Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie moje drogie , otóż mam pewien problem :(.
Mianowicie moja psina lubi gryźć , niszczyć. Przedpokój jest do remontu i tak to mogę to znieść ale kupiłam jej w piątek szelki takie bez tego zakładania na szyję ale już jak przyszłam dziś ich nie było.. Znaczy były ale w formie puzzli (26 zł poszło się kochać ;_; ale wydaje mi się że były za luźne bo wczoraj już jakimś cudem z nich wyszła i sie może skubana skapnęła jak je zdejmować). Miałam szelki te guard ale szwy w nich jakimś cudem puściły chociaż potrzymały z 5 miesięcy. Ona ciągnie dosyć myśląc ze jest psem zaprzęgowym , raz idzie normalnie raz nie. Chciałabym żeby się nie dusiła , nie zdejmowała tego i szła normalnie. Jak ma obrożę to tak harczy co strasznie mnie irytuje i myślę że dzieję jej się krzywda. Pomóżcie mi , bo nie mam zamiaru inwestować w kolczatkę a nie wiem co wybrać. Nie chce wyrzucac kolejnych pieniedzy w błoto. Czy ona tego nie zdejmie (tych typu guard nie zdjeła na szczescie) ale te na same łapki już tak. :(

Mam nadzieję że mi pomożecie..:lol:

Posted

[quote name='gops']Nie zostawiaj psa w szelkach jak wychodzisz , zdejmuj je przed wyjściem i kładź na wysoka półke wtedy nic im nie zrobi .[/QUOTE]

Jestem mądra po szkodzie , ale sam fakt ze ona umie je sobie sciągnąć. Boje się czy nie za ciasne albo po prostu czy te szelki sa dla niej , plusem duzym bylo to ze jak szła to nie dyszała tak.

Posted

U mnie psy nic nie ściągają bo mają odpowiednio dopasowane akcesoria i na spacerach sa podpięte do smyczy a w domu mają wszystko ściągnięte i nie mają możliwości pogryzienia czego kolwiek. Ostatnio tez zapomniałam jej zdjąć kantarek ,więc sama go zdjęła i zjadła :D Od tamtej pory "nie zapominam" :evil_lol: