konfirm31 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Masz rację, Irenko :" ci, którzy ewentualnie wzięliby psa, mają takie wymagania, że strach. A to ma być malutki, a to gładkowłosy... " Dla potencjalnej chętnej, mała sunia, okazała się zbyt duża :(. Fakt, jest większa od joreczka. Na szczęście, dowiedziałam się od sąsiadki, że Pani Asia, wzięła ją do siebie na DT i będzie jej szukać DS - chwała Jej za to :). Podobno pobożny Żyd dziękuje w modlitwie Jahwe, że nie go nie stworzył psem, ani kobietą. Coś w tym jest...... Quote
irenas Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Oj tak, tak! Właśnie przeczytałam, że okaleczanie genitaliów dziewczynek to nie wszystko. Istnieje jeszcze zwyczaj "prasowania piersi". Stosuje się to u dziewczynek między 9. i 14. rokiem życia. Wszystko po to, żeby mężczyzn nie kusić. Biedaki! Sami własnej woli i rozumu nie mają, trzeba z zewnątrz, torturując kobiety, o ich dusze zadbać! Quote
malagos Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Tomek dziś robi sekcję 17 krów padłych z głodu :( Pamiętam, jak przeżywał takie sekcje ze 3 lata temu, jak chłop z Kurpi zagłodził 13 krów, bo mu je bank za długi zabrał, "to niech bank karmi". Mnie na samą muyśl ły lecą, a co dopiero jak widzisz te szkielety... Quote
konfirm31 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 Straszne :(. Ciekawe, jaka będzie(?) kara dla zwyrodnialca...... Quote
Marysia R. Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 8 godzin temu, konfirm31 napisał: Masz rację, Irenko :" ci, którzy ewentualnie wzięliby psa, mają takie wymagania, że strach. A to ma być malutki, a to gładkowłosy... " Dla potencjalnej chętnej, mała sunia, okazała się zbyt duża :(. Fakt, jest większa od joreczka. Na szczęście, dowiedziałam się od sąsiadki, że Pani Asia, wzięła ją do siebie na DT i będzie jej szukać DS - chwała Jej za to :). Podobno pobożny Żyd dziękuje w modlitwie Jahwe, że nie go nie stworzył psem, ani kobietą. Coś w tym jest...... Uff, kamień spadł mi z serca :) Quote
konfirm31 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 2 minuty temu, Marysia O. napisał: Uff, kamień spadł mi z serca :) Mnie też :) Quote
devoner Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 trochę prywaty,mam nadzieję irenas,że mi wybaczysz. taksowe obroże i smycze na świętokrzyskie bezdomniaki,gorąco zapraszamhttps://www.facebook.com/events/194884314228336/ Quote
irenas Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Trudno to nazwać prywatą, skoro to na pieski! Zapraszam wszystkich psiolubnych (i koto też) do umieszczania takich zaproszeń. Im więcej ludzi będzie pomagać, tym lepiej. A na razie ogłaszam wiosnę za otwartą: Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Też jestem za taką prywatą :). U mnie w lesie, zakwitła przylaszczka i zawilec gajowy(pojedyncze kwiatki). Bocianów zazdraszczam ;) Quote
malagos Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Wczoraj przed południem jechaliśmy do warszawy - patrzyłam na mijane po drodze gniazda bocianów. Puste. Jak wracaliśmy przed wieczorem - w kilku gniazdach po 1 bocianie :) Kobiety kochane, w kojcu (swoim, przy domu) mam psa.... Tomek przytargał. Suczka, wiek góra 4 miesiace, waga ok. 2 kg......... Po powrocie do domu obejrzę to goowienko :) Quote
konfirm31 Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Ale malizna :(. W dodatku - dzieciak :(. Malagosku, a nikt jej nie szuka? Może komuś nawiała? młoda, to głupia ;) Quote
irenas Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 A gdzie zdjęcie? Gładkowłosa? Jak tak to już szukam telefony moich byłych sąsiadów z Chotomowa, którzy uśpili 18 jamniczkę, a syn domaga się psa. Rodzice się zgodzili pod warunkiem, że będzie nieduża (docelowo) i koniecznie gładkowłosa. A u wetki w Makowie jest Pusia - sześcioletnia psinka, którą pani zostawiła, bo wyjechała zagranicę. Podobno zostawiła ją bez specjalnego żalu. Kobieta bez serca. Psunia jest czarna, podpalana, nieduża. Ot typowy kundelek. Ma jedną bardzo sympatyczną cechę - jak się cieszy, zabawnie marszczy nosek. Niniejszym rozpuszczam wici wśród znajomych (czyli Was), może słyszeliście o kimś kto właśnie takiej Pusi szuka. Quote
