Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To zdjęcie powaliło mnie z nóg:) Śmieszna pięknota:)
Co za cudeńko maleńkie:) Oj śliczniutki gdyby nie to że mam juz swojego bezzębnego staruszka to juz byłbyś mój ;)

Posted

Witajcie!

Mysia_Zabrze!
Napisz coś więcej o nim, tzn. jakie są jego relacje z innymi psami, jest uległy czy agresywny? Toleruje "konkurencję", czy to typowy pies jednego pana?
Może masz jakieś jego zdjęcie w porównaniu z człowiekiem?
Matko! Jak taka ślicznota znalazła się w schronisku:???:

Posted

Jest bardzo łagodny, jak jakis piesek go ugryzie to biedaczek bardzo płacze :-( Kocha wszystkich ludzi :loveu: Nie mam zadnej fotki gdzie mozna go porównać z człowiekiem, ale to prawdziwa kruszynka, gdzieś wielkości pekińczyka ;)

Posted

Moge go tylko podnieść! I bardzo mnie złoszczą posty, w ktorych sie twierdzi, że jest brzydki:mad: Jest słodki a ten jęzorek dodaje mu tylko uroku:loveu:

Posted

hehe znajdźcie mi domek z ogródkiem, to wezmę stffora ;)
on powinien mieć łąkę do biegania tak jak na zdjęciu, a nie wystrzyżony bez sensu trawnik wokół bloku, potem to wody w ziemi nie trzyma i zaraz usycha, a na podlewanie w lecie wody nie ma, bo jest susza i trzeba oszczędzać :(
no i koło bloku to go nie spuszczę :( a co to za życie na wiecznej smyczy :(

Posted

może on nie jest stary, normalnie pekińczyk przednie zęby ma prawie leżące, tylko te 2 kły tak sterczą, poza tym widzę że zęby ma z obu boków, może nie jest tak źle?
po wykąpaniu jest śliczny, a widać że ma ochotę do biegania, więc nie jest zmęczony życiem :)

a jest wielkości pekińczyka mini-mini, czy peeeeeekińca? :)
bo różne bywają :)

...aaaa tak sobie wkleję:

[SIZE=2]PEKIŃCZYK - Święte zwierzę chińskiego dworu cesarskiego. Był uważany za ucieleśnienie legendarnego pieska ,,Fu'', który odpędzał złe duchy. Rasa powstała przed tysiącami lat w Chinach. Legenda głosi, że narodziła się z miłości lwa do małej małpki koczkodana. Pekińczyk symbolizował lwa-obrońcę Buddy i przez wieki był wyłączną własnością cesarzy. Noszony przez chińskich dworzan w szerokich rękawach ich strojów otaczany był miłością i szacunkiem. Po upadku Pekinu w 1860 r. żołnierze brytyjscy wysłali pięć ocalałych pekińczyków do Anglii. I właśnie od tych psów pochodzi wspólczesny pekińczyk, który jest psem luksusowym o bardzo silnym niezależnym charakterze. Miłością obdarza tylko swojego pana.

Posted

no proszę z brzydalka (mówię to z czułością :evil_lol:) stał się najbardziej pożądanym psem na dogo! Piękny i sławny!
na allegro ma sporo wejść i dwóch gapiów - niech się pogapią, pomyślą i biorą to cudo!

Posted

lupe banerki zawsze potrzebne :eviltong:
A tak w ogólę jak Cię już "widzę" ;) Masz miec włączone PW, bo nie wiem jak się potem do Ciebie dobijać :eviltong: