Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basiu, Zuzka mi bardziej wygląda na boksera, ponieważ jej umaszczenie na pyszczku jest bokserowate, czyli czarna maska i ewentualnie białe znaczenia (które ma Zuzka). Z amstafa to ma tylko bardziej wydłużoną mordkę ;):D

P.S. Ale żeby wstąpić do grupy usisz spełnić wymagania wypisane w piesrwszym poście wątku przez Drzalkę ;)

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bonita napisał(a):
Patrzajcie!, a mnie tu do licha jeszcze nie było:p
Ciekawe czy ja nie jestem chora na tę chorobę:hmmmm:

Co Ty mama, przecież Ty bokserów nie lubisz:shake::shake::shake::diabloti:

Posted

Werka napisał(a):
Basiu, Zuzka mi bardziej wygląda na boksera, ponieważ jej umaszczenie na pyszczku jest bokserowate, czyli czarna maska i ewentualnie białe znaczenia (które ma Zuzka). Z amstafa to ma tylko bardziej wydłużoną mordkę ;):D
P.S. Ale żeby wstąpić do grupy usisz spełnić wymagania wypisane w piesrwszym poście wątku przez Drzalkę ;)

a powiem Ci, że zdjęcia ASTów oglądałam... i niektóre tez mają takie umaszczenie - generalnie.. podobne rasy... Zuzka ma np. dłuższe łapy niż AST, ale.. i dłuższy pysk niż bokserek - co słusznie zauważyłaś:)

P.S. tak tak... napiszę... ale już z domu, na spokojnie... trochę mam tu zasuw w pracy... a i tak się nie mogę powstrzymać, przed zaglądnięciem na Dogo:p :multi:

Posted

basia2202 napisał(a):

P.S. tak tak... napiszę... ale już z domu, na spokojnie... trochę mam tu zasuw w pracy... a i tak się nie mogę powstrzymać, przed zaglądnięciem na Dogo:p :multi:

Skąd ja to znam :diabloti:

Posted

[quote name='Werka']Dogo uzależnia :diabloti::diabloti::diabloti:

No właśnie.. czuję się uzależniona... i ciągle zaglądam do galerii Zuzy, czy ktoś coś fajnego napisał:cool3: tylko... coś mało kto chce pisać :roll:

a teraz... chcąc wstąpić do Waszej sekty ;) odpowiadam na pytania:)

1.Conajmniej jeden bokser w domu, lub posiadanie boksera/bokserów w przeszłości.

No więc.. mam Zuzkę.. teraz... od jakichś... 6-ciu tygodni (i właśnie mi przeszkadza w pisaniu, bo chciała na kolanka, żeby się poprzytulać:cool3:)

2.Opisanie wygląu psa rasy bokser i ewentualnie swojego wyglądu.

A więc... pies rasy.. prawie bokser.. bokser/amstaff konkretnie... wygląda tak: jest taka hm.. beżowa/jasno brązowa... wokół oczu ma czarne plamy, białą mordeczkę i białą smugę między oczami, białą smugę też na karku, biały wielki śliniak i skarpety - na przednich łapach podkolanówki, na tylnich takie krótkie sportowe :cool3: i łaciaty brzuszek jak cielątko:) aa.. i nie ma obciętych uszów:) merdać też ma czym... a na końcu ogonka ma biały pędzelek:)
a ja... - jak to mówią u mnie w pracy - jestem starszą panią przed 30-stką :evil_lol: z blond czupryną (jakby.. piorun w rabarbar strzelił:lol: )

3.Opisanie charakteru psa rasy bokser i ewentualnie swojego charakteru

Hmm... trudno tu dokładnie opisywać charakter.. na takim etapie rozwoju.. aczkolwiek Zuzka charakterek już pokazuje... jest łobuziarą, zadziorą, podgryzaczem, psują i małym niszczycielem:mad: aaale.. jest też kochaną, całuśną Zuzanką, która lubi się przytulać i być myziana po brzuszku:)
czasem pomruczy, pogada do siebie - więc generalnie rozmowna z niej dziewczyna
a jak się nie zwraca na nią uwagi to i pacnie łapą i szczeknie sobie
a mój charakter... staram się być przyjazna dla otoczenia, ale jak mnie ktoś wnerwi, to potrafię być cholerą - jestem konsekwentna i nie daję sobie na głowę włazić:)

4.Opisanie swoich relacji z psem.

