Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 minut temu, Mazowszanka13 napisał:

Ratujcie Dziewczyny. Zlikwidowałam sobie skrzynkę i nie wiem jak przywrócić.

Kurczę, ja też nie wiem, jak to zrobić :(. Nie jestem bystra w te klocki :(

Posted
11 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Ratujcie Dziewczyny. Zlikwidowałam sobie skrzynkę i nie wiem jak przywrócić.

nie wiem jak Ci się to udało zrobić,ale nieważne napisz tutaj i się tytułem wątku nie sugeruj,pomogą na pewno

Posted

Masz rację, Irenasie :) i dziękuję Ci za podwózkę.

Książkę przeczytałam i podobnie jak Ty, nie zachwycam się jej zakończeniem. Nurt filozoficzny, wygrał z bajką o Kopciuszku..............

Posted

No właśnie! A ja miałam ochotę na zakończenie a la Kopciuszek. Komu by to szkodziło, żeby "jeż" z Japończykiem żyli długo i szczęśliwie? Czy wszystko musi być tak cholernie realistyczne? Chociaż nie - to zakończenie jest melodramatyczne. Realistycznie by się "rozeszło po kościach".

Posted

Moi Kochani! Kupiłam pismo "Przyjaciel pies", w którym jako prezent znajduje się karta awaryjnego opiekuna. Oto ona:

20160302_163913.jpg

Pomysł niegłupi, nie uważacie? Wygląda na to, że rękę do tego przyłożył Royal Canin, przynajmniej ta nazwa figuruje na odwrocie. Myślę, że warto się w nią zaopatrzyć i umieścić imię oraz telefon jakiejś litościwej duszy gotowej pomóc w potrzebie.

Posted

Ja już kiedyś czytałam gdzieś o podobnej akcji, w kontekście udzielenia opieki psu, który jechał w samochodzie, który uległ wypadkowi. W takiej sytuacji, pomocy udziela się najczęściej  tylko ludziom

Posted

No właśnie, o to chodzi. Ostatnio telewizja pokazała, jak ratowano zaczadzonego owczarka niemieckiego uratowanego z pożaru. Trzeba ludziom wbijać w głowę, że i zwierzęta mogą w takich sytuacjach potrzebować pomocy. Będę tę kartę nosić przy sobie. Jeszcze tylko muszę znaleźć kogoś, kto się zgodzi być tym "awaryjnym opiekunem".