agat21 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Psiaki po prostu starają się jeść to, co ich panowie i panie, czyli rodzina. Z miłości oczywiście ;) Quote
Maruda666 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Malgoska napisał(a):Szelcia wszystko tylko nie sucha karma marchewka - wyłącznie surowa; gotowaną wywala z miski; rzodkiewka, kalarepa, ogórek surowy i kiszony..... jabłka, i inne......czasem mnie to przeraża Chce się zdrowo odżywiać ;) agat21 napisał(a):Psiaki po prostu starają się jeść to, co ich panowie i panie, czyli rodzina. Z miłości oczywiście ;) A może duzi jedzą coś lepszego ? :evil_lol: Z cudzej miski zawsze lepiej smakuje ;) Quote
Doda_ Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 [quote name='Maruda666']A moje koty marchewki nie chcą :shake: ;) Za to Maruda namiętnie wypija wodę z kubka w którym stoi natka pietruszki, najlepiej jej smakuje jak już tak postoi kilka dni i cuchnie :evil_lol: Ciekawe, co z warzyw lubi Zuzia ? ;) narzekasz ze Twoje koty marchewki nie chcą.. a moja kama większość mięsa. Lubi tylko zołądki, czasem szynki, a filety i takie tam inne mięsa nie zje. Karmę z puszki z wyższej półki zakopuje ręcznikiem i czeka na cos innego. Mam naprawdę wybredną kotkę.. czasem potrzebuje 5 minut żeby każdy bok szynki obwąchać, każdy kąt, całą szyneczkę wącha wącha wącha... Nero to nawet cebulę zje. Zastanawiałam się nawet czy jest coś czego on by nie tknął ? bobki po śwince i króliku Nero odkurza... :shake: Lubi taką kanapkę: Ciekawe, czy Zuzinka też lubi warzywa? Quote
Maruda666 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Kanapka robi wrażenie :) Moje trzy koty mięsa też nie jadają - są bardzo zdziwione jak im pod nos podtykam ( między innymi Maruda), za to czwórka pozostałych za mięcho dały by się zabić :evil_lol: Quote
dorcia2 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Nero to nawet cebulę zje. Zastanawiałam się nawet czy jest coś czego on by nie tknął ? bobki po śwince i króliku Nero odkurza... Lubi taką kanapkę: to co odkurzacz:evil_lol: wygląda cudnie z tą kanpką , znam to doskonale , jedna z moich suń (*TM) potrafiła zeżreć podeszwę od buta znalezioną w lesie lub rękawicę roboczą:huh: kochana uważaj na cebulę jest dla psiaków trująca Cebula i inne rośliny z rodziny liliowatych zawierają w swoim składzie związki siarkowe powodujące u psów silne zatrucia objawiające się sensacjami żołądkowo-jelitowymi oraz silną anemią zresztą jest cała lista szkodliwych art.spożywczych:shake: , jadłam dzisiaj winogrona i nie mogłam się podzielić z "inwentarzem" chociaż ślina leciała intensywnie bo również szkodliwe dla futrzastych. dzisiaj imieniny Zuzanny więc ślę dużo buziaczków dla naszej królewny :buzi::cunao: Quote
ana666 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 na stawy jest bardzo dobre plywanie, mojemu psu pomagało. dostawał atrhrofos, spacery w umiarkowanym tempie+pływanie i widziałam u niego ulgę. A czy widac po zuzi że ją bolą? mojemu podczas gorszych dni dawalam meloksam, lek dla ludzi przepisywał mi wet, niedrogi. Quote
dorcia2 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 100 PSÓW NA BRUK!!! NIE DLA LIKWIDACJI SCHRONISKA petycja podpisana, co za ku.....wo:mad: Quote
Maruda666 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 dorcia2 napisał(a):petycja podpisana, co za ku.....wo:mad: Podpisałam jakiś czas temu. Tylko czy to coś da :( ? Imieninowe głaski dla naszej grubaski :loveu: Quote
