Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma wreszcie ten swój upragniony domek i to z kumplem ze schroniska !!!

Aisza to kochana mądra ok. 4-letnia suczka. Zajmiemy sie na tym wątku jej synkiem Alim ponieważ Aisza prawdopodobnie ma już domek i będziemy się starać żeby do tego domku jak najszybciej trafila po wczesniejszej sterylce, jednak jest to uzależnione od tego jak szybko znajdzie domek Ali. A Ali rośnie jak na drożdżach, dzisiaj wlaśnie skończył miesiąć i za kolejny miesiąc może iśc do adopcji.Jak ariette donosi - Aisza z małym ślicznie się bawi, natomiast z karmieniem go jest rzeczywiście problem; ucieka. Dobrze, że mały (Ali) potrafi już samodzielnie jeść i pić z miski. Jest trochę hałaśliwy w porównaniu do szczeniaczków Pestki, bardzo żywiołowy i kontaktowy, ząbki ma ostrutkie i testuje je na wszystkim, co się da a szczególnie na palcach wolontariuszy.:evil_lol:.

Edited by Becia66
Posted (edited)

oto malutki Ali :lol:
Zdjęcia są sprzed 2 tygodni, a więc nasz mały bohater jest już dużo większy i zaczyna samodzielnie jeść, jeśli ktos ma aktualne foty to proszę o wklejenie.

Edited by Becia66
Posted

[quote name='Agula99']Mały jest cudny, ale strasznie rozdarty..ciekawa jestem cz znajdzie się ktoś na duuużego psa ?[/QUOTE]

na pewno będzie gorzej niż z małymi Pestki.

Posted

[quote name='ariete2503']Ale myślicie, że on będzie raczej taki jak Aisza, czy jak...Elvis?:crazyeye:
I kiedy to będzie można dokładniej stwierdzić?[/QUOTE]

jak urośnie :-D.

Posted

Aisza bardzo pilnuje małego, jak go biorę na ręce od razu przybiega i patrzy czy krzywda mu sie nie dzieje.
Co to będzie jak przyjdzie ich rozdzielić....

Posted

Magda mówi że Ali będzie gotowy do adopcji w przyszłym tygodniu, urodził się 27 marca, został dzisiaj zaszczepiony. Jak dla mnie trochę za wcześnie, kto się podejmuje adopcji ?

Posted

Myslę że małego możemy powolutku ogłaszać i weryfikować domki, a to na pewno chwilkę potrwa. Trzeba mu tylko fajny tekst napisać i wybrać odpowiednie zdjęcia.

Posted

na Fb sa jeszcze zdjęcia Wioluszki które wkleiła Karolakola ale masz rację Figuniu - takie na kocyku z zabawką byłoby najbardziej odpowiednie. Nie wiem kiedy wybiorę sie następnym razem do schroniska, tym bardziej że zapowiadają wichury i ulewne deszcze. ,Qurcze blade, jestem zła na siebie bo mogłam to dzisiaj zrobić.

Posted

[quote name='figa33']ale Beciu , są przecież zdjęcia na kocyku z zabaweczką ,a i te Wioli i te dzisiejsze Twoje też są cudne , będzie w czym wybierać :lol:

faktycznie Figuniu, gapa ze mnie ale jestem strasznie zakręcona ostatnio. Smutek mnie ogarnia na myśl, że niedługo przyjdzie dzień kiedy trzeba będzie rozdzielić Aisze z małym, oni są tak niesamowicie zżyci, ona go tak pilnuje...:shake:

Posted

Dziewczyny Wiola się zajęła adopcją Alego, namówiłam ją :), kochana jest i zgodziła się wziąc to na swoje bary, gdyby miała wątpliwości i chciała sie skonsultować i to na pewno da znać , z tego co wiem, to już dziś miała "buractwo" na telefonie, jeden z buraków oznajmił, że zamknie nasze schronisko :)

Tu jest FB Alego u Wioluszki na profilu, wraz z tekstem i kontaktem na nią :
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.660930797276899.1073741886.408168939219754&type=1