Maruda666 Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 [quote name='dorcia2'][COLOR=#000000] moja kochane para deklarowiczów :loveu: Zuziulek to przecudny psiaczek ,przesyłam buziaczki dla królewny:buzi: Cartrophen jest skutecznym lekiem, moja poschroniskowa nieoperacyjna kulaska miała już dwie kuracje tym lekiem :roll: [COLOR=#000000][I] wykupić jakieś ogłoszenia dla Zuziulinki ? wszyscy wiemy że szanse na domek dla królewny są małe :shake: stała za lipiec poleciała dzisiaj dowiedziałam się, że jeden z moich deklarowiczów starowinka Borysek odszedł za TM :-( wyć się chce Przychodzi taki czas, że starowinki odchodzą , smutne to :( Co do ogłoszeń, to może poczekamy co Kikou o tym sądzi, czy to ma sens znów ją przenosić ( Zuzię, nie Kikou ;) )? Czy nie wykupić dla Zuźki tego Cartrophenu lub czegoś na stawy? Poszło 120zł za kolejny miesiąc. Kikou, jak potrzeba czegoś ekstra dla Zuzi, czy dla innych psiaków, to pisz. Z tego co wiem, to wszelkie essentialopodobne się przydadzą - może ktoś ma zbedne? Quote
Doda_ Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Zaglądam do Zuzinki :) jak się trzyma dziewczyneczka? Quote
Beat2010 Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 [quote name='Maruda666']Śmigaj Zuźka w te upały na pierwszą :)[/QUOTE] tez jestem ciekawa jak czuje się Zuzia Quote
kikou Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 (edited) nadrabiamy zaległości.... :oops: Zuzka ma się w porządku, daje sobie radę z upałami, po prostu jeszcze mniej wychodzi niż zwykle... w ogóle ona baryłeczka bardzo mało chodzi... przeważnie mozna ja spotkać gdzieś w pobliżu Cejlonka, on daje jej chyba takie poczucie bezpieczeństwa bo zdecydowanie zawsze drepcze za nim i układa się tak żeby się do niego przytulać... za to przy jedzeniu mała zamienia się w potfooora ;) szybko je i tak na żółwika chowa główkę i sunie do miski kolegi... jest to bardzo skuteczna strategia nawet większe piesie ulegają i oddają miskę, trzeba pilnować grubinkę. Nic specjalnego na razie nie potrzeba, pieniąsdze doszły bardzo dziękujemy, ooogromnie dziękujemy - koledzy Zuzki dostali od Marudy duże opakowanie pigułek na wątróbkę:loveu::loveu: zdjęcia mamy takie sobie bo spotkać dziewuszkę na trawie to wielka rzadkość... zanim pańcia dobiegnie z aparatem to żuzka już wysiusiana gramoli sie do domu ... tu troszkę byłam obrażona bo to po kąpieli ;) Edited July 21, 2014 by kikou Quote
agat21 Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Poczciwa morduńka :loveu: I Cejlonek tak ślicznie wyszedł.. Quote
Maruda666 Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Zuzia ma zaćmę, czy to światło tak jej pada ? Rozbrajające są te dziadki wtulone w siebie :) Quote
margoth137 Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 kochane dziaduszki:) aż się łezka w oku kręci, że ich nie można zabrać..... Quote
asiuniab Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 [quote name='Maruda666']Zuzia ma zaćmę, czy to światło tak jej pada ? Rozbrajające są te dziadki wtulone w siebie :)[/QUOTE] Ona jest ślepaczkiem, ale ciekawe czy można byłoby Jej tę zaćmę usunąć, może by widziała? Quote
dorcia2 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 zdjęcia mamy takie sobie bo spotkać dziewuszkę na trawie to wielka rzadkość... zanim pańcia dobiegnie z aparatem to żuzka już wysiusiana gramoli sie do domu ... zdjęcie cudne i nasza królewna też, z Cejlonikiem są dla siebie stworzeni:loveu: buziaczki ślę dla wszystkich futrzaczków :buzi: stała dla Zuzinki za sierpień poleciała Quote
milagros19853201 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 ale slodziachna stala za sierpnia poleciala Quote
Maruda666 Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Pieniądze na koncie, tylko ja od kilku dni coś miałam wstręt przed wchodzeniam tam , pewnie te upały tak na mnie wpływają :evil_lol: Już wszystko uzupełniam :) Dorciu, wpłynęło 70zł a Twoja łączna stała dla staruszków to 60zł - któremu przypisać te 10zł? Quote