konfirm31 Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 O Pusi pisałam. U wetki, była chwilowo. Jest teraz u Pani Asi, która prowadzi gminny punkt przetrzymań i dała jej DT u siebie w domu. Szuka dla niej DS. Niestety, przeróżnych Puś u nas dostatek :( Quote
malagos Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Malizna wróciła do swej pani. Trochę pracuję w ogródku, wożę taczką kompost pod róże, zaczynam pielenie. Ale czasu mało, jakoś dzień mija bardzo szybko. Wam też tak umykają te dni? Quote
konfirm31 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Umykają. Dopiero skończyłam myć okna na Święta 0 wyszło, że na "po".Grunt, że wreszcie czyste ;) Quote
malagos Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Uuuu, moje jeszcze muszą poczekać. Moze w weekend coś się nadrobi z porządkami "przedświątecznymi". Ale mam zaległa robotę biurowo-komputerową, wiec pewnie za to się wezmę w domu w wolnym czasie... :( Irenasie, jakie plany na przyszłą niedzielę? Rozdziel nam zadania - co kto ma przywieźć. Czy ognisko robimy, czy grilla, czy jeszcze jakiś pomysł? Quote
irenas Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Kochane, jeśli można tak jak na parapetówce - każdy przywozi, co mu najlepiej wychodzi, ja robię sałatki. Mam zamiar przygotować ognisko, z tym, że jestem wyjątkowo mało uzdolniona pirotechnicznie, liczę więc na pomoc kogoś, kto więcej w tej dziedzinie potrafi. Postaram się ułożyć drewno i gałęzie, ale rozpalić już się nie odważę, jako że nie udało mi się zapalić nawet suchych liści z zeszłego roku! Grill też możemy zrobić, jeśli macie na to ochotę. I jeśli się nie rozpadnie, bo nie wiem, czy pamiętacie, ale transport nieco nadwerężył nieuzbrojony (taka oszczędność producenta) beton. Zastanawiam się nad topieniem Marzanny. To takie nieekologiczne, będą śmieci w rzece. Może ją lepiej spalmy w ognisku? Co o tym sądzicie? Malagosku, ale my się spotykamy 17 kwietnia, nie w przyszłą niedzielę! A nie wiecie, czy panie "okołonowodworskie" się wybierają? Bo mi nie odpowiedziały w tej kwestii. Bardzo bym chciała, żeby przyjechały - Marysia O też. Co do umykających dni, to ja się nawet nie będę wypowiadać, bo to jeden wielki skandal, żeby tak uciekać! Quote
malagos Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Tak, tak, pamiętam, że to 17 kwietnia, że to przyszły -przyszły weekend. O paniach nowodworskich nie wiem, trza by zadzwonić :) Quote
malagos Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Za to jesteśmy w kontakcie z Agat21, zaprosiłam Ją na wątek :) Quote
konfirm31 Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Irenko, co u Ciebie? Jak Dziunia? Jak Ty, no i oczywiście Szerlok? no i koty i Karmelek? O której mamy przyjechać w niedziele - tak +/_. Czy nic się nie zmieniło? Wyczytałam, że Nutusia ma w tym czasie spotkanie rodzinne, wiec Jej nie zobaczymy :(. Ja (tak a`propos Dziuni ;) ), "odkryłam" Annę Marię Nowakowską, która pisuje felietony w Tygodniku Makowskim. Jak kupowałam Tygodnik, z przyjemnością czytałam w nim Jej "Humoreski Ponure", ale dopiero kilka dni temu, odkryłam jej stroną internetową, http://www.nowakowska.pl/teksty/ a tam, była Dziunia ;). Humoreski, felietony z przyjemnością podczytuję, a dwie książki o Dziuni kupiłam i czekam, aż przyjadą. Jak przeczytam - pożyczę, a teraz, polecam lekturę felietonów. Quote
malagos Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 zadzwoniłam do Irenki - zastrajkował Jej komputer... Zaproszenie aktualne, zaczyna się od godz. 13 - 13.30. Co kto przywiezie, to będzie :) To ja przywiozę gołąbki. I ciasto upiekę. Quote
irenas Posted April 14, 2016 Author Posted April 14, 2016 Dokładnie rozkrzaczył się sterownik kontrolera uniwersalnej magistrali szeregowej (a co!) czyli i szlag trafił USB, czyli klawiaturę. Quote
agat21 Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Bardzo dziękuję za zaproszenie :) Trochę późno, ale zajęć przeróżnych bez liku,a czasu coś jakby mniej i mnie. Mam podejrzenia, że ktoś czas mi podkrada ;) Quote
Recommended Posts