Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam parę pytań i może ktoś wie cośna ten temat. A mianowicie dostałam propozycję pracy w Anglii ichciałabym ze sobą zabrać Daviego, ale pojawia się problem boczytałam wiele wypowiedzi na temat czy z Amstaffem można tampojechać i być może zostać. Na pewno pit bulle nie mogą, ale jakto jest z astami ? Oczywiście mój jest z rodowodem i wiem żetrzeba wszelkie szczepienia zrobić, paszport, chip, pobranie krwi iodrobaczyć. Ale czy coś jeszcze ?
I jak to wygląda z samym przewozem?Samolot czy wynająć specjalny przewóz? Samochód nie wchodzi wrolę, ponieważ jadę sama i nie mam prawa jazdy. No chyba że dotego czasu uda się zrobić..
Jeżeli się nie uda wszystkiegozałatwić to zrezygnuje z propozycji, bo powiedziałam że bezDaviego nie ma mowy o żadnym wyjeździe.

Posted

No właśnie najgorsze jest to ryzyko :/ Są osoby którym udało się przewieść ale mam dwóch znajomych co w tym roku musieli zostawić swoje amstaffy w Polsce bo się nie udało.
Zawsze mogę ryzykować, ale jak mnie nie wpuszczą na granicy to dopiero będzie kicha :/