anica Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Zuzia i Cejlonek :) miło popatrzeć! ...jakby czekali na siebie całe życie :) Quote
Maruda666 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Poszły pieniążki za mieszkanie Zuzi do września, doszły stałe za sierpień od Ariette, Milagros i Asiunib - dziękujemy :loveu: Quote
anica Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 (edited) Witam Ciepło :) bardzo przepraszam, że na wątku ale szukam pomocy wszędzie, dla jamniczka staruszeczka [IMG]http://www.ofon.net/images/smilies/113.gif[/IMG]z demencją starczą! jeszcze nie spotkałyśmy się z takim objawem demencji? [B]aktywność i wycie w nocy! [/B]... to jest takie żałosne... zawodzi jakby opowiadał o swojej krzywdzie (znaleziony niedawno ,porzucony na drodze w rowie )... jamniś oprócz innych leków dostaje clonazepam ale chyba nie zawsze pomaga? czy ktoś wie jak pomóc? przytulanie... pomaga na minutę... dwie... to jest takie... wykańczające chyba dla niego!... i opiekunki:-(! Edited August 26, 2014 by anica Quote
margoth137 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Zaglądam do Zuzki:) biedny jamniś, znam podobny przypadek, Pani miałam psa przez 16 lat i na koniec dopadła go demencja, dokładnie nosiła go na rękach jak przy burzy żeby się uspokoił, psiak miał też kłopoty z chodzeniem i załatwianiem. Po jakimś czasie niestety uśpili psiaka. Quote
anica Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 O rety!.. to już druga taka informacja:-(!...dlatego szukam jakieś pomocy....może jeszcze można coś zrobić?... Quote
margoth137 Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 anica napisał(a):O rety!.. to już druga taka informacja:-(!...dlatego szukam jakieś pomocy....może jeszcze można coś zrobić?... też bym szukała innej informacji. Pamiętam jak brałam Teośka z awatarka to mi wet powiedziała, żebym się na to przygotowała, że może tak być, był już chory i starutki, ale w doskonałej formie, przechrapał każdą noc, do ostatniego dnia. Trzymam kciuki za jamnisia:) Quote
anica Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 margoth137 napisał(a):też bym szukała innej informacji. Pamiętam jak brałam Teośka z awatarka to mi wet powiedziała, żebym się na to przygotowała, że może tak być, był już chory i starutki, ale w doskonałej formie, przechrapał każdą noc, do ostatniego dnia. Trzymam kciuki za jamnisia:)... przydadzą się :) Quote
dorcia2 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Dorciu, wpłynęło 70zł a Twoja łączna stała dla staruszków to 60zł - któremu przypisać te 10zł? Marudko dla Karloska jest 30zł ;) stała za wrzesień dla kochanej Zuzinki poleciała:loveu:, buziaczki dla królewny:buzi: Quote
milagros19853201 Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 ojej bidulek ciszko zaradzic zwlaszcza ze kazdy pies inaczej przechodziu ten okres starosci anica napisał(a):Witam Ciepło :) bardzo przepraszam, że na wątku ale szukam pomocy wszędzie, dla jamniczka staruszeczka z demencją starczą! jeszcze nie spotkałyśmy się z takim objawem demencji? aktywność i wycie w nocy! ... to jest takie żałosne... zawodzi jakby opowiadał o swojej krzywdzie (znaleziony niedawno ,porzucony na drodze w rowie )... jamniś oprócz innych leków dostaje clonazepam ale chyba nie zawsze pomaga? czy ktoś wie jak pomóc? przytulanie... pomaga na minutę... dwie... to jest takie... wykańczające chyba dla niego!... i opiekunki:-(! Quote
Maruda666 Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Pouzupełniałam wpłaty dla naszej panienki - Zuzia to całkiem majętna panna ;) Dziękuję wszystkim :loveu: a szczególnie cioteczce Meps, która wpłaciła już stałą do końca roku :) Quote
Recommended Posts