkakrotnie na parę dni (po to, by piesek poznał nowe otoczenie), ale wszystkie (Wiola, Aneta i ja) uznałyśmy, że to nie jest dobry pomysł, bo grozi kompletnym zamieszaniem w głowie Alfika, a ewentualne wnioski (Domek chce się przekonać, że Alfik będzie szczęśliwy w nowym miejscu) ze względu na stres będą niewymierne. Wszyscy wiemy, że pierwsze dni mogą być mylące, bo pies próbuje odnaleźć się w nowej sytuacji i niekoniecznie zachowuje się w charakterystyczny dla siebie sposób. Ustaliłyśmy, że Państwo będą kontaktować się z Anetą i ewentualnie pieska odwiedzać i wtedy podejmą decyzję

Wróciłam do światów :) Dziękuje Ani za wizytę PA i za zdanie relacji...Podchodzimy do tego bardzo spokojnie. Jest drugi domek z doświadczeniem, z drugim pieskiem a Alfik uwielbia pieski. Domek jest ogrodzony, a pieski śpią w łóżku razem z właścicielką :) Wizyta PA we wtorek!!!

Posted

Kolejne wpłaty dla Alfika za które serdecznie dziękujemy:
Pani Wiolecie z Węgrowa – 5,00 zł Pani Weronice z Inowrocławia – 6,61 zł Panu Jakubowi z Nysy – 9,57 zł Pani Wioletcie z Dębicy – 100,00 zł Pani Angelice z Rawy Mazowieckiej – 10,00 zł Pani Karolinie z Mrozów – 50,00 zł