ana666 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 dziekuję. Ostatnio mialo być głosowanie rady miejskiej w tej sprawie, chodzi o to zeby miasto przekazło jakiś grunt pod budowe nowego schroniska(jest sponsor który wybuduje). Przeciwnicy przez kilka godzin przedstawiali negatywne strony budowy schroniska w gminie a jak przysżło do głosowania to nie wzieli w nim udziału.Burmistrza mamy super, dzieki niemu schron przestał byc umieralnią, ale niestety w radzie sa osoby,dla których los psów nie znaczy nic a niestety ten los od nich zalezy :( Chcemy podpisami pod petycja pokazać ze jest wiele ludzi którym zalezy na psach z obornickiego Azorka. jak ktoś chce poczytać to link z wydarzenia na facebooka: https://www.facebook.com/pages/M%C3%B3wimy-Nie-Likwidacji-Schroniska-Azorek-W-Obornikach-Wlkp/294301354052860?fref=photo Przepraszam wychodzenie poza temat watku:oops: Quote
dorcia2 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 niestety w radzie sa osoby,dla których los psów nie znaczy nic a niestety ten los od nich zalezy mam nadzieję , że kiedyś ich los również będzie zależał do decyzji jakiegoś urzędnika i urzędnik ten okaże się bezdusznym draniem:angryy: Quote
Maruda666 Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Jak Zuzia znosi te paskudne deszcze? Pewnie stawy bardziej bolą :( Quote
Doda_ Posted May 28, 2014 Author Posted May 28, 2014 Co slychac u Zuzi ? :) Dorcio2, ja psu cebulke nie daje zjesc.. mówie, ze nawet by zjadl, bo jak pod nos postawiam to CIAP ... :oops: Quote
kikou Posted May 31, 2014 Posted May 31, 2014 wszystko w porządku u maleńkiej, Zuzka bardzo lubi i ludzkie i psie jedzonko - wszystko - nigdy żadnej marcheweczki nie zostawiła więc zakładam że tez lubi, nóżki nadal noszą ją dosyć ciężko, nadal utyka, jak mocno padało to niemal wcale nie chciała wychodzić ale w taką pogodę nikomu nie chce się wychodzić, natomiast jak pęknie świeci słoneczko to tupta dzielnie po całym terenie. Jest bardzo przyjazną i wdzięczną psinką. Faktycznie jak coś chce to szczeka bardzo dziarsko.. nie często się to zdarza bo u nas drzwi niemal stale otwarte więc może sobie chodzic kiedy chce i gdzie chce. Ale np jak szykuje jedzonko to już niecierpliwie drepcze i mocno, jak na taką niewielka kuleczkę, poszczekuje żebym się pospieszyła. Quote
dorcia2 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Dorcio2, ja psu cebulke nie daje zjesc.. mówie, ze nawet by zjadl, bo jak pod nos postawiam to CIAP ... :oops: tak wiem :oops:ale to może być chwila moment i niepożądane rzeczy lądują w paszczy :shake: przesyłam buziaczki dla naszej cudnej królewny:buzi: stała za czerwiec wpłacona:p Quote
Maruda666 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 [quote name='dorcia2'][COLOR=#000000] tak wiem :oops:ale to może być chwila moment i niepożądane rzeczy lądują w paszczy :shake: przesyłam buziaczki dla naszej cudnej królewny:buzi: stała za czerwiec wpłacona:p Dorciu :loveu: dziękujemy. Do wieczora wejdę na konto i pouzupełniam. Zuzia głośno domaga się jedzenia, bo boi się, że schudnie bidulka :evil_lol: Quote
agat21 Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Dzięki Kikou za wiadomości o dziarskiej sunieczce :) Ja myślę, że ona jednak dzięki temu, że tak sobie tupta u Ciebie ile tylko chce, to schudnie. W schronie przecież nie miała takich możliwości, więc tyła bidulka. A u Ciebie tyle swobody i fajnych kumpli... ;) Będzie dobrze! Uściski dla Cię, Twojej córci w dniu dziecka i całej gromady zwierzdeł :) Quote
anica Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Niedzielne odwiedzinki :).... pięknie się czyta!... ja też się sama do siebie uśmiechnęłam... że tak sobie drepcze, kiedy tylko chce :loveu: Quote
Recommended Posts