Akadna Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Basiu, Zuzka mi bardziej wygląda na boksera, ponieważ jej umaszczenie na pyszczku jest bokserowate, czyli czarna maska i ewentualnie białe znaczenia (które ma Zuzka). Z amstafa to ma tylko bardziej wydłużoną mordkę ;):D P.S. Ale żeby wstąpić do grupy usisz spełnić wymagania wypisane w piesrwszym poście wątku przez Drzalkę ;) Quote
Rybka_39 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Co tam chorzy na boksowiroze przyjaciele:evil_lol:...u nas śpiaco jakoś Quote
bonita Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Patrzajcie!, a mnie tu do licha jeszcze nie było:p Ciekawe czy ja nie jestem chora na tę chorobę:hmmmm: Quote
Medorowa Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 bonita napisał(a):Patrzajcie!, a mnie tu do licha jeszcze nie było:p Ciekawe czy ja nie jestem chora na tę chorobę:hmmmm: Co Ty mama, przecież Ty bokserów nie lubisz:shake::shake::shake::diabloti: Quote
drzalka Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 No prosze dopowiedzec na pytania hehe wpierszym poscie ;] Quote
basia2202 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Werka napisał(a):Basiu, Zuzka mi bardziej wygląda na boksera, ponieważ jej umaszczenie na pyszczku jest bokserowate, czyli czarna maska i ewentualnie białe znaczenia (które ma Zuzka). Z amstafa to ma tylko bardziej wydłużoną mordkę ;):D P.S. Ale żeby wstąpić do grupy usisz spełnić wymagania wypisane w piesrwszym poście wątku przez Drzalkę ;) a powiem Ci, że zdjęcia ASTów oglądałam... i niektóre tez mają takie umaszczenie - generalnie.. podobne rasy... Zuzka ma np. dłuższe łapy niż AST, ale.. i dłuższy pysk niż bokserek - co słusznie zauważyłaś:) P.S. tak tak... napiszę... ale już z domu, na spokojnie... trochę mam tu zasuw w pracy... a i tak się nie mogę powstrzymać, przed zaglądnięciem na Dogo:p :multi: Quote
Hippies Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 basia2202 napisał(a): P.S. tak tak... napiszę... ale już z domu, na spokojnie... trochę mam tu zasuw w pracy... a i tak się nie mogę powstrzymać, przed zaglądnięciem na Dogo:p :multi: Skąd ja to znam :diabloti: Quote
Akadna Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Dogo uzależnia :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Akadna Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Hippies napisał(a):Masz rację Werka :diabloti: No a jak! Nie może być inaczej :haha::evil_lol: Quote
basia2202 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Werka']Dogo uzależnia :diabloti::diabloti::diabloti: No właśnie.. czuję się uzależniona... i ciągle zaglądam do galerii Zuzy, czy ktoś coś fajnego napisał:cool3: tylko... coś mało kto chce pisać :roll: a teraz... chcąc wstąpić do Waszej sekty ;) odpowiadam na pytania:) 1.Conajmniej jeden bokser w domu, lub posiadanie boksera/bokserów w przeszłości. No więc.. mam Zuzkę.. teraz... od jakichś... 6-ciu tygodni (i właśnie mi przeszkadza w pisaniu, bo chciała na kolanka, żeby się poprzytulać:cool3:) 2.Opisanie wygląu psa rasy bokser i ewentualnie swojego wyglądu. A więc... pies rasy.. prawie bokser.. bokser/amstaff konkretnie... wygląda tak: jest taka hm.. beżowa/jasno brązowa... wokół oczu ma czarne plamy, białą mordeczkę i białą smugę między oczami, białą smugę też na karku, biały wielki śliniak i skarpety - na przednich łapach podkolanówki, na tylnich takie krótkie sportowe :cool3: i łaciaty brzuszek jak cielątko:) aa.. i nie ma obciętych uszów:) merdać też ma czym... a na końcu ogonka ma biały pędzelek:) a ja... - jak to mówią u mnie w pracy - jestem starszą panią przed 30-stką :evil_lol: z blond czupryną (jakby.. piorun w rabarbar strzelił:lol: ) 3.Opisanie charakteru psa rasy bokser i ewentualnie swojego charakteru Hmm... trudno tu dokładnie opisywać charakter.. na takim etapie rozwoju.. aczkolwiek Zuzka charakterek już pokazuje... jest łobuziarą, zadziorą, podgryzaczem, psują i małym niszczycielem:mad: aaale.. jest też kochaną, całuśną Zuzanką, która lubi się przytulać i być myziana po brzuszku:) czasem pomruczy, pogada do siebie - więc generalnie rozmowna z niej dziewczyna a jak się nie zwraca na nią uwagi to i pacnie łapą i szczeknie sobie a mój charakter... staram się być przyjazna dla otoczenia, ale jak mnie ktoś wnerwi, to potrafię być cholerą - jestem konsekwentna i nie daję sobie na głowę włazić:) 4.Opisanie swoich relacji z psem. Moje relacje... hm.. no.. są