Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figa była na pierwszym spacerze o 9 rano i wytrzymała do 14 jak szłam ze wszystkimi psami :multi: Pierwszy raz nie było spaceru pomiędzy wyjsciami z I&B :)

Posted

Dzisiaj znowu skrzat był o 9 a potem o 14 - super! ciekawe czy w srode od 6 rano do 13 wytrzyma.... staramy się delikatnie zwiększać odstępy żeby wytrzymywała jak normalny pies ale nie jest to łatwe bo ona nie daje znac kiedy chce a ryzykowac tez nie chcemy bo dałysmy z powrotem dywan do przedpokoju ;)
Dzięki AnkaG :) Mała rano jada 1,5 tabletki i wieczorem tez 1,5 leków a do tego zaczęłyśmy podawac co drugi dzien preparat na siers i skórę. niby pisze że do 15 kg jedna tabletka na dzień no ale do 15 a 3,5 to spora róznica więc na razie na spokojnie co drugi dzień szama :)
Mały kurcok jest nieznośny! prześladuje mnie na każdym kroku ( chociaz dzisiaj spała u mamy :multi:) jak siedziałam na krześle to brokat przyszedł się potulić , wzięłam go na kolana a Figa też chciała i stała na dwóch łapkach i mnie drapała, nie reagowałam tylko ją postawiłam na ziemi to zaczęła mi płakać! piskała i piskała! masakra! uspokoiła się dopiero jak dałam ręke na ziemie i ją miziałam :mdleje:

Ona generalnie prawie ciągle by się miziała itp ale jest też zazdrosna i jak widzi, ze komus poświęcamy czas to też leci, nie robi psom sceny ale się wpycha do głaskania więc albo powinna być jedynaczką albo z psem który nie jest w agresywny sposób zazdrosny, bo brokat np. ją ignoruje i też jej się wciska i wtedy nic się nie dzieje no ale są psy które burczą na takie co im się wciskają....
A ciekawostki to mała od Inki nauczyła sie ze jak ktos dzwoni do drzwi lub wchodzi to należy szczekać a od Brokata ze jak ktos wchodzi to należy się cieszyć - najlepiej podskakując :roll: No także głupoty nauczone!
po spacerze wycierałam psy to ona ocierała się o moje ręce które wycierały inke... taka atrapa miziania :p

Posted

no przecież widac ze sie na policzu opiera to jakie oko.... stary nawyk z nie wyciąganiem łyżeczki a poza tym sądziłam, ze monika psa fotografuje a nie mnie razem z małą...

kurcok był o 9,14,19,23 - mili państwo tylko 4 razy! jak normalny pies! :multi:

Posted

[quote name='ania0112']no przecież widac ze sie na policzu opiera to jakie oko.... stary nawyk z nie wyciąganiem łyżeczki a poza tym sądziłam, ze monika psa fotografuje a nie mnie razem z małą...

kurcok był o 9,14,19,23 - mili państwo tylko 4 razy! jak normalny pies! :multi:[/QUOTE]

Hiehieh nie mogłam sie opanować :D

No i gratulować;)

Posted

Kurcok rzucił się Ince wczoraj na pysk a dzisiaj Inka pogoniła kurcoka :p
Inka się wczoraj bawiła i skrzat nie wie co sądzić o tym warczeniu, tu czasem szczeknie, tu merda ogonem i jest w takiej niewiedzy a co kaman...
wczoraj Figa dała przednie łapki mi na kolana i mnie drapała a obok inka się bawiła w przeciąganie i niechcący ją szturchnęła i ten mały panikarz odbił mi się od nóg i rzucił centralnie od góry na inki pysk z zabawką. Chyba się wystraszyła i chciała się bronić... ja wrzasnęłam na psy więc inka tylko z warknięciem zrzuciła fige z pyska ( figa nie ugryzła) i odskoczyła a kurczoka ja złapałam i dałam w dziub ( dwoma palcami ) i popchnełam w stronę miejsca. Figa poleciała na miejsce, usiadał , porozglądała się i znowu przyszła się łasić...chyba traumy nie załapała :lol: ale potem udawała, że nie widzi inki jak się bawi :)
a dzisiaj Inka z warknęciem ją pogoniła a dzielny kurcok w odpowiedzi tez zaburczał by sie bronić... a inka ją pogoniła bo Figa podchodzi do niej i ją normalnie wylizuje i inka codziennie burczy na nią aż ta nie da sobie spokoju ale najwyraźniej dzisiaj nie chciała przestac....
Obie są troche komiczne bo obie robią dużo wrzasku ale żadna tak naprawdę nie jest w stanie dziabnąć.... dobrały się dwie histeryczki :p

