magdabx Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 Witam, mam pinczera wiek 10 lat, dwa dni temu był szczepiony przeciw wściekliźnie wczoraj wieczorem zauważyłam, ze jest smutny, ma małego guza na karku i bardzo go boli, ledwo chodzi piszczy, nie da się tam dotknąć, ma drgawki z tym, ze drgawki to u niego norma, nie może skręcać szyi ani w prawo ani w lewo. Czy to mogą być jakieś powikłania po szczepieniu czy raczej coś innego, nie wiem może psiaka po prostu przewiało o ile to możliwe. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Quote
gryf80 Posted April 25, 2014 Posted April 25, 2014 jeśli wet szczepił "na karku"to tak może to byc coś w rodzaju odczynu poszczepiennego.jeśłi-jak piszeasz-psa boli to chyba trzeba pójść do weta żeby to pokazać,ale za pewne już byłaś. Quote
magdabx Posted April 26, 2014 Author Posted April 26, 2014 Tak byliśmy u weterynarza, podejrzenie było ze może to być kleszcz, ale temperatura była w normie oraz badanie krwi również. Dostał coś przeciwbólowego, witaminy i coś przeciwzapalnego i od razu pomogło. Na chwile obecna wszystko ok. Najprawdopodobniej był to jakiś uraz. Quote
Recommended Posts