Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dorcia2'][COLOR=#000000]
moja kochane para deklarowiczów :loveu: Zuziulek to przecudny psiaczek ,przesyłam buziaczki dla królewny:buzi:
Cartrophen jest skutecznym lekiem, moja poschroniskowa nieoperacyjna kulaska miała już dwie kuracje tym lekiem :roll:
[COLOR=#000000][I] wykupić jakieś ogłoszenia dla Zuziulinki ? wszyscy wiemy że szanse na domek dla królewny są małe :shake:
stała za lipiec poleciała

dzisiaj dowiedziałam się, że jeden z moich deklarowiczów starowinka Borysek odszedł za TM :-( wyć się chce

Przychodzi taki czas, że starowinki odchodzą , smutne to :(

Co do ogłoszeń, to może poczekamy co Kikou o tym sądzi, czy to ma sens znów ją przenosić ( Zuzię, nie Kikou ;) )? Czy nie wykupić dla Zuźki tego Cartrophenu lub czegoś na stawy?
Poszło 120zł za kolejny miesiąc.

Kikou, jak potrzeba czegoś ekstra dla Zuzi, czy dla innych psiaków, to pisz.
Z tego co wiem, to wszelkie essentialopodobne się przydadzą - może ktoś ma zbedne?

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

nadrabiamy zaległości.... :oops:

Zuzka ma się w porządku, daje sobie radę z upałami, po prostu jeszcze mniej wychodzi niż zwykle... w ogóle ona baryłeczka bardzo mało chodzi... przeważnie mozna ja spotkać gdzieś w pobliżu Cejlonka, on daje jej chyba takie poczucie bezpieczeństwa bo zdecydowanie zawsze drepcze za nim i układa się tak żeby się do niego przytulać...

za to przy jedzeniu mała zamienia się w potfooora ;) szybko je i tak na żółwika chowa główkę i sunie do miski kolegi... jest to bardzo skuteczna strategia nawet większe piesie ulegają i oddają miskę, trzeba pilnować grubinkę.
Nic specjalnego na razie nie potrzeba, pieniąsdze doszły bardzo dziękujemy,

ooogromnie dziękujemy - koledzy Zuzki dostali od Marudy duże opakowanie pigułek na wątróbkę:loveu::loveu:

zdjęcia mamy takie sobie bo spotkać dziewuszkę na trawie to wielka rzadkość... zanim pańcia dobiegnie z aparatem to żuzka już wysiusiana gramoli sie do domu ...
tu troszkę byłam obrażona bo to po kąpieli ;)

Edited by kikou
Posted

[quote name='Maruda666']Zuzia ma zaćmę, czy to światło tak jej pada ?
Rozbrajające są te dziadki wtulone w siebie :)[/QUOTE]
Ona jest ślepaczkiem, ale ciekawe czy można byłoby Jej tę zaćmę usunąć, może by widziała?

Posted

z

djęcia mamy takie sobie bo spotkać dziewuszkę na trawie to wielka rzadkość... zanim pańcia dobiegnie z aparatem to żuzka już wysiusiana gramoli sie do domu ...

zdjęcie cudne i nasza królewna też, z Cejlonikiem są dla siebie stworzeni:loveu: buziaczki ślę dla wszystkich futrzaczków :buzi:
stała dla Zuzinki za sierpień poleciała

Posted

Pieniądze na koncie, tylko ja od kilku dni coś miałam wstręt przed wchodzeniam tam , pewnie te upały tak na mnie wpływają :evil_lol: Już wszystko uzupełniam :)

Dorciu, wpłynęło 70zł a Twoja łączna stała dla staruszków to 60zł - któremu przypisać te 10zł?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Witam Ciepło :)
bardzo przepraszam, że na wątku ale szukam pomocy wszędzie, dla jamniczka staruszeczka [IMG]http://www.ofon.net/images/smilies/113.gif[/IMG]z demencją starczą!
jeszcze nie spotkałyśmy się z takim objawem demencji? [B]aktywność i wycie w nocy! [/B]... to jest takie żałosne... zawodzi jakby opowiadał o swojej krzywdzie (znaleziony niedawno ,porzucony na drodze w rowie )... jamniś oprócz innych leków dostaje clonazepam ale chyba nie zawsze pomaga? czy ktoś wie jak pomóc? przytulanie... pomaga na minutę... dwie... to jest takie... wykańczające chyba dla niego!... i opiekunki:-(!

Edited by anica
Posted

Zaglądam do Zuzki:) biedny jamniś, znam podobny przypadek, Pani miałam psa przez 16 lat i na koniec dopadła go demencja, dokładnie nosiła go na rękach jak przy burzy żeby się uspokoił, psiak miał też kłopoty z chodzeniem i załatwianiem. Po jakimś czasie niestety uśpili psiaka.

Posted

anica napisał(a):
O rety!.. to już druga taka informacja:-(!...dlatego szukam jakieś pomocy....może jeszcze można coś zrobić?...

też bym szukała innej informacji. Pamiętam jak brałam Teośka z awatarka to mi wet powiedziała, żebym się na to przygotowała, że może tak być, był już chory i starutki, ale w doskonałej formie, przechrapał każdą noc, do ostatniego dnia. Trzymam kciuki za jamnisia:)

Posted

margoth137 napisał(a):
też bym szukała innej informacji. Pamiętam jak brałam Teośka z awatarka to mi wet powiedziała, żebym się na to przygotowała, że może tak być, był już chory i starutki, ale w doskonałej formie, przechrapał każdą noc, do ostatniego dnia. Trzymam kciuki za jamnisia:)
... przydadzą się :)

Posted

Dorciu, wpłynęło 70zł a Twoja łączna stała dla staruszków to 60zł - któremu przypisać te 10zł?

Marudko dla Karloska jest 30zł ;)

stała za wrzesień dla kochanej Zuzinki poleciała:loveu:, buziaczki dla królewny:buzi:

Posted

ojej bidulek
ciszko zaradzic zwlaszcza ze kazdy pies inaczej przechodziu ten okres starosci

anica napisał(a):
Witam Ciepło :)
bardzo przepraszam, że na wątku ale szukam pomocy wszędzie, dla jamniczka staruszeczka z demencją starczą!
jeszcze nie spotkałyśmy się z takim objawem demencji? aktywność i wycie w nocy! ... to jest takie żałosne... zawodzi jakby opowiadał o swojej krzywdzie (znaleziony niedawno ,porzucony na drodze w rowie )... jamniś oprócz innych leków dostaje clonazepam ale chyba nie zawsze pomaga? czy ktoś wie jak pomóc? przytulanie... pomaga na minutę... dwie... to jest takie... wykańczające chyba dla niego!... i opiekunki:-(!