radeb Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Witam. Jestem nowy na forum. Trafiłem tutaj bo szukam pomocy osób wiedzących co znaczy miłość i przywiązanie człowieka i psa. Mieszkam w domku jednorodzinnym i mam dwa pieski - boksera i owczarka niemieckiego. Problem polega na tym że zdarza im się podkopywać pod ogrodzeniem i uciekać. Parę razy musiałem je szukać po kilka godzin zanim się znalazły. Czy przychodzą wam do głowy jakieś inne rozwiązania? A może jest możliwość pozbycia się takich zachowań. Tylko cały problem tkwi w tym że takie akcje robią, albo w nocy, albo, gdy nikogo nie ma w domu :( Quote
rgdlez Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Ogólnie z tego co czytałem powinieneś im zapewnić więcej zajęć i spacerów. To, że sa na dworze, nie równa się długiemu spacerowi z właścicielem. Jeśli nie zajmiesz ich czymś, to same znajda sobie zajęcie :) Quote
radeb Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 Bawią się codziennie. Albo ze mną, albo z żoną, najczęściej z dzieciakami. Ale często muszą być pozostawione same sobie przez te 8, 9 godzin dziennie. Bo praca, szkoła dzieciaków, zakupy. A wtedy głównie broją. Quote
Recommended Posts