Moje relacje... hm.. no.. są takie.. standardowe chyba... ja Zuzkę przytulam, karmię, wyprowadzam na spacerki.... no i.. kooocham bardzo :loveu: choć... wychowywana jest z zasadami... nie ma wchodzenia na głowę:cool3: a Zuzka za to cieszy się, jak wracam do domu... jak dostaje jedzenie, jak jest myziana bo brzuniu... generalnie.. dużo się cieszy... i dużo majstruje... często zaczepia z taką pasją w oczach:)
aa.. i jest również higienistką (nie wiem, ską to się bierze) - nieraz przysiada przy mnie i z wielkim zaangażowaniem liże mi łydki.. - choć zapewniam , że są czyste :cool3:

5.Dla chętnych- wstawienie zdjęcia psa
Zuza u babci w ogródku :) w pełnej okazałości:)

6.Podanie daty urodzin psa.
daty niestety dokładnie nie znam...bo Zuzka jest przygarnięta z interwencji i lekarz podał najbardziej prawdopodobny wiek - w książeczke zdrowia wpisałam jej datę 25 marca 2007

7.Posiadnie avatara/banera z wizerunkiem boksera.
posiadam :)

8.Napisanie dlaczego właśnie bokser to ta najukochańsza rasa.
bo jest słodziachem... kocha dzieci - tak zawsze słyszałam... ma slodkie fafluny :) no i.. sąsiadka z dołu ma bokserkę... taki sentyment widać... nawet jak się okaże, że z Zuzki bardziej AST niż boksik wyrośnie, też będę kochać :)
9.Opisanie jednym słowem swojego psa
kombinator!!

I jak mi poszło?:)

Posted

Basiu, jestem pewna że Zuzka ma w sobie więcej z boksera. Na pewno żadem AST nie ma takiego umaszczenia mordki jak bokser. A Zuzka takie umaszczenie ma. Pewnie to było tak, że rodzice Zuzanki byli bokserami a dziadkowie amstafami ;)

Posted

PO dziadkach amstaffach rodzice też by byli amstaffami ;) zresztą one też mają białe znaczenia na pyskach ;) Jak na razie Zuzka ma główkę bardziej amstaffowatą ale czas pokaże co z niej wyrośnie. Wygląd ma charakter drugorzędny, najważniejsze by była zdrowa i charakterna ;) Tego wam życzę :loveu:

Posted

Och... nie dziękujemy... i będziemy się dobrze wychowywać;)

Właśnie mała cholernica wyciągała mi firanki z prania... a teraz głupawka ją strzeliła i fruwa po pokojach jak opętana prze demona... :|
mała diablica

Posted

Vectorek też tak ma- lata po ogrudku jakby w niego szatan wstąpił- chce biegnąć szybciej i szybciej, ale nogi nie nadążają a wtedy wygląda tak pokracznie że idzie boki zrywać. Musze to nagrać!

Posted

Są wyjątki...ale ja kocham Korke za to że jest taka paskudna:evil_lol:
Dziś np była grzeczna....tylko wlazła na stol, stargała firankę i mnie uwalila....czyli prawie nic:evil_lol:

Posted

U mnie dom do gory nogami to normalka. No i nie ma się co dziwic jak pies stoi na stole(cały) i wynajduje sobie różne nowe zabawki, niepotrzebne wcale właścicielom:diabloti:

Ja też już wiem, że zuzka to bokser, tylko one urządzają taaaaakie harce!!!

Posted

Najlepszy wyczyn Vectora to zjedzenie progu i listewek oraz oderwania kabla od telefonu i neta!
P.S. Już nikt nie chce wstąpić do OGCNB?? A może jednak? Nie krępujciE się! Tylko uwaga, bo to jest tak: RAZ BOKSER-ZAWSZE BOKSER!:loveu: TO UZALEŻNIA! OCHO, ZAPOMNIAŁABYM: NIE WARTO SIĘ LECZYĆ! NA TĄ CHOROBE NIE MA LEKARSTWA!!:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: