ko_kos Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Witam Dogomaniaków! Mam problem. Wczoraj moje pieski poszarpały się przy jedzeniu (moje niedopatrzenie - wiem) moja Akitka niestety nie pozostała bez szwanku: zaczął kuleć na prawą tylną łapkę. Dziś byliśmy u naszej weterynarz. Powiedziała, że po ugryzieniu nawet lekkim mogą wystąpić takie objawy. Dała nam kefavet 500 mg i clmalgex. Poczytałam o tym troszkę i nie wiem do końca czy dobrze zrobiła no ale posłuchałam - dałam mu tabletki wg jej polecenia: 1 1/2 kefavetu 2 x dziennie i 1 tabl cloamgex. Mam to podawać przez tydzień. Zauważyłam jednak biegunke u psa. Owszem, kuleje minimalnie. Co mam robić? Podawać to dalej? Co myślicie? Quote
gryf80 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 obejżyj oba psy czy przypadkiem nie maja ran szarpanych.jeśli pies po podaniu p/zapalnych leków ma biegunke odstaw i powidaom o tym fakcie lek wet prowadzacego psa.zawsze do p/zapalnych mozesz wrócic. Quote
ko_kos Posted April 20, 2014 Author Posted April 20, 2014 Dziękuję za odpowiedź. Żaden z psów nie ma widocznych ran. Tabletki odstawiłam. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts