Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwie sterylizacje plus leczenie przed Keysi - 1000 zł.

Lepiej wam ha ha?

Aniu, te nasze kochane burki kosztują nas ... ale za to ile miłości i radochy dają :)

Posted

hahaha ja sobie nie wyobrazam zycia z wyliczonym budzetem co do dyszki bo u nas ciągle cos sie sypie jak nie psy (  to najczesciej) to oc, przeglad lub naprawa autka, to jakies dziwne dopłaty do mediów, to swięta lub ostatecznie my sie sypiemy... no nie umiem sobie przypomniec miesiac w ktorym cos nie wyskoczylo i to takiego  grubszego....

No  ale smiejemy się ze przeciez ze brokat 2 lata już nie rujnował budzetu więc czas był najwyzszy a ze trafil w miesiac w którym inka się pochorowała, szczepien i frontlinow to inna bajka....

z innych newsów - skrzat ma tez ciut bardziej czerwone oczy wiec tez bedziemy jej zakrapiac i harczy jak zwykle mocno  ( dobrze ze te płuca przebadane to przynajmniej trochę nam lżej) chciałysmy jej dawac syrop 2 x dziennie moze jakby było gardło nawilzone to było by lepiej ale oczywiscie z wszystkich 3 psów to właśnie ten nie lubi syropu! cholerny gremlin no! a zmuszac jej nie bede bo to trzeba by długotrwale podawc a pozatym ona strasznie wykręca głowe a przeciez scisnąc się boje bo jeszcze szczękę jej bym złamała...

Brokat 2 dni temu troszkę rzygulał ale przeszło mu :)

W sumie to nie mogę narzekać tak ostatecznie bo właśnie zaczełam urlop z czego pierwszy raz pojade w ciele kraje i pierwszy raz samolot - lecę do Egiptu za tydzien na tydzien ( to ze będę biedna jak mysz kosciela to inna sprawa bo i tak jestem niesamowicie nakręcona!)

Posted

Miło ze strony fryzjerki ale ponarzekać sobie mozna bo to zawsze dodatkowy wydatek :)

Dzięki Ci za zdolną matkę! bo jeszcze jakbym miała z nimi biegac do fryzjer to  chyba na tynk byśmy się w domu przerzucili do jedzenia.... na razie tylko grożę psom ze nie będę sie miała przez nich wkrótce w co  ubrać i je przerobie na futerko :P

Posted

Jak tak gadamy o kosztach psich to mi sie przypomniało cos. :)

Kupe lat temu pracowałam z taka jedną Izą. Iza bardzo spokojna i miła dziewczyna...

Iza miała adoptowanego kundelka. kundelek byl juz starenki - mial jakies 17 lat no i Iza robiła co mogła by pozył jak najdłużej więc koszty były ...

I pewnego razu zjechała do niej tesciowa i mówi: No wiesz tyle pieniedzy wydajesz na psa? Stary jest to go uśpij.

A spokojna Iza do niej: Czy mamusię jak będzie stara i niedołęzna tez mam uśpić?

• Upvote 1
Posted

:)a to normalny argument :) jak to napisałaś teraz to przypomniało mi się jak pare dni temu na fb jakas wariatka przy opisie ze tofik znalazł dom zaczęła wypisywac ze monika/fundacja za rasowe psy zgarnia kasiore, ze stare baby wyrwały tofika z lesniczówki gdzie było mu super bo sznauce to psy stróżujące i ze przeciez chodzil tam na spacer na pewno! i pomijając inne odpisy danyww napisała " pamiętaj ty też będziesz stara" - no rozwaliła mnie wtedy :)

Posted

:)a to normalny argument :) jak to napisałaś teraz to przypomniało mi się jak pare dni temu na fb jakas wariatka przy opisie ze tofik znalazł dom zaczęła wypisywac ze monika/fundacja za rasowe psy zgarnia kasiore, ze stare baby wyrwały tofika z lesniczówki gdzie było mu super bo sznauce to psy stróżujące i ze przeciez chodzil tam na spacer na pewno! i pomijając inne odpisy danyww napisała " pamiętaj ty też będziesz stara" - no rozwaliła mnie wtedy :)

Ale o so chodzi? :o

Posted

A czy to ważne o co? Są idioci i nikt na nich uwagi nie zwraca ;)

Aniu! Wypoczywaj! Zwiedzaj! I rób zdjęcia :) 

Tylko się nie zadaj z jakimś smoluchem bo tam na wesele nie pojedziemy :P

Posted

Miło ze strony fryzjerki ale ponarzekać sobie mozna bo to zawsze dodatkowy wydatek :)

Dzięki Ci za zdolną matkę! bo jeszcze jakbym miała z nimi biegac do fryzjer to  chyba na tynk byśmy się w domu przerzucili do jedzenia.... na razie tylko grożę psom ze nie będę sie miała przez nich wkrótce w co  ubrać i je przerobie na futerko :P

Do Uszatki mam za mało rąk. Chciałam ją wytrymować bo sierść jej rośnie w każdą stronę.

Posted

Nie nie, Ania w czwartek wylatuje ;) kurde dopiero teraz zauważyłam te przestrogi o miejscowych... spokojna głowa jakoś typ Araba, egipcjanina i cygana to zdecydowanie nie mój gust :) mój dziadek też mi dzisiaj powiedział ,, ty się pilnuj żeby jakiś miejscowy Cie nie poderwal! ,, ;)

Posted

Myślicie ze dla bezpieczeństwa powinnam zabrać psa? Tylko którego? Bo wszystkie są takie groźne ze aż nie moge zdecydować się który lepszy do obrony :P

• 2 weeks later...
Posted

Jestem już :) jak mnie nie było skrzat miał pierwszego kleszcza- na swoim małym dziubku. U nas ok. Wszyscy zdrowi :D A w Egipcie wypoczelam i opalilam się :) nigdy nie byłam opalona bo od lat w wakacje pracowałam 7 dni w tygodniu... żarcie paskudne :) żeby ogrzać ten wątek wrzucam 2 fotki :) jedna z naszego stolika na balkonie a drugie z recepcji