malagos Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Na ostrym psie to by też mogli się zemścić, lepiej nie kusić losu :shake: Quote
irenas Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Zgadzam się. Jak na razie wystarczą te trzy, co mam. Łobuzy nie wchodzą na teren posesji, bo nie wiedzą, czy psy są zamknięte, czy nie, a jako że to są jak mówiłam damscy bokserzy, psów się też pewno boją. Zmieniając trochę temat, bo dość już tego kryminału, popatrzcie jak kobiety wielbią Szerloka: Suzi najchętniej, by u nas zamieszkała. Niemałą rolę w tej chęci odgrywają resztki jedzenia, które wykładam na stole w ogródku dla srok i sójek, bo suczka jest na nieustającej diecie odchudzającej, ale Szerlok ma też w tym udział. Lubi się z nim bawić znacznie bardziej niż on z nią. Już się nią trochę znudził. Teraz woli Diankę. Quote
wegielkowa Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Suzi niczego sobie, ale my mamy colaczkę dla Ciebie i Szerloka:) Quote
irenas Posted July 11, 2014 Author Posted July 11, 2014 wegielkowa napisał(a):Suzi niczego sobie, ale my mamy colaczkę dla Ciebie i Szerloka:) Widziałam, widziałam! Śliczności. Ale zapomniałaś, że ja już jedną psią kobietę w domu mam. Przyzwyczaja się do Szerloka coraz bardziej: dziś zwiał nam na spacerze (takie są skutki prowadzania zbyt często na smyczy - odrobina wolności i w nogi!), kiedy go przyprowadziłam wcale nieskruszonego, Dziunia wyraźnie się na jego widok ucieszyła. Potrafią się już bawić, ganiając po polu, będzie dobrze. A kolaczki chyba byśmy już nie znieśli. Sorki. PS A ja bym kolaczkę nazwała Koka (Kola). Quote
irenas Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Zaczynam poważnie myśleć o wykastrowaniu Szerloka. A to dlatego, że drań zwiewa mi na spacerach i szwenda się po wsi, przyprawiając niemal o atak serca. Zrobiło się z niego straszne panisko - jak każdy nastolatek uważa, że "stara" truje i przysmuca, podczas gdy on doskonale wie, na czym świat i życie polega. No i skończy się na ostrym cięciu, bo to jednak jedyna skuteczna metoda na testosteron. Wesprzyjcie mnie duchowo w tej decyzji, bardzo proszę. Quote
Little_My Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 irenas napisał(a):Zaczynam poważnie myśleć o wykastrowaniu Szerloka. A to dlatego, że drań zwiewa mi na spacerach i szwenda się po wsi, przyprawiając niemal o atak serca. Zrobiło się z niego straszne panisko - jak każdy nastolatek uważa, że "stara" truje i przysmuca, podczas gdy on doskonale wie, na czym świat i życie polega. No i skończy się na ostrym cięciu, bo to jednak jedyna skuteczna metoda na testosteron. Wesprzyjcie mnie duchowo w tej decyzji, bardzo proszę. Uciąć mu jajka!!!! :evil_lol: Quote
Nutusia Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Jestem ZA i ani trochę przeciw ;) Szczególnie po pozytywach ostrego cięcia zaobserwowanych na moim osobistym Lesławie :) Quote
wegielkowa Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Cięcie,gięcie. SZuuu, halo,halo, wypowiedz się......:diabloti: Quote
mariusz pp Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Szkoda jajek, chyba ,że zostawicie mu na pamiątkę.Np przywieszone do obroży. Quote
Handzia55 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 mariusz pp napisał(a):Szkoda jajek, chyba ,że zostawicie mu na pamiątkę.Np przywieszone do obroży. Zasuszone???:crazyeye: Quote
Little_My Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Handzia55 napisał(a):Zasuszone???:crazyeye: Chyba lepiej preparat w formalinie zrobić, żeby miał chłopak na co popatrzeć. Zasuszone to zostaną jakieś rodzynki i nawet nie będzie wiedział co to. Quote
wegielkowa Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Handzia55 napisał(a):Zasuszone???:crazyeye: Nie zasuszone, tylko zaSZUszone. Quote
malagos Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 to mnie się dowcipas przypomniał: - jak się nazywa chłopak z małymi jajkami? - chłopak z ikrą! Quote
irenas Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 (edited) Oj dziewczynki! Jakie jesteście okrutne i krwiożercze! A Mariusz jak każdy chłop pewno pomyślał o sobie i włos mu się na głowie zjeżył, co? Jak pewien weterynarz, który kastrował Bacę - myślałam, że mnie pobije, kiedy mu powiedziałam, co ma psu zrobić. A tak bez żartów - Szerlok znowu dzisiaj zaszalał: poleciał do Opty'ego, który kiedyś go pogonił, a on mu tego darować nie może, i szczekał jak szalony, miotał się wzdłuż płotu ku zdumieniu przechodzących akurat ludzi, potem poleciał za biednym psiakiem, który z kolei jego się boi jak zarazy, i oczywiście nie reagował na żadne wołanie. Moja przyjaciółka obsobaczyła mnie okrutnie, że co ja sobie wyobrażam, że ludzie mają prawo się bać i nie lubić jak pies szczeka (to po co się wyprowadzili na wieś?) ogólnie rzecz biorąc masakra. Poza ostrym cięciem poszukam szkolenia, bo ja zupełnie nie wiem, czym nagradzać zupełnie niełakomego psa. Myślę, że szkolenie mu się spodoba, bo on się potwornie ze mną nudzi, a tam przynajmniej coś się będzie działo. A teraz coś zupełnie nie na temat. Oto co widziałam wczoraj wieczorem na Starym Mieście: Edited July 13, 2014 by irenas Quote
