Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malgoska napisał(a):
Szelcia wszystko tylko nie sucha karma
marchewka - wyłącznie surowa; gotowaną wywala z miski; rzodkiewka, kalarepa, ogórek surowy i kiszony.....
jabłka, i inne......czasem mnie to przeraża

Chce się zdrowo odżywiać ;)

agat21 napisał(a):
Psiaki po prostu starają się jeść to, co ich panowie i panie, czyli rodzina. Z miłości oczywiście ;)

A może duzi jedzą coś lepszego ? :evil_lol: Z cudzej miski zawsze lepiej smakuje ;)

Posted

[quote name='Maruda666']A moje koty marchewki nie chcą :shake: ;) Za to Maruda namiętnie wypija wodę z kubka w którym stoi natka pietruszki, najlepiej jej smakuje jak już tak postoi kilka dni i cuchnie :evil_lol:
Ciekawe, co z warzyw lubi Zuzia ? ;)

narzekasz ze Twoje koty marchewki nie chcą.. a moja kama większość mięsa.
Lubi tylko zołądki, czasem szynki, a filety i takie tam inne mięsa nie zje.
Karmę z puszki z wyższej półki zakopuje ręcznikiem i czeka na cos innego.
Mam naprawdę wybredną kotkę.. czasem potrzebuje 5 minut żeby każdy bok szynki obwąchać, każdy kąt, całą szyneczkę wącha wącha wącha...

Nero to nawet cebulę zje. Zastanawiałam się nawet czy jest coś czego on by nie tknął ? bobki po śwince i króliku Nero odkurza... :shake:

Lubi taką kanapkę:

Ciekawe, czy Zuzinka też lubi warzywa?

Posted

Kanapka robi wrażenie :)

Moje trzy koty mięsa też nie jadają - są bardzo zdziwione jak im pod nos podtykam ( między innymi Maruda), za to czwórka pozostałych za mięcho dały by się zabić :evil_lol:

Posted

Nero to nawet cebulę zje. Zastanawiałam się nawet czy jest coś czego on by nie tknął ? bobki po śwince i króliku Nero odkurza...

Lubi taką kanapkę:

to co odkurzacz:evil_lol: wygląda cudnie z tą kanpką , znam to doskonale , jedna z moich suń (*TM) potrafiła zeżreć podeszwę od buta znalezioną w lesie lub rękawicę roboczą:huh:

kochana uważaj na cebulę jest dla psiaków trująca
Cebula i inne rośliny z rodziny liliowatych zawierają w swoim składzie związki siarkowe powodujące u psów silne zatrucia objawiające się sensacjami żołądkowo-jelitowymi oraz silną anemią

zresztą jest cała lista szkodliwych art.spożywczych:shake: , jadłam dzisiaj winogrona i nie mogłam się podzielić z "inwentarzem" chociaż ślina leciała intensywnie bo również szkodliwe dla futrzastych.

dzisiaj imieniny Zuzanny więc ślę dużo buziaczków dla naszej królewny :buzi::cunao:

Posted

na stawy jest bardzo dobre plywanie, mojemu psu pomagało. dostawał atrhrofos, spacery w umiarkowanym tempie+pływanie i widziałam u niego ulgę. A czy widac po zuzi że ją bolą? mojemu podczas gorszych dni dawalam meloksam, lek dla ludzi przepisywał mi wet, niedrogi.

Posted

dziekuję. Ostatnio mialo być głosowanie rady miejskiej w tej sprawie, chodzi o to zeby miasto przekazło jakiś grunt pod budowe nowego schroniska(jest sponsor który wybuduje). Przeciwnicy przez kilka godzin przedstawiali negatywne strony budowy schroniska w gminie a jak przysżło do głosowania to nie wzieli w nim udziału.Burmistrza mamy super, dzieki niemu schron przestał byc umieralnią, ale niestety w radzie sa osoby,dla których los psów nie znaczy nic a niestety ten los od nich zalezy :(
Chcemy podpisami pod petycja pokazać ze jest wiele ludzi którym zalezy na psach z obornickiego Azorka.
jak ktoś chce poczytać to link z wydarzenia na facebooka:
https://www.facebook.com/pages/M%C3%B3wimy-Nie-Likwidacji-Schroniska-Azorek-W-Obornikach-Wlkp/294301354052860?fref=photo
Przepraszam wychodzenie poza temat watku:oops:

Posted

niestety w radzie sa osoby,dla których los psów nie znaczy nic a niestety ten los od nich zalezy

mam nadzieję , że kiedyś ich los również będzie zależał do decyzji jakiegoś urzędnika i urzędnik ten okaże się bezdusznym draniem:angryy:

Posted

wszystko w porządku u maleńkiej,
Zuzka bardzo lubi i ludzkie i psie jedzonko - wszystko - nigdy żadnej marcheweczki nie zostawiła więc zakładam że tez lubi,
nóżki nadal noszą ją dosyć ciężko, nadal utyka, jak mocno padało to niemal wcale nie chciała wychodzić ale w taką pogodę nikomu nie chce się wychodzić, natomiast jak pęknie świeci słoneczko to tupta dzielnie po całym terenie.

Jest bardzo przyjazną i wdzięczną psinką.
Faktycznie jak coś chce to szczeka bardzo dziarsko.. nie często się to zdarza bo u nas drzwi niemal stale otwarte więc może sobie chodzic kiedy chce i gdzie chce. Ale np jak szykuje jedzonko to już niecierpliwie drepcze i mocno, jak na taką niewielka kuleczkę, poszczekuje żebym się pospieszyła.

Posted

Dorcio2, ja psu cebulke nie daje zjesc.. mówie, ze nawet by zjadl, bo jak pod nos postawiam to CIAP ... :oops:

tak wiem :oops:ale to może być chwila moment i niepożądane rzeczy lądują w paszczy :shake:
przesyłam buziaczki dla naszej cudnej królewny:buzi:

stała za czerwiec wpłacona:p

Posted

[quote name='dorcia2'][COLOR=#000000]

tak wiem :oops:ale to może być chwila moment i niepożądane rzeczy lądują w paszczy :shake:
przesyłam buziaczki dla naszej cudnej królewny:buzi:

stała za czerwiec wpłacona:p

Dorciu :loveu: dziękujemy. Do wieczora wejdę na konto i pouzupełniam.

Zuzia głośno domaga się jedzenia, bo boi się, że schudnie bidulka :evil_lol:

Posted

Dzięki Kikou za wiadomości o dziarskiej sunieczce :)
Ja myślę, że ona jednak dzięki temu, że tak sobie tupta u Ciebie ile tylko chce, to schudnie. W schronie przecież nie miała takich możliwości, więc tyła bidulka. A u Ciebie tyle swobody i fajnych kumpli... ;) Będzie dobrze! Uściski dla Cię, Twojej córci w dniu dziecka i całej gromady zwierzdeł :)

Posted

Niedzielne odwiedzinki :).... pięknie się czyta!... ja też się sama do siebie uśmiechnęłam... że tak sobie drepcze, kiedy tylko chce :loveu: