Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,nie wiem czy jestem w odpowiednim dziale .. lecz naprawdę nie wiemy z Rodziną co naszemu pieskowi dolega. Jest to rasa Husky,piesek jest żywy,regularnie wyprowadzany na długie spacery. Jak widać z załączonych zdjęć pojawił się guz wielkości jabłka w okolicach ogona,czasami sączy się z tego krew..gdy dotykamy to lekko pies odrazu reaguje i ucieka czyli musi go boleć,może ktoś pomóc?[attachment=3252:11339.attach]:-(

Posted

[quote name='gryf80']pewnie juz byłeś u lek wet ale czy ten twór pojawił się nagle,czy twoyyło sie to dosć długo?zabezpieczaliście psa regularnie p/pchłom?[/QUOTE]

Piesek regularnie jeździ na szczepionki,nie widzieliśmy tego guza wcześniej,pojawił się nagle lub był bardzo mały ale nawet jak go wyczesywaliśmy nic nie zauważyliśmy następną wizytę ma dopiero za miesiąc a guz jest od 2 tygodni, czekaliśmy bo mieliśmy nadzieję,że się zmniejszy lub całkowicie wchłonie

Posted

Nie,nic takiego nie zauważyłam zachowuje się tak jakby jej nie było,tylko jak już wspomniałam gdy ją lekko dotykamy robi gwałtowne ruchy w tył czyli musi go w jakiś sposób boleć

Posted

jeśli to tak gwałtownie urosło.to pewnie trzeba bedzie zastanowić się nad jego wycięciem,oczywiście uprzednio pokazując się z psem w gabinecie.pozdrawiam