Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agat21']Udało się !!!!!! Zuzia już z Beat :multi:[/QUOTE]

hurraaa :laola: !!!!!
to teraz sprawa transportu-zapiąć na ostatni guzik i w drogę !

Tak sie ciesze, ze Zuzi sie udało..... już jutro wyruszy po nowe życie...

Posted

Przepraszam, od rana kwitłam w lecznicy, psiaki mi się pochorowały...
"Nasz" jamniś już u kejciu - dziewczyny dopadły jakiś transport, który go dziś przywiózł, a w drodze powrotnej zabrał Barta do Opola.
Ale pięknie dziękujemy za chęć pomocy i mamy nadzieję, że kiedyś będziemy się mogły zrewanżować w jakikolwiek sposób.
No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków! :)

Posted

[quote name='Nutusia']Przepraszam, od rana kwitłam w lecznicy, psiaki mi się pochorowały...
"Nasz" jamniś już u kejciu - dziewczyny dopadły jakiś transport, który go dziś przywiózł, a w drodze powrotnej zabrał Barta do Opola.
Ale pięknie dziękujemy za chęć pomocy i mamy nadzieję, że kiedyś będziemy się mogły zrewanżować w jakikolwiek sposób.
No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków! :)[/QUOTE]

Ależ fajnie :multi:
Cudowny dzień :)

Posted (edited)

Nawiązując do postu Nutusi chcialam podziekować kejciu za kontakt do Pani, która wiozła jamniczka. Dzięki temu Bart jedzie do Opola.

agat21 dziękuję za gotowość pomocy w transporcie Barta. Jutro będę trzymać kciuki podczas jej podróży z Zuzią.

Edited by barb
Posted

Beata mi napisała wcześniej, ze Zuzia zjadła ryż z kurczakiem, cięzko jej chodzić po parkiecie, ślizga sie. Starowinka biedna

Zuzia ma problemy z chodzeniem, tylne łapki jej siadają, drepcze sobie wolniutko i co chwila przystaje:-(. Zuziulka jest właściwie niewidoma:-(, ma tylko mały prześwit w jednym oczku, jest wysterylizowana i miała usunięte zmiany z jednej listwy mlecznej, trzeba zrobić jej USG aby zobaczyć czy nic się na cycuszkach nie dzieje. Generalny przegląd jest wskazany. Pazurki Zuzi są długie i z pewnością utrudniają chodzenie, w gabinecie u lekarza udało się Zuzi obciąć pazurki tylko z prawej przedniej łapki ponieważ malutka za bardzo się denerwowała aby brać się za pozostałe:shake:. Sunieczka jest troszkę za grubiutka co może obciążać kręgosłup i stawy. Wczoraj została zakroplona przeciwko kleszczom więc można ją wykąpać dopiero we wtorek aby nie zmyć środka. Za to Zuziulek ma donośny głos, poszczekiwała sobie w samochodzie w drodze ze schroniska:loveu: oby obie dobrze zniosły podróż Zuzia i Ciocia Agat:loveu:

No, to niezły mamy bilans na dziś - życie się odmieniło dla 3 bezdomniaków

a jeszcze tyle cierpiących bidulinek a nas tak mało:placz::placz:

Posted

Doda, napisałam do Kikou o nr konta i kontakt - mała będzie potrzebowała finansów ;)

Z tego co napisała Dorcia, potrzebny przegląd techniczny, a i jeść coś musi ( choć z opisu to kilka dni głodówki nie zaszkodzi :evil_lol: - tylko tak piszę, taka wredna nie jestem)

Posted

Maruda, wiem ze nie jesteś wredna tylko marudzisz :lol:

Kikou musi się z małą wybrać do weta i zobaczymy co dalej. Póki co , niech mala najpierw dojedzie, zaaklimatyzuje się. Za dużo stresu naraz..

Konto,myślę ze na te same co Cejlonek, ale lepiej się upewnić, też wysłałam jej pytanie.

Dorcio, dziękujemy bardzo za wieści :) drepcze wolniutko... biedna starowinka..

Posted

no w końcu tu dotarłam; jednak zdjęcia nie oddawały Jej faktycznego stanu, dobrze, że Zuzia w drodze po lepsze życie, teraz trzeba postawić Ją na nogi, żeby odkupić ten wstrętny czas jaki spędziła dziewczyna za kratami; to czekamy na wieści; dziękuję ciociom wszystkim po kolei, które sprawiły, że doszło do dzisiejszej wyprawy sunieczki;
Ona łamie mi serce;

Posted

agat21 odpisała, że wlaśnie dojeżdzają i że Zuzia chyba ma dość, bo szczeka. Może jej szczekanie to radość?

Zuziulek ma dar do szczekania:evil_lol:

Posted

[quote name='dorcia2']Zuziulek ma dar do szczekania:evil_lol:

aż tak caly czas szczekała? :)

Agat21 wraca już, Zuzia dotarła do kikou :) zapoznała się z domownikami, dobrze zniosła podróż.

:laola::laola::laola:

Agat21,
BARDZO BARDZO DZIĘKUJEMY!!

:):):)