Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 godziny temu, malagos napisał:

Irena z Krysia w drodze - wiozą 4 szczeniaczki i małą sunię mamusię do Warszawy do fundacji na dt.

No, przegapiłam ten wpis, a należy się Wam choćby wzmianka, jak to się odbyło. Otóż najmniejszy - i jak się okazało najsilniejszy - maluch protestował całą drogę, reszta tylko cichutko rzygała, bądź się śliniła (z mamusią włącznie). Zawiozłyśmy je do Wilanowa, do jeszcze nieotwartej, luksusowo urządzonej lecznicy weterynaryjnej, gdzie zostały od razu zaopiekowane: obejrzane, najsilniejszy maleńtas umyty (reszta okazała się blada, dlatego podjęto decyzję o późniejszej higienizacji) i obfotografowane. Potem mamusia położyła się w klatce na ciepłym kocyku , a maluchy przyssały się do niej. Tak je zostawiłyśmy. Godzinę później miała przyjechać wetka, żeby zobaczyć, skąd ta bladość (może jednak od robaków, bo brzuszyny była bardzo wzdęte). Z tego, co słyszałam, już mają ogłoszenia i jest zainteresowanie. Straszna to malizna, najmniejsza suczka właściwie mieści się na dłoni, myślę, że raczej nie powinny z nich wyrosnąć bernardyny, czyli nie będzie problemu ze znalezieniem dobrych domów. Mamusia, też malutka, okazała się suczką niezwykle spokojną, łagodną i miłą, gdybym nie miała 4 psów, sama bym ją wzięła. 

Posted

Ja też jestem zauroczona malutką mamusią. Całą drogę leżała cichutko przytulona do mnie i tylko czasem się mocniej śliniła.  Wystarczyło pogłaskać i przedstawiła. Nie boi się obroży, ani smyczy. W Lecznicy, po ufnym przywitaniu ze wszystkimi, usiadła na trochę  przy mojej nodze i popatrzyła w górę, pytając - co dalej? Też bym ją brała, ale nie mam możliwości :(. 

Posted

Jeszcze raz - dziękuję, jesteście wspaniałe obie BABY!! :)

Mamusia ruda rzeczywiscie przemiła. I młoda, i ładna, oby znalazła dobry dom. Wg pani Kasi, to trochę rozrabiara, stąd imię Psotka.

Ciekawe, jaka jest ta druga mamusia, nazwana przez panią Perełką. Raczej nikt z urzędu gminy nie ma czasu zawieźć jej na sterylizację do Ostrołęki, bo przedświąteczne porządki i sprzątanie. A ja bym wolała już przed świętami ja mieć "ciachniętą" i pod opieką...

Posted
2 minuty temu, malagos napisał:

Jeszcze raz - dziękuję, jesteście wspaniałe obie BABY!! :)

Mamusia ruda rzeczywiscie przemiła. I młoda, i ładna, oby znalazła dobry dom. Wg pani Kasi, to trochę rozrabiara, stąd imię Psotka.

Ciekawe, jaka jest ta druga mamusia, nazwana przez panią Perełką. Raczej nikt z urzędu gminy nie ma czasu zawieźć jej na sterylizację do Ostrołęki, bo przedświąteczne porządki i sprzątanie. A ja bym wolała już przed świętami ja mieć "ciachniętą" i pod opieką...

Pytałam TZta. Jeśli nie namówisz Gminy na wożenie suni, to pojedziemy z Tomkiem po psicę, zawieziemy do Ostrołęki, a potem do Ciebie. W poniedziałek, lub wtorek. 

Posted
Przed chwilą, konfirm31 napisał:

Pytałam TZta. Jeśli nie namówisz Gminy na wożenie suni, to pojedziemy z Tomkiem po psicę, zawieziemy do Ostrołęki, a potem do Ciebie. W poniedziałek, lub wtorek. 

:) Może namówię choć, by przywieźli sunią z tych Bud do kojca gminnego, zawsze to bliżej nas i Ostrołęki. Pytałam wczoraj panią Kasi, czy jak będzie jechała do Ostrołęki ze swoją sunia, czy nie zabrałaby i tej, a my odbierzemy od niej po operacji. Ma się zastanowić, czy podoła wieźć dwie na raz. Jesli nie, to jutro zadzwonię do Leszka i umówię termin

Posted

Ultra wysokie poczucie hydraulika wąż wody diament jelly błyszczyk 0861 Koraliki Światła 12g

Nie mogłam się oprzeć! Chociaż to nie ma nic wspólnego z dogomanią, czy zwierzętami, ale popatrzcie, jakie to świetne! Maszyna przetłumaczyła jak umiała, a ile radości! Jakby ktoś chciał tak zrobić, to by mu się nie udało.

Dla wyjaśnienia: zainstalowałam sobie przeglądarkę "Operę", jako że podobno taka świetna, i tam w skrótach znalazłam "Ali Expres", a w nim takie cudo! Zwłaszcza to poczucie hydraulika mi się spodobało.

• Upvote 1
Posted

Uwielbiam takie smaczki :)

Szkoda, ze nie zostawiłam sobie instrukcji obsługi, na całą stronę drobnym maczkiem, płaszcza przeciwdeszczowego jednorazowego...

Posted
Dnia 9.04.2017 o 13:42, irenas napisał:

W mojej rodzinie do tej pory nie serwuje się kawy rozpuszczalnej, tylko rozpustną.

A u nas popularne papużki nazywało się "falliczne" :)

Posted

A przybłąkał się. To nowa rasa: crulicus giganticus nadrzewnus. Typowo świąteczny, pojawia się w okolicach Wielkiejnocy, żeruje na jabłonkach, potem zanika. 

Posted

Właśnie przeczytałam artykuł:

http://natemat.pl/205879,azja-juz-nigdy-nie-bedzie-taka-sama-na-tajwanie-slono-zaplacisz-za-jedzenie-psow-i-kotow

Jedno zdanie mnie w nim zafrapowało: "Ustawa reguluje także inne kwestie, które są oczywiste w Polsce. Od teraz nielegalne będzie… ciągnięcie zwierząt na smyczy za jadącym samochodem lub skuterem." Oczywiste???? Czyżby autor nie pamiętał sprawy dwóch zboczeńców, którzy urwali suczce głowę, wlokąc ją za samochodem? A dewiant który zakopał psa żywcem? Nic nie jest u nas oczywiste w tej kwestii.

Posted
18 minut temu, irenas napisał:

Właśnie przeczytałam artykuł:

http://natemat.pl/205879,azja-juz-nigdy-nie-bedzie-taka-sama-na-tajwanie-slono-zaplacisz-za-jedzenie-psow-i-kotow

Jedno zdanie mnie w nim zafrapowało: "Ustawa reguluje także inne kwestie, które są oczywiste w Polsce. Od teraz nielegalne będzie… ciągnięcie zwierząt na smyczy za jadącym samochodem lub skuterem." Oczywiste???? Czyżby autor nie pamiętał sprawy dwóch zboczeńców, którzy urwali suczce głowę, wlokąc ją za samochodem? A dewiant który zakopał psa żywcem? Nic nie jest u nas oczywiste w tej kwestii.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1629759370372100&id=100000141599126

Coś w tym jest.