Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz rację, Irenko :" ci, którzy ewentualnie wzięliby psa, mają takie wymagania, że strach. A to ma być malutki, a to gładkowłosy... " Dla potencjalnej chętnej, mała sunia, okazała się zbyt duża :(. Fakt, jest większa od joreczka. Na szczęście, dowiedziałam się od sąsiadki, że Pani Asia, wzięła ją do siebie na DT i będzie jej szukać DS - chwała Jej za to :).

Podobno pobożny Żyd  dziękuje w modlitwie Jahwe, że nie go nie stworzył psem, ani kobietą. Coś w tym jest......

Posted

Oj tak, tak! Właśnie przeczytałam, że okaleczanie genitaliów dziewczynek to nie wszystko. Istnieje jeszcze zwyczaj "prasowania piersi". Stosuje się to u dziewczynek między 9. i 14. rokiem życia. Wszystko po to, żeby mężczyzn nie kusić. Biedaki! Sami własnej woli i rozumu nie mają, trzeba z zewnątrz, torturując kobiety, o ich dusze zadbać!

Posted

Tomek dziś robi sekcję 17 krów padłych z głodu :(

Pamiętam, jak przeżywał takie sekcje ze 3 lata temu, jak chłop z Kurpi zagłodził 13 krów, bo mu je bank za długi zabrał, "to niech bank karmi". Mnie na samą muyśl ły lecą, a co dopiero jak widzisz te szkielety...

Posted
8 godzin temu, konfirm31 napisał:

Masz rację, Irenko :" ci, którzy ewentualnie wzięliby psa, mają takie wymagania, że strach. A to ma być malutki, a to gładkowłosy... " Dla potencjalnej chętnej, mała sunia, okazała się zbyt duża :(. Fakt, jest większa od joreczka. Na szczęście, dowiedziałam się od sąsiadki, że Pani Asia, wzięła ją do siebie na DT i będzie jej szukać DS - chwała Jej za to :).

Podobno pobożny Żyd  dziękuje w modlitwie Jahwe, że nie go nie stworzył psem, ani kobietą. Coś w tym jest......

Uff, kamień spadł mi z serca :)

Posted

Trudno to nazwać prywatą, skoro to na pieski! Zapraszam wszystkich psiolubnych (i koto też) do umieszczania takich zaproszeń. Im więcej ludzi będzie pomagać, tym lepiej.

A na razie ogłaszam wiosnę za otwartą:

20160403_174056.jpg

Posted

Wczoraj przed południem jechaliśmy do warszawy - patrzyłam na mijane po drodze gniazda bocianów. Puste. Jak wracaliśmy przed wieczorem - w kilku gniazdach po 1 bocianie :)

Kobiety kochane, w kojcu (swoim, przy domu) mam psa.... Tomek przytargał. Suczka, wiek góra 4 miesiace, waga ok. 2 kg.........

Po powrocie do domu obejrzę to goowienko :)

Posted

A gdzie zdjęcie? Gładkowłosa? Jak tak to już szukam telefony moich byłych sąsiadów z Chotomowa, którzy uśpili 18 jamniczkę, a syn domaga się psa. Rodzice się zgodzili pod warunkiem, że będzie nieduża (docelowo) i koniecznie gładkowłosa.

A u wetki w Makowie jest Pusia - sześcioletnia psinka, którą pani zostawiła, bo wyjechała zagranicę. Podobno zostawiła ją bez specjalnego żalu. Kobieta bez serca. Psunia jest czarna, podpalana, nieduża. Ot typowy kundelek. Ma jedną bardzo sympatyczną cechę - jak się cieszy, zabawnie marszczy nosek. Niniejszym rozpuszczam wici wśród znajomych (czyli Was), może słyszeliście o kimś kto właśnie takiej Pusi szuka.

Posted

O Pusi pisałam. U wetki, była chwilowo. Jest teraz u Pani Asi, która prowadzi gminny punkt przetrzymań i dała jej DT u siebie w domu. Szuka dla niej DS.

