Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
Zuzieńko, jak dobrze, że jesteś u kioku, na stare latka szósteczkę wygrałaś:)

Dokładnie to sobie pomyślałam czytając wpis kikou :loveu:

Posted

bea100 napisał(a):
Dokładnie to sobie pomyślałam czytając wpis kikou :loveu:
... i ja też :loveu: bardzo wysoko cenię kioku i jej domek! i jak widać nie tylko ja :lol::iloveyou:

Posted

Zagladam do zuzinki :) bardzo sie ciesze, ze jest u kikou, nie wiecie nawet jak bardzo...
i klne w duchu, że nie mozna sklonować kikou... :diabloti:

Posted

Maruda666 napisał(a):
W takie upały to Zuzia pewnie gdzieś w cieniu drzemie :)

już na wielu innych wątkach opowiadałam ale jeszcze opowiem : mieszkamy w bardzo starym, wilgotnym poniemieckim domku, w dodatku z tyłu jakby troche zakopanym w niewielkie wzniesienie... ma to w sumie same wady, co chwilę coś tam się psuje, odpada, zacieka itd...
ale akurat na upały to położenie jest wspaniale. W domu jest zawsze znośnie chłodno...
Zuzinka nalezy do psinek mądrych tzn układa się wewnątrz, nie wychodzi na dłużej na dworek niz krótkie siku...
mamy aktualnie 4 psinki już takie bezradne, że musimy je w upały albo deszcz przymykac w głębi domu bo nie potrafia same wrócić z podwórka...i tylko na króciutko wynosić i wnosić..
ale Zuzinka i |Cejlonek jeszcze maja bystre główki i potrafią sobie same znaleźć chłodne miejsca.

Posted

u Zuzki w porządku - nie żeby było gorzej z jej nóżkami ale aby nie zrobiło sie prędko dużo gorzej - w piątek rozpoczęła kurację CARTROPHENEM (nie mylić niesterydowym przciwzapalnym carprodylem czy carprofenem) 4 dawki 0,4ml co 6 dni... to jest lek na stawy

Posted

Mojemu Nerowi ten koński preparat w płynie pomaga.
Kikou - kocham stare domy, zabytki...
Takie domy mają ciepłe klimaty :)
Jak spacerujemy gdzieś na wsi, zawsze przed starym pustym domem stanę i gapię kilka minut... :evil_lol:

Posted

kikou napisał(a):
już na wielu innych wątkach opowiadałam ale jeszcze opowiem : mieszkamy w bardzo starym, wilgotnym poniemieckim domku, w dodatku z tyłu jakby troche zakopanym w niewielkie wzniesienie... ma to w sumie same wady, co chwilę coś tam się psuje, odpada, zacieka itd...
ale akurat na upały to położenie jest wspaniale. W domu jest zawsze znośnie chłodno...
Zuzinka nalezy do psinek mądrych tzn układa się wewnątrz, nie wychodzi na dłużej na dworek niz krótkie siku...
mamy aktualnie 4 psinki już takie bezradne, że musimy je w upały albo deszcz przymykac w głębi domu bo nie potrafia same wrócić z podwórka...i tylko na króciutko wynosić i wnosić..
ale Zuzinka i |Cejlonek jeszcze maja bystre główki i potrafią sobie same znaleźć chłodne miejsca.

Ja wiem o czym piszesz, sama mieszkam w przedwojennej "ruderze za to bardzo klimatycznej" ;)
Ale nic to, że wilgotno bywa- za to serce tam u Ciebie gorące ogrzewa starowinki i to najważniejsze :loveu:

Posted

bea100 napisał(a):
Ja wiem o czym piszesz, sama mieszkam w przedwojennej "ruderze za to bardzo klimatycznej" ;)
Ale nic to, że wilgotno bywa- za to serce tam u Ciebie gorące ogrzewa starowinki i to najważniejsze :loveu:
... też tak uważam;)