Doda_ Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 ....żeby z adopcją nie było problemu......:( . ..... W takim razie czekamy na info co z adopcją.. Quote
Maruda666 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Coś na tych wątkach starowin, co rusz trzeba trzymać kciuki. A adopcja to dziś, czy dopiero jutro? Quote
Maruda666 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Tak się martwiłam. Aż się popłakałam z radości :multi: Quote
Doda_ Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='agat21']Udało się !!!!!! Zuzia już z Beat :multi:[/QUOTE] hurraaa :laola: !!!!! to teraz sprawa transportu-zapiąć na ostatni guzik i w drogę ! Tak sie ciesze, ze Zuzi sie udało..... już jutro wyruszy po nowe życie... Quote
agat21 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 No to jutro od rana kciuki trzymajta za naszą dobrą podróż.. :) Quote
Nutusia Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Przepraszam, od rana kwitłam w lecznicy, psiaki mi się pochorowały... "Nasz" jamniś już u kejciu - dziewczyny dopadły jakiś transport, który go dziś przywiózł, a w drodze powrotnej zabrał Barta do Opola. Ale pięknie dziękujemy za chęć pomocy i mamy nadzieję, że kiedyś będziemy się mogły zrewanżować w jakikolwiek sposób. No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków! :) Quote
agat21 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Nutusia']Przepraszam, od rana kwitłam w lecznicy, psiaki mi się pochorowały... "Nasz" jamniś już u kejciu - dziewczyny dopadły jakiś transport, który go dziś przywiózł, a w drodze powrotnej zabrał Barta do Opola. Ale pięknie dziękujemy za chęć pomocy i mamy nadzieję, że kiedyś będziemy się mogły zrewanżować w jakikolwiek sposób. No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków! :)[/QUOTE] Ależ fajnie :multi: Cudowny dzień :) Quote
barb Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) Nawiązując do postu Nutusi chcialam podziekować kejciu za kontakt do Pani, która wiozła jamniczka. Dzięki temu Bart jedzie do Opola. agat21 dziękuję za gotowość pomocy w transporcie Barta. Jutro będę trzymać kciuki podczas jej podróży z Zuzią. Edited May 10, 2014 by barb Quote
Doda_ Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Beata mi napisała wcześniej, ze Zuzia zjadła ryż z kurczakiem, cięzko jej chodzić po parkiecie, ślizga sie. Starowinka biedna :( Quote
Doda_ Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 nie śpimy! zaprasam na bazarek losowy http://www.dogomania.pl/forum/threads/252602-BAZAREK-LOSOWY-PSIAKI-PROSZ%C4%84-O-LOSOWANIE-!!!-do-31-05?p=22128616#post22128616 Quote
Olena84 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) ............................ Edited May 19, 2014 by Olena84 Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Zuzia chyba w drodze...... ? nie chcę pisać do agat21, żeby nie przeszkadzać jej w podrózy.. Quote
malagos Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Pewnie już jadą, oby tylko pogoda dopisała. Ale dobre wiesci, ze ta bidunia jedzie po lepsze zycie :) Quote
dorcia2 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Beata mi napisała wcześniej, ze Zuzia zjadła ryż z kurczakiem, cięzko jej chodzić po parkiecie, ślizga sie. Starowinka biedna Zuzia ma problemy z chodzeniem, tylne łapki jej siadają, drepcze sobie wolniutko i co chwila przystaje:-(. Zuziulka jest właściwie niewidoma:-(, ma tylko mały prześwit w jednym oczku, jest wysterylizowana i miała usunięte zmiany z jednej listwy mlecznej, trzeba zrobić jej USG aby zobaczyć czy nic się na cycuszkach nie dzieje. Generalny przegląd jest wskazany. Pazurki Zuzi są długie i z pewnością utrudniają chodzenie, w gabinecie u lekarza udało się Zuzi obciąć pazurki tylko z prawej przedniej łapki ponieważ malutka za bardzo się denerwowała aby brać się za pozostałe:shake:. Sunieczka jest troszkę za grubiutka co może obciążać kręgosłup i stawy. Wczoraj została zakroplona przeciwko kleszczom więc można ją wykąpać dopiero we wtorek aby nie zmyć środka. Za to Zuziulek ma donośny głos, poszczekiwała sobie w samochodzie w drodze ze schroniska:loveu: oby obie dobrze zniosły podróż Zuzia i Ciocia Agat:loveu: No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków a jeszcze tyle cierpiących bidulinek a nas tak mało:placz::placz: Quote
Maruda666 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Dorcia, dziękujemy za wiadomość. Coraz więcej wiemy o małym pulpeciku :) Oby szczęśliwie dojechały :) Quote
Maruda666 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Doda, napisałam do Kikou o nr konta i kontakt - mała będzie potrzebowała finansów ;) Z tego co napisała Dorcia, potrzebny przegląd techniczny, a i jeść coś musi ( choć z opisu to kilka dni głodówki nie zaszkodzi :evil_lol: - tylko tak piszę, taka wredna nie jestem) Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 Maruda, wiem ze nie jesteś wredna tylko marudzisz :lol: Kikou musi się z małą wybrać do weta i zobaczymy co dalej. Póki co , niech mala najpierw dojedzie, zaaklimatyzuje się. Za dużo stresu naraz.. Konto,myślę ze na te same co Cejlonek, ale lepiej się upewnić, też wysłałam jej pytanie. Dorcio, dziękujemy bardzo za wieści :) drepcze wolniutko... biedna starowinka.. Quote
asiuniab Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 no w końcu tu dotarłam; jednak zdjęcia nie oddawały Jej faktycznego stanu, dobrze, że Zuzia w drodze po lepsze życie, teraz trzeba postawić Ją na nogi, żeby odkupić ten wstrętny czas jaki spędziła dziewczyna za kratami; to czekamy na wieści; dziękuję ciociom wszystkim po kolei, które sprawiły, że doszło do dzisiejszej wyprawy sunieczki; Ona łamie mi serce; Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 u kikou nadrobi ten stracony czas... nie wytrzymałam i jednak wysłałam sms-a do agat21 jak mija podróż.... Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 agat21 odpisała, że wlaśnie dojeżdzają :) i że Zuzia chyba ma dość, bo szczeka. Może jej szczekanie to radość? :) Quote
dorcia2 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 agat21 odpisała, że wlaśnie dojeżdzają i że Zuzia chyba ma dość, bo szczeka. Może jej szczekanie to radość? Zuziulek ma dar do szczekania:evil_lol: Quote
Doda_ Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 [quote name='dorcia2']Zuziulek ma dar do szczekania:evil_lol: aż tak caly czas szczekała? :) Agat21 wraca już, Zuzia dotarła do kikou :) zapoznała się z domownikami, dobrze zniosła podróż. :laola::laola::laola: Agat21, BARDZO BARDZO DZIĘKUJEMY!! :):):) Quote
Recommended Posts