Niestety, przeróżnych Puś u nas dostatek :(

Posted

Malizna wróciła do swej pani.

Trochę pracuję w ogródku, wożę taczką kompost pod róże, zaczynam pielenie. Ale czasu mało, jakoś dzień mija bardzo szybko. Wam też tak umykają te dni?

Posted

Uuuu, moje jeszcze muszą poczekać. Moze w weekend coś się nadrobi  z porządkami "przedświątecznymi". Ale mam zaległa robotę biurowo-komputerową, wiec pewnie za to się wezmę w domu w wolnym czasie... :(

Irenasie, jakie plany na przyszłą niedzielę? Rozdziel nam zadania - co kto ma przywieźć. Czy ognisko robimy, czy grilla, czy jeszcze jakiś pomysł?

Posted

Kochane, jeśli można tak jak na parapetówce - każdy przywozi, co mu najlepiej wychodzi, ja robię sałatki. Mam zamiar przygotować ognisko, z tym, że jestem wyjątkowo mało uzdolniona pirotechnicznie, liczę więc na pomoc kogoś, kto więcej w tej dziedzinie potrafi. Postaram się ułożyć drewno i gałęzie, ale rozpalić już się nie odważę, jako że nie udało mi się zapalić nawet suchych liści z zeszłego roku! Grill też możemy zrobić, jeśli macie na to ochotę. I jeśli się nie rozpadnie, bo nie wiem, czy pamiętacie, ale transport nieco nadwerężył nieuzbrojony (taka oszczędność producenta) beton.

Zastanawiam się nad topieniem Marzanny. To takie nieekologiczne, będą śmieci w rzece. Może ją lepiej spalmy w ognisku? Co o tym sądzicie?

Malagosku, ale my się spotykamy 17 kwietnia, nie w przyszłą niedzielę!

A nie wiecie, czy panie "okołonowodworskie" się wybierają? Bo mi nie odpowiedziały w tej kwestii. Bardzo bym chciała, żeby przyjechały - Marysia O też.

Co do umykających dni, to ja się nawet nie będę wypowiadać, bo to jeden wielki skandal, żeby tak uciekać!

Posted

Irenko, co u Ciebie? Jak Dziunia? Jak Ty, no i oczywiście Szerlok? no i koty i Karmelek?

O której mamy przyjechać w niedziele - tak +/_. Czy nic się nie zmieniło? Wyczytałam, że Nutusia ma w tym czasie spotkanie rodzinne, wiec Jej nie zobaczymy :(. 

Ja (tak a`propos Dziuni ;) ), "odkryłam" Annę Marię Nowakowską, która pisuje  felietony w Tygodniku Makowskim. Jak kupowałam Tygodnik, z przyjemnością czytałam w nim Jej "Humoreski Ponure", ale dopiero kilka dni temu, odkryłam jej stroną internetową,  http://www.nowakowska.pl/teksty/   a tam, była Dziunia ;). Humoreski, felietony z przyjemnością podczytuję, a dwie książki o Dziuni kupiłam i czekam, aż przyjadą. Jak przeczytam  - pożyczę, a teraz, polecam lekturę felietonów.

Posted

zadzwoniłam do Irenki - zastrajkował Jej komputer...

Zaproszenie aktualne, zaczyna się od godz. 13 - 13.30. Co kto przywiezie, to będzie :)

To ja przywiozę gołąbki. I ciasto upiekę.

Posted

Dokładnie rozkrzaczył się sterownik kontrolera uniwersalnej magistrali szeregowej (a co!) czyli i szlag trafił USB, czyli klawiaturę.

Posted

Bardzo dziękuję za zaproszenie :) Trochę późno, ale zajęć przeróżnych bez liku,a czasu coś jakby mniej i mnie. Mam podejrzenia, że ktoś czas mi podkrada ;)