Posted

Monika! Figusia w dokumentach ze schronu ma 12 i 8 lat... wet kazał przyjąć 9 na podstawie resztek zębów itp. a ty mówisz ze ma powyżej 10 :placz: Nie mogłabyś chociaż mówić ze ma między 9 a 10? okrutna jesteś dla kruszynki!

Posted

[quote name='malawaszka']zmieniłam :roll:[/QUOTE]
i dobrze :p i ja naprawdę sądze z mamą, ze ona taka babcina to nie jest bo np. sporo mniej śpi niż Brokat, po naszym wspólnym spacerze Brokat w niedziele dalej spał jak suseł a ta już się kręciła i wierciła , łapki też ma "mocne" bo dłużej ustoi niż brokat. osad na zębach ma ale brokat też a miał już czyszczone za to zęby jej zrobiły się bardziej... perłowe niż zółte, przynajmniej te przednie :)
Jak bawię się z Inką to wskakuje mi na kolana i chce mnie bronić :-? trochę przy tym kaszle na zasadzie "kłaczek"

[quote name='obecna_duchem']Czyli już się unormowała. A to znaczy że już zdrówko jej dopisuje w tej kwestii? Bo leki dalej na to bierze nie? No to nie taka babcia z niej :) W kwiecie wieku psinka :D[/QUOTE]

Leki dalej bierze , jutro mama idzie z moczem w piątek będą wyniki i wtedy będziemy się zastanawiać co dalej...
no już nie posikuje ale dalej nie potrafi wysikać na raz większej kałuży tylko tak drobi... no i niestety dalej musi chodzić częściej bo inaczej idzie sobie siknąć.. ale i tak trochę dłużej wytrzymuje... ja się zastanawiam czy te guzy jej na nic nie naciskają bo jednego to ma tak już prawie na pipce :) i moze po wycięciu ich było by lepiej....

Posted

A żeby nie było samych cudnych fotecek to teraz trochę śpiochowych :)

Figa ze mną siedzi na dogo;)
" class="ipsImage" alt="">

Jakiś komentarz nie był fajny :evil_lol:

Figa poszła spać bo takie nudy na dogo... ale ucho zapomniało że też ma spać :eviltong:

a tak Figa najbardziej lubi spędzać czas :loveu: a jak rozkosznie łapki podaje zeby dalej miziać.. uh i ah:loveu:

i zbiorowe spańsko :)

Posted

ona ma te oczka dziwne... od boku źrenice są czyste i czarne od przodu tak jaky światło odbijały i wygladaja jakby miała lekkie bielmo...
no ale widzi... jak chce mnie podrapac to wie gdzie, smaczek bierze normalnie, na dworze sie odwraca i widzi co robisz bo skreca lub wraca do ciebie nawet jezeli nie mowisz wiec ni robi tego po głosie....
chociaz wczoraj w burzy tak uciekała do domu ze walnęła w drzwi bo klatka yla zamknieta ale to jedyny taki incydent...
generalnie widzi chociaz to orli wzrok na bank nie jest...

Posted

Wczoraj była reklama zapowiadająca różne filmy w tym harrego pottera... mama tuli Fige i mówi " zobacz skrzatku twój kuzyn będzie występował"

:evil_lol:

Posted

Nadrobiłam. Dobre wieści, że Figuni lepiej z tym siusianiem.
Sliczna jest z tymi ucholami. Rozkoszna i rozczulająca. :):loveu:

Co wy tu piszecie o jakimś proszku do uszu? To taki, co to ułatwiać wyrywanie ma?
A tę korę dębu to bardziej na co stosujecie - na same dziąsła czy też stan samych zębów poprawia jakoś?