wegielkowa Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Myślisz, że się tam zmieścili? Zajrzałaś do środka? No cóż, jest wiele amatorów seksu w miejscach publicznych. Quote
irenas Posted July 14, 2014 Author Posted July 14, 2014 Jakaś jestem chyba niedorobiona, bo to mi nie przyszło do głowy! Chociaż powinno zważywszy na rysunek na ścianie. Quote
savahna Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 wegielkowa napisał(a):Myślisz, że się tam zmieścili? Zajrzałaś do środka? No cóż, jest wiele amatorów seksu w miejscach publicznych. irenas napisał(a):Jakaś jestem chyba niedorobiona, bo to mi nie przyszło do głowy! To tylko wegielkowej mogło przyjść do głowy. Quote
wegielkowa Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Bo mam najwięcej zielonych zwojów mózgowych, które Santana chce mi wyrwać na siłę. Quote
irenas Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 Zielonych? To raczej niedojrzałe i nic Ci się nie powinno kojarzyć z niczym! Quote
irenas Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 No dziewczynki, sprawa okazuje się znacznie bardziej poważna niż mi się wydawało. Przedwczoraj w nocy ktoś podpalił samochód sąsiada mieszkającego jakieś 600 - 700 m dalej. Sfajczył się dokumentnie. Policja była, ale nawet nie poinformowała faceta, że musi się zgłosić na komisariat, żeby złożyć zeznanie, bo inaczej nie będzie żadnego ciągu dalszego. Wczoraj w rozmowie o niczym dowiedziałam się od sąsiadki z równoległej ulicy, że niedawno ktoś jej powybijał szyby w domu - dochodzenie w toku. W zeszłym roku tę samą sąsiadkę i kilku innych okradziono - poprute siatki ogrodzeniowe, pokradzione rowery, dobre narzędzia itp. Wygląda na to, że Chotomów przestał być oazą spokoju (a może nigdy nie był, tylko ja nie wiedziałam) i że policja to równo olewa. Może ktoś ma pomysł jak ich zmobilizować do działania? Quote
wegielkowa Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 No nie jest ciekawie, ale pocieszające, że ci sprawcy nie skierowali swoich złych wystepków tylko przeciwko Tobie. Ja bym apelowała o monitoring do urzędu gminy. Quote
Handzia55 Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 Policja pewnie umarza postępowanie z powodu niewykrycia sprawców. Każde takie postanowienie trzeba zaskarżac, pisać skargi na przewlekłość postępowania, na bezczynność policji itd. itp. Nic nie załatwiać na gębę, domagać się pisemnego potwierdzenia każdego zgłoszenia, każdej rozmowy z policją. Quote
irenas Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 [quote name='Handzia55']Policja pewnie umarza postępowanie z powodu niewykrycia sprawców. Każde takie postanowienie trzeba zaskarżac, pisać skargi na przewlekłość postępowania, na bezczynność policji itd. itp. Nic nie załatwiać na gębę, domagać się pisemnego potwierdzenia każdego zgłoszenia, każdej rozmowy z policją.[/QUOTE] O tym przekonałam się już na własnej skórze. Jak dotąd nie dostałam potwierdzenia odbioru listu, który wysłałam ze skargą na działanie komisariatu w Jabłonnie do jego komendanta. Czyżby wszystko po prostu wrzucili do kosza? Węgielkowo, a mnie to raczej nie pociesza - kiedy wydawało mi się, że tylko mnie się zdarzają takie "żarciki", czułam się jakoś bezpieczniejsza. Tym bardziej, że teraz te "dowcipy" robią się coraz groźniejsze - spalenie komuś auta to już nie lada wyczyn, mój ładunek wybuchowy też mógł narobić poważniejszych krzywd. A teraz dla rozrywki, żeby się oderwać od tych ponurości: Wczoraj przyszedł pan Janusz (miejscowa "złota rączka"), żeby zobaczyć, jakie narzędzia będą mu potrzebne do wymiany zniszczonej furtki (kupiłam nową). Przyprowadził Tobiego, swojego czarnego jamnika. Szerlok, który uwielbia małe pieski, był zachwycony, zaczął zwierzątko zagarniać pod siebie, żeby przytulić, ale te wysiłki nie zostały docenione. Tobi rozszczekał się i rozwarczał na pełny regulator. Odciągnęłam więc Szerloka, nie chcąc, żeby i on zaczął reagować agresywnie. Na to dictum do naszej grupy spokojnym krokiem podszedł Szymek (dla przypomnienia:15-letni kot) zlał Tobiaszka, a potem przyłożył jeszcze Szerlokowi! Po prostu jako starszyzna rodu zrobił porządek. Pan Janusz oniemiał. Nigdy nie widział obronnego kota. Wizytę techniczną swojego pana Tobi zakończył na jego rękach, a ja szarpiąc się z Szerlokiem, który koniecznie usiłował zobaczyć, co to takiego ten pies na rękach. Czy zauważyłyście, jakie zainteresowanie wzbudzają u innych psów te brane na ręce? Quote
Handzia55 Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Irenasku, napisz jeszcze jedną skargę, tylko zaadresowaną oczko wyżej, do komendanta powiatowego. Kopię skargi wyślij do jakiejś poczytnej gazety.;) To pomaga. A ja wczoraj byłam na grilu u znajomych.:lol: Było 9 ludziów i 4 psy. Aż przyjemnie było patrzeć jak fajnie się bawiły.:loveu: Wielkość zróżnicowana. Od joraska do psa wielkości dużego charta. Quote
Recommended Posts