stepelkaa Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Kochane, piszę tu, bo może któraś z was miała podobny problem z psem, albo ma jakieś wskazówki co robić, albo co to może być. Moja Koka jest ogólnie na suchym ( Taste of The Wild głównie ) w tym momencie jest to wersja z dzikim ptactwem. Ma alergię na kurczaka, tzn nie stwierdzoną przez weta, tak po oględzinach tylko, że tak powiem - po jego zjedzeniu gryzie łapy i pojawia się łupież. Po tej karmie też się pojawił ale myślę sobie no nic, trzeba skończyć, więcej nie kupię. Mniejsza z tym - jadła ją już dość długo i nie pojawiały się problemy. I nagle w jeden dzień ( a nie jadła nic innego) Dostała biegunki. Tzn nie wiem czy można nazwać to biegunką, załatwiała się na każdym spacerze powiedzmy po 2 razy. Nie leciała też z niej woda, że tak to ujmę. W końcu stwierdziłam, że może alergicznie od tej karmy - bo jak podałam ją znowu, problem się powtórzył. No to jednodniowa głodówka, potem sam ryż, potem do tego mięsko. Przez jakieś 2 dni nie załatwiała się w ogóle, że tak powiem żołądek się uzupełniał. Wszystko wróciło do normy. Zakupiłam więc karmę inną, a jagnięciną, taką jaką jadła już sunia kiedyś i było zawsze wszystko ok. Myślałam, że problem rozwiązany i wprowadziłam powoli ją. A dziś kiedy dostała już wreszcie całą michę suchego ( już wyeliminowany ryż z mięchem) zaczęło się znowu. Wieczorem załatwiała się po trochu, ale jednak ze 3 razy i ze 3 razy też próbowała. Nie jest to typowa biegunka ale jednak załatwia się zbyt rzadkim i zbyt często, nie może wytrzymać od spaceru do spaceru. I teraz nie wiem.. Bo to jest inna karma, taka jaką wcześniej , kiedyś trawiła bez trudu ( ta z jagnięciną, Brit ). Dodam, że jest odrobaczona i nie je nic z trawników także na pewno to od tych karm. Wygląda to tak, jakby nagle jej żołądkowi przestało odpowiadać jakiekolwiek suche.. Dodatkowo Brit jest zbożowy a TOTW nie także też nie w tym problem. Ja nie wiem.. Sunia się nie odwadnia, nie jest osowiała, pije, wszystko normalnie ale widać, że ŻADNE suche jej nie podchodzi. Planuję zakupić jutro jeszcze zwykłe Chapi, bo - choć wiem, że to dziwnie brzmi - je przyswajała nawet w momentach rewolucji żołądkowych bardzo dobrze.. Quote
gryf80 Posted May 13, 2014 Posted May 13, 2014 stempelko jak wygląda sytuacja obecnie u twojego psiaka? Quote
Recommended Posts