Mazowszanka13 Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Zwis rzeczywiście bardzo elegancki :) Quote
irenas Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 Ów elegancki zwis, przestraszywszy się bernardyna, który doskoczył z hurgotem do płotu, wpadł na mnie z całym impetem i wywichnął mi kolano. Chodzę teraz chyba gorzej niż ta Malagasowa stuletnia babuleńka. I boli jak cholera. Quote
konfirm31 Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Przykładaj sobie na to kolano wysychający kompres z sodą, a jak chodzisz(mało!!), to je unieruchamiaj bandażem elastycznym , lub tz ochraniaczem/stabilizatorem kolana, jeśli takowy posiadasz. I lepiej do lekarza, jeśli mocno puchnie....... Quote
malagos Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Ojjjj, Irka, Ciebie to tylko z oczu spuścić, już coś nabrojone :D dziewczyny, popełniłam bazarek! Zapraszam!! Daaawno się w bazarki nie bawiłam, ale mam trochę rzeczy do wystawienia, na szybko: http://www.dogomania.com/forum/topic/334076-taniutko-psie-akcesoria-smycze-obro%C5%BCe-szelki-miski-tanio-do-1612/ Quote
Nutusia Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Jeszcze potłuczone liście kapusty można przykładać! Szerlok, jak rany, całkiem Cię pogięło? Pańcię skontuzjowałeś i co teraz będzie?!!?!?!? Quote
irenas Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 Okazuje się, że pańcia całkiem pancerna! Odrobina Dikloziaji, poduszka elektryczna i kolano jak nowe. No, prawie. Jeszcze dzień, dwa i zapomnę o urazie. A Szerlok strasznie się boi dużych psów. Na jego usprawiedliwienie muszę powiedzieć, że bernardyn objawił się znienacka (co to jest nienacek? Bo omacek to już wiem: dawne określenie na ciemność) i z takich hałasem, że każdy by się przeraził. Chociaż ten bernardyn jakiś taki nieduży. Kolejna miniatura dużej rasy. Quote
konfirm31 Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Uff :) . Cieszę się, że nie jest źle :) Quote
malagos Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 To dobrze, że już lepiej :) A ja pamiętam pytanie któregoś z dzieci w trakcie czytania bajki o kotku, co skradał się chyłkiem: "A gdzie kotek ma chyłek?" Quote
irenas Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 No i co mu odpowiedziałaś? Wiesz gdzie? Quote
malagos Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Nie wiem...Odpowiem jak ten rolnik Tomkowi: A skąd ja mam wiedzieć? A co ja przezroczysta jestem?? :P :D Quote
malagos Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 A jak powiedziałaś dziecięciu? Żeby się nie garbiło, wiesz, takie ogólne zalecenia :D :P Quote
konfirm31 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 No, to wreszcie jestem usatysfakcjonowana odpowiedzią i przestanę Cię męczyć :D :D Quote
irenas Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Kochani, powiedzcie mi dlaczego ludzie muszą się kłócić i znajdować sobie na siłę wrogów? Dzisiaj rano objawiła się szalona Daisy, a za nią jej właściciel, myśliwy, czyli mój sąsiad zza płota wściekły jak chrzan. Miał poważne operacje, ale wyraźnie tak dobrze się udały, że wrócił nie tylko do zdrowia, ale i do złego charakteru. Wystartował do mnie z pretensjami, kto mu obciął drzewa rosnące wzdłuż ulicy. Ton sugerował, że mnie podejrzewa o ten niecny czyn. Tym bardziej, że jeden konar z mojego dębu spadł do niego do ogródka podczas przycinania. Nie mogłam go usunąć, bo do dzisiaj nikogo tam nie było, a przecież nie będę włazić do sąsiadów przez płot, no nie? Był strasznie agresywny i zaczepny. Miałam ochotę odpowiedzieć mu "odp...l się", ale jestem dobrze wychowana i wiem, że sąsiad może nieźle zatruć życie, trzeba więc z nim jak ze zgniłym jajem. Drzewa (a właściwie drzewka) wyglądają na przycięte już dawno, ranki nawet zdążyły się pokryć takim zielonym, glonowatym nalotem. Co on sobie myśli, że ja mu będę obejścia pilnowała? Okropnie nie lubię takich bezsensownych starć. Po co to komu? Tylko zdrowie sobie człowiek psuje. Quote