takie.. standardowe chyba... ja Zuzkę przytulam, karmię, wyprowadzam na spacerki.... no i.. kooocham bardzo :loveu: choć... wychowywana jest z zasadami... nie ma wchodzenia na głowę:cool3: a Zuzka za to cieszy się, jak wracam do domu... jak dostaje jedzenie, jak jest myziana bo brzuniu... generalnie.. dużo się cieszy... i dużo majstruje... często zaczepia z taką pasją w oczach:) aa.. i jest również higienistką (nie wiem, ską to się bierze) - nieraz przysiada przy mnie i z wielkim zaangażowaniem liże mi łydki.. - choć zapewniam , że są czyste :cool3: 5.Dla chętnych- wstawienie zdjęcia psa Zuza u babci w ogródku :) w pełnej okazałości:) 6.Podanie daty urodzin psa. daty niestety dokładnie nie znam...bo Zuzka jest przygarnięta z interwencji i lekarz podał najbardziej prawdopodobny wiek - w książeczke zdrowia wpisałam jej datę 25 marca 2007 7.Posiadnie avatara/banera z wizerunkiem boksera. posiadam :) 8.Napisanie dlaczego właśnie bokser to ta najukochańsza rasa. bo jest słodziachem... kocha dzieci - tak zawsze słyszałam... ma slodkie fafluny :) no i.. sąsiadka z dołu ma bokserkę... taki sentyment widać... nawet jak się okaże, że z Zuzki bardziej AST niż boksik wyrośnie, też będę kochać :) 9.Opisanie jednym słowem swojego psa kombinator!! I jak mi poszło?:) Quote
drzalka Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 :multi: :multi: :multi: :loveu: :multi: :multi: :multi: Quote
Akadna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Basiu, jestem pewna że Zuzka ma w sobie więcej z boksera. Na pewno żadem AST nie ma takiego umaszczenia mordki jak bokser. A Zuzka takie umaszczenie ma. Pewnie to było tak, że rodzice Zuzanki byli bokserami a dziadkowie amstafami ;) Quote
la_pegaza Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 PO dziadkach amstaffach rodzice też by byli amstaffami ;) zresztą one też mają białe znaczenia na pyskach ;) Jak na razie Zuzka ma główkę bardziej amstaffowatą ale czas pokaże co z niej wyrośnie. Wygląd ma charakter drugorzędny, najważniejsze by była zdrowa i charakterna ;) Tego wam życzę :loveu: Quote
Akadna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 przyłączam się do życzeń dla przyszłej godzilli :diabloti: Quote
basia2202 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Och... nie dziękujemy... i będziemy się dobrze wychowywać;) Właśnie mała cholernica wyciągała mi firanki z prania... a teraz głupawka ją strzeliła i fruwa po pokojach jak opętana prze demona... :| mała diablica Quote
Akadna Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Vectorek też tak ma- lata po ogrudku jakby w niego szatan wstąpił- chce biegnąć szybciej i szybciej, ale nogi nie nadążają a wtedy wygląda tak pokracznie że idzie boki zrywać. Musze to nagrać! Quote
basia2202 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 noo.. wygląda to nawet bym powiedziała.... lekko przerażająco... ja tylko patrzę, jak Zuzka odbija się o meble i leci dalej :| Quote
Rybka_39 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 To ja juz wiem że Zuzka to bokser:lol:. Moja KOra jak dostaje głupawki biega i tak krzywi pokracznie lapy :evil_lol: Quote
Akadna Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 no to chyba wszystkie boksery tak mają :haha: :haha: :haha: Quote
Rybka_39 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Są wyjątki...ale ja kocham Korke za to że jest taka paskudna:evil_lol: Dziś np była grzeczna....tylko wlazła na stol, stargała firankę i mnie uwalila....czyli prawie nic:evil_lol: Quote
gosikf & dogs Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 U mnie dom do gory nogami to normalka. No i nie ma się co dziwic jak pies stoi na stole(cały) i wynajduje sobie różne nowe zabawki, niepotrzebne wcale właścicielom:diabloti: Ja też już wiem, że zuzka to bokser, tylko one urządzają taaaaakie harce!!! Quote
gosikf & dogs Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 No a bokser+bokser to dopiero demola:diabloti: Szkoda tylko, że Zeus jest dominantem... Quote
Akadna Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Najlepszy wyczyn Vectora to zjedzenie progu i listewek oraz oderwania kabla od telefonu i neta! P.S. Już nikt nie chce wstąpić do OGCNB?? A może jednak? Nie krępujciE się! Tylko uwaga, bo to jest tak: RAZ BOKSER-ZAWSZE BOKSER!:loveu: TO UZALEŻNIA! OCHO, ZAPOMNIAŁABYM: NIE WARTO SIĘ LECZYĆ! NA TĄ CHOROBE NIE MA LEKARSTWA!!:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts