Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hm pasy dla psów? kiedyś słyszałam o tym, ale mój poprzedni piesek leżał na ziemi z przodu, a Fredi się boi tam, więc jeździ na siedzeniu gdzie mu się podoba. A pasy można kupić w normalnym zoologu? Czy są różne rodzaje? A jak tak to jakie wybrać?

Jak na razie myślałam o pokrowcu na siedzenia dla zwierząt, bo kocyk przemaka, jak Fredzik jest mokry. W weekend majowy wyjeżdżamy z nim, to postaram się kupić pasy i pokrowiec. Dzisiaj kupiłam kleszczołapki, bo on się tak wierci, że zwykłą pęsetą trudno wyjąć.

Posted

Ok, dzięki :) Jeszcze mam takie pytanko. Jutro jedziemy z piesiem w góry (nie strome, pod górę idzie się w miarę łagodnie ok. 2 godzinki :) ). Zabieram wodę i michę, a jak z jedzonkiem? Dostanie rano, ale czy zabrać coś na drogę? Jednak to jest pewien wysiłek, my wspomagamy się kanapkami i nie wiem czy dla niego też coś brać. W domu będziemy dopiero wieczorem (w jedną stronę samochodem ponad godzinka), niby ok, dałby radę, ale czy nie będzie głodny przy takim wysiłku? Będą odpoczynki, bo tam spędzimy cały dzień. No i jak zabiorę jedzonko, to kiedy najlepiej nakarmić? Bo nie chciałabym tuż przed powrotem, żeby nie okazało się, że ma chorobę lokomocyjną ;) Może jak wejdziemy na górę, bo wtedy będzie dłuższy odpoczynek.
Oczywiście, od razu odpowiadam, że jeżeli piesio nie da rady lub będzie za bardzo zmęczony, to odpuszczamy i nie idziemy dalej, liczymy się z tym. Wydaje się, że spokojnie da radę, bo to naprawdę wulkan energii, więc chcemy zobaczyć czy będzie mógł z nami gdzieś wyjeżdżać w przyszłości. W końcu to ma być przyjemność dla wszystkich.

Posted

Ja bym nakarmiła po powrocie, chyba że zrobicie dłuższą przerwe kilka h przed powrotem ;) ale jak dostanie wieczorem to nic się nie stanie ;)
Moje psy jedzą ok 7 rano a pozniej o 17 a jak mam z nimi spacer to i pozniej ;)