irenas Posted December 11, 2015 Author Posted December 11, 2015 Wiem, że to nie na temat zwierząt (chociaż występuje w nim słowo luźno z nimi związane!), ale zamieszczę ten wierszyk, bo po części nawiązuje do mojego poprzedniego wpisu. Dostałam go e-mailem dziś rano, niestety bez informacji, kto go napisał. CZY WSZYSCY ZWARIOWALI? Miałem sąsiada (wolny stan), W tym samym mieszkał bloku. Dystyngowany, starszy pan, Ceniący ład i spokój. Aż raz zapytał: Poprzesz PiS? Nie wierzysz, że był zamach? Dotychczasowy urok prysł. Zwymyślał mnie od chama. Z innym sąsiadem, dziwna rzecz, Mieszkaliśmy naprzeciw, Razem chodziliśmy na mecz, Razem chowali dzieci. Aż raz, gdy pochwaliłem rząd (On był innego zdania), Dosadnie rzekł: sp… stąd! I przestał mi się kłaniać. Miałem kolegę. Wierny druh. Znał mnie od pierwszej klasy. Często lubiliśmy we dwóch Wspominać dawne czasy. Aż raz, gdy w telewizji Trwam Chciał, żebym krzyża bronił, Gdy odmówiłem, poszedł sam I więcej nie zadzwonił. Miałem raz fankę. Cały rok Mówiła, że docenia. - Tak pięknie śpiewa pan, jak Fogg. Dziękuję za wzruszenia. Aż raz, gdy Prezes mowę miał, Krew – rzekłem – mnie zalewa. Przestała chwalić. Minął szał. Już nie przychodzi śpiewać. Miałem dziewczynę. Ot, skok w bok. Kochała do obłędu. Aż raz spytała (to był szok): Czy poprę referendum? Gdy zaskoczony rzekłem: nie! Mówi, że dałem ciała. Lemingi nie obchodzą mnie! Mam cię już dość! Zerwała. Miałem raz ucznia. Poszedł w świat. Powtarzał: Był pan wzorem. I choć minęło wiele lat, Pan nadal jest mentorem. Aż raz, musiało to się stać! Ten wiersz zobaczył w druku. Już mnie nie ceni, nie chce znać I skreślił na facebooku. Na koniec pytam: Jak to jest? Bodaj to diabli wzięli! Dlaczego jakiś sukinpies Tak zdołał nas podzielić? Dlaczego nie możemy być Różni, wyrozumiali? Nie potrafimy w zgodzie żyć? Czy Polacy zwariowali? Quote
konfirm31 Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Pytasz, to masz: https://www.facebook.com/muzycznykabaret/?fref=nf Polityka bardzo dzieli ludzi, podobnie jak sprawy religii, czy aborcji(wbrew logice, to niekoniecznie wiąże się z religijnością, szczególnie jak dotyczy "nas"). Nie da rady o tym dyskutować, bo to prowadzi do spięć, a każdy pozostaje przy swoim, tyle że pokłócony z rozmówcą. Dlatego raczej unikam takich dyskusji, o ile wyczuwam, że ktoś ma przekonania kompletnie różne od moich :). Co innego, znaleźć bratnią duszę i wspólnie pogadać na te tematy ;) Quote
irenas Posted December 12, 2015 Author Posted December 12, 2015 No, mój kochany Konfirmie Trzydziesty pierwszy! Na Ciebie zawsze można liczyć. Jesteś lepsza od Wikipedii w kwestiach wiedzy. A ja mam najbliższą przyjaciółkę o poglądach krańcowo różniących się od moich. Znamy się już 54 lata, ale nigdy te różnice nie doprowadziły do takich zachowań jak w tym wierszu. Oczywiście staramy się unikać drażliwych tematów, co nie znaczy, że w ogóle o polityce nie rozmawiamy. Ale jakoś każda potrafi wysłuchać tej drugiej, a nawet jeśli się zirytuje to tylko na moment. Polityka nie jest warta utraty długoletniej przyjaźni. Quote
konfirm31 Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Z tą Wikipedią, to przesada. Też mam taką Przyjaciółkę i we wszystkim się rozumiemy, a politycznie i religijnie, wcale a wcale - nie :( Quote
Nutusia Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Polacy zwariowali - to jest pewne! :( Quote
irenas Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 No i macie dowód, że polityka to naprawdę byle co! Zupełnie jak włączony telewizor, mrozi wszelkie kontakty międzyludzkie. Quote
konfirm31 Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 No, u nas nie jest tak źle :) . Może dlatego, że jednoczymy się na gruncie psio-kocim? ;). Quote
Nutusia Posted December 15, 2015 Posted December 15, 2015 Każdy grunt lepszy od politycznego - nawet bagno, byle naturalne ;) :D Quote
irenas Posted December 16, 2015 Author Posted December 16, 2015 Powyższe wypowiedzi tylko potwierdzają moją jeszcze bardziej powyższą diagnozę. NIECH ŻYJĄ PSY I KOTY JEDNOCZĄCE LUDZI DOBREJ WOLI! Quote
Nutusia Posted December 17, 2015 Posted December 17, 2015 I ludzie dobrej woli, których połączyły psy i koty :D Quote
